Upgrade zostavy cca 600 EUR
Re: Upgrade zostavy cca 600 EUR
no z toho cpu budeš mať isto väčši užitok ako z pamäti
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
procak by som bral tento: https://comp4u.sk/produkt/intel-core-i7 ... 684i78700/
paradna cena a K model , ktory je o 70-80 euro drahši +
drahšia doska + drahši chladič + vyššie teploty a voltaž sa koli tym par stovkam MHz fakt neoplati .
k tomuto ti stači nejaky chladič za 30-35 euro a "lacna" Z-tkova doska ako napr HD3P s dobrym integrovanym audiom .
ramky by samozrejme boli idealne čim rychlejšie ,
ale zas 50e sa už prihadzovať velmi neoplati , to radšej prihod na ten procak a maš rovno i7 s HT .
paradna cena a K model , ktory je o 70-80 euro drahši +
drahšia doska + drahši chladič + vyššie teploty a voltaž sa koli tym par stovkam MHz fakt neoplati .
k tomuto ti stači nejaky chladič za 30-35 euro a "lacna" Z-tkova doska ako napr HD3P s dobrym integrovanym audiom .
ramky by samozrejme boli idealne čim rychlejšie ,
ale zas 50e sa už prihadzovať velmi neoplati , to radšej prihod na ten procak a maš rovno i7 s HT .
personal rig:
Spoiler: ukázať
Hmm, jak tak citam porovnania 8600K vs 8700, mam trochu dilemu... na stocku z neho asi vytazim viac ako z 8600K a napr. pri nahravani gameplay cez OBS a renderovani by sa mi zislo tych 12 threads. Ale strasne by ma na druhu stranu sralo, ze to nemozem taktovat.
Chladic zatial mam starucku Noctuu, realne by som mozno bol s teplotami vpohode do nejakych 4.6GHz, ale do buducna by som asi rozmyslal nad nejakym AiO a isiel by som si 5GHz.
Dal si mi teraz chrobaka do hlavy..
(uz to vidim, ze budem brat 8700K )
Chladic zatial mam starucku Noctuu, realne by som mozno bol s teplotami vpohode do nejakych 4.6GHz, ale do buducna by som asi rozmyslal nad nejakym AiO a isiel by som si 5GHz.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
95 W 8600k vs 130 W 920, ak ti uchladil hentú kuňu pahltnú tak by mal uchladiť aj 8600.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Hej, odpoveď na túto dilemu sa volá 8700K.esdxx napísal: ↑St 10. Jan, 2018, 22:31 Hmm, jak tak citam porovnania 8600K vs 8700, mam trochu dilemu... na stocku z neho asi vytazim viac ako z 8600K a napr. pri nahravani gameplay cez OBS a renderovani by sa mi zislo tych 12 threads. Ale strasne by ma na druhu stranu sralo, ze to nemozem taktovat.
Na AiO sa vykašli, radšej poriadny vzduch až na to dôjde. Ale chladenie je hlavne o delide, bez toho na to môžeš dávať hocičo a stále to bude mať rezervy. Každopádne ak je to nejaká U12 Noctua, tak si s tým v pohode poradí.
Ramky ku i7 by som bral určite
https://www.mall.sk/pamate/corsair-veng ... ternatives
sú len o 16 eur drahšie a oproti iným obchodom za super cenu. Od včera ich majú skladom a tiež som ich akurát objednával. Objednaj čím skôr lebo sa rýchlo míňajú a zas tam bude 2 týždne čakačka.
sú len o 16 eur drahšie a oproti iným obchodom za super cenu. Od včera ich majú skladom a tiež som ich akurát objednával. Objednaj čím skôr lebo sa rýchlo míňajú a zas tam bude 2 týždne čakačka.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Jednoznačne tie 3000 za tú cenu kým sú, dlho nebudú.
Fuha, to je slusna cena za 3000, myslim ze to idem hned aj ja objednat. Diky za postreh.tahell napísal: ↑Ne 14. Jan, 2018, 15:06 Ramky ku i7 by som bral určite
Tak build hotovy (8700K, Asrock Extreme 4, Corsair Vengeance 16GB, GTX 970), no riesim teraz problem, ze sa mi pc restartuje pri vytazeni GPU (hry, hd video, atd.)
Teploty vyzeraju vpohode, ovladace som preinstaloval, je to nova cerstva instalacia win.
Je mozne ze ten spominany zdroj Enermax to naozaj nezvlada? Alebo to zle napajam?
Skusal som aj memtest, update firmare bios-u, kable su zapojene dobre, fany sa tocia...
Teploty vyzeraju vpohode, ovladace som preinstaloval, je to nova cerstva instalacia win.
Je mozne ze ten spominany zdroj Enermax to naozaj nezvlada? Alebo to zle napajam?
Skusal som aj memtest, update firmare bios-u, kable su zapojene dobre, fany sa tocia...
- pepkopav
- Notebook expert
- Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
tam bude problem s grafikou...pri prehravani hd videa nemoze byt prakticky nijak zatazena...720w zdroj to zvlada lavou zadnou ani nie na pol vykonu...
ASUS ROG Strix G18 Intel Core i9 14900HX,RAM 32GB DDR5,NVIDIA GeForce RTX 4060,SSD 2000Gb,IPS 2560X1600,Windows 11...
Mozno bude chyba v pripojeni k PSU, skusim sa na to pozriet po robote. GPU ako taka by nemala byt problem, v starom builde este pred par dnami isla normalne.
Skusal som FurMark a nepadlo mi to ani raz, vsetko vyzera byt ok. Skor si myslim, ze ked zatazim GPU+CPU, tak vtedy to asi PSU nezvlada... mozno je fakt cas na upgrade, predsa len to PSU ma 10 rokov.
Skusil som, vpohode to prechadza (FurMark + Prime naraz)
https://i.imgur.com/n2x7LO1.jpg
Nechapem... ked zapnem Overwatch, tak sa do 2 minut restartne.
edit:
Tak teraz uz vobec nechapem. Ked zapnem benchmarky a potom zapnem hru, tak sa to nerestartne, zapol som do toho aj twitch, youtube, atd. do pozadia - islo to. Ked zapnem PC a pustim hned hru, bez toho aby som zapol benche, tak to hned je<>ne.
https://i.imgur.com/n2x7LO1.jpg
Nechapem... ked zapnem Overwatch, tak sa do 2 minut restartne.
edit:
Tak teraz uz vobec nechapem. Ked zapnem benchmarky a potom zapnem hru, tak sa to nerestartne, zapol som do toho aj twitch, youtube, atd. do pozadia - islo to. Ked zapnem PC a pustim hned hru, bez toho aby som zapol benche, tak to hned je<>ne.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Aby to nebolo skôr sotfwarového pôvodu tento problém.