Ahojte,
viete mi poradit ako bude najefektivnejsie chladit fractal define r4?
Doska asrock z87-pro4
fan: 3x NOCTUA NF-A14
cpu fan : scythe ninja 4000
Momentalne to mam tak ze mam 2x intake: dole za zdrojom a vpredu v hornej pozícii + 1x outtake vzadu.
HDD tam nie je ziadny, mam len SSD.
Ide mi hlavne ako to co najefektivnejsie regulovat. Momentalne to mam zapojene na regulator co je v R4, len to manualne prepinanie ma nebavi, nevraviac o tom, ze ked nerobim na PC nic narocne a nastavim ich na 5V sa ani neroztocia, pripadne ked im supnem 12V tak uz dost hucia, bezohladu na to kolko je teplota CPU/GPU/ v bedni..
CPU FAN mam normalne v CPU konektore - regulácia cez BIOS podľa teploty.
Cieľ je čo najtichšie chladenie, dá sa to aj s týmito 3 fanmi alebo bude lepšie ešte dokúpiť a nešpekulovať?
Nejaké rady prosím?
chladenie v R4 + regulácia
Re: chladenie v R4 + regulácia
Zapoj si predsa vsetky ventilatory na konektory na doske, ktore by mali mat moznost nastavit si krivku v biose podla teploty CPU, PCH a pod, lepsie dosky maju moznost si zapojit termistor na dosku a ten si dat kam chces a mozes tak regulovat ventilatory este efektivnejsie, pretoze sa ti neroztocia ako blaznive ak CPU pri zatazi naraz vyskoci z 30 na 80 stupnov.
Spoiler: ukázať
Vyskúšaj sa pozabávať so speedfanom.
Vetráky si nastavíš ako len chceš, ak je teda s doskou kompatibilný.
Máš tam aj grafiku? Aký je tam CPU?
Tie A14 sú FLX či ULN?
Vetráky si nastavíš ako len chceš, ak je teda s doskou kompatibilný.
Máš tam aj grafiku? Aký je tam CPU?
Tie A14 sú FLX či ULN?
Define R4 Titanium grey - 2xAC F14 Silent + 2xAC P12, Corsair RM 550x, Gigabyte B 660 Gaming X AX, Core i5 - 12500 + Silentium PC Fortis 5, ASUS RTX 4070 Dual, Kingston 2*16GB-3600MHz, Kingston KC 2500, Crucial MX 500/1000GB, WD1003FZEX + WD5002AALX v boxoch Himuro, SyncMaster 2494LW, Icon uDAC v 2, SHP8900, Tascam VL-A5
Jj grafika je momentalne gtx 1070
Cpu 4670k netaktovany zatial postacuje.
Na tej doske je prave problem ze tusim len jeden konektor sa da regulovat cez dosku a dalsi ide 100 speed stale.
Ten speedfab mozem skusit pozret ptm. Dik
Cpu 4670k netaktovany zatial postacuje.
Na tej doske je prave problem ze tusim len jeden konektor sa da regulovat cez dosku a dalsi ide 100 speed stale.
Ten speedfab mozem skusit pozret ptm. Dik
A nieje nahodou problem, ze zapojujes 3 pin ventilator na 4pin konektor na doske, ktory mas v BIOSe nastaveny na PWM, pripadne je PWM napevno?
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Apr, 2006, 02:00
ahojte , tiez by som potreboval poradit ale mam fractal R5 , ci zapojit fany na dosku alebo nechat zapojene v regulatore na R5?Mam iba povodne dva fany - v predu in a vzadu out.Ide mi o co najtichsi chod zostavy.Dakujem
AMD 7800X3D,Nvidia RTX4080,32GB DDR5,2TB m2 SSD,CM NR200P MAX,Samsung G9 49",Macbook Pro M1,Iphone 14PRO,Ipad M2 PRO
Idealne, aby to chladilo ucinne je vzdy zapojit to tak, aby v idle sa tocili ventilatory pomaly a pri hrani same zrychlili, tudiz na dosku, pokial nemas iny regulator, ktory to dokaze, idealne mat kvalitne pwm fany a zapojit ich na 4-pin pwm konektor.