Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Skôr ma s*rie LUX, lebo mám v peňaženke 7,5LUXu a neviem čo s tým... LUX/BTC je momentálne naprd a všeobecne je LUX dosť dole...
EDIT: Vyzerá to, že sa už spamätal a akurát prekročil LUX/BTC hranicu 0.002...
EDIT: Vyzerá to, že sa už spamätal a akurát prekročil LUX/BTC hranicu 0.002...
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
to sú ovečkyBroslowski napísal: ↑Ut 06. Feb, 2018, 16:38 otazka fakt nad ktorou sa treba zamysliet. Preco by niekto vypinal rig pokial si zarobi na elektriku ktoru spalil? Vie mi toto niekto racionalne vysvetlit? pretoze vsade citam o dakom vypinani rigov a fakt mi to nedochadza
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
BitCoin sa porucal aj mne sa asi (zdroj) porucal DDDDD...
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
len nech vypinaju rigi, menej taziarov, trochu sa znizi narocnost na tazbu. Ja som zacal s tazbou , ked ETH stal nieco cez 300eur. Takze tento pokles ma nejak nerozhadze, este je to stale viacej ako ked som stym zacal. Ale ten kto kupil rig, ked ceny za cryptomeny poskocili na obrovske cisla a ratal ze bude za tieto ceny predavat vytazne coiny, tak chapem, ze si teraz trha vlasy.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
v prvom rade je totálna somarina za momentálne ceny čokoľvek nakupovať. Inak ceny dolu nepôjdu. Na alze už pár hodín stoja 1080Ti za nekresťanské prachy...
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ale kolko ludi kupilo, si zober ze alza mala 1080 ak ich mala skladom, behom niekolko minut vypredane, a boli to desiatky kusov. Niektori do toho naozaj investovali nemalo penazi a ratali ze hned na tom budu zarabat, no ale nevyslo to. Zase na druhu stranu, panika nie je zapotrebie, nikde neni napisane, ze o mesiac sa ceny vysvihnu este vyzsie ako boli na konci roka, aebo totalne padnu. Pri miningu trba ratat mozno aj s niekolko mesacnym odstupom predaja vytazenych coinov
Necakajte ze v obchodoch kupite po naskladneni karty za rovnake ceny ako v decembri. Uz je nakup +120 (Ti)
.
jojo je to tak :/
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
pri miningu by si ale nemal vychadzat z aktualnej hodnoty, ale z potencialnej buducej. ono prave minovat vtedy ked to nezaraba dava vacsi zmysel, lebo je nizsia obtiaznost, resp. vacsia sanca ze natrafis na block lebo je menej minerov. a potom ked pojde cena hore predas. ale za seba musim povedat ze mining ma tiez nebavil, chvilu som to zapinal ked bol komp idle, asi zo dvakrat aj cez noc, ale vadilo mi ze to huci a radsej ako pise odar si pustim nejaku hru alebo len tak pobrowsujem na nete.
Ked mam pusteny cuda miner, tak mozem veselo browsovat web alebo pozerat youtube. Dopad na vykon je takmer nulovy. Takze tazim prakticky nonstop a vypinam iba ked si chcem na hodinku-dve nieco zahrat.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Neviem, ako to prepocitat, ale skutocne to v reale takto funguje? Lebo musis pocitat aj s tym, ze sa znizi hashrate na poole (lebo menej userov) a natiahne sa cas, kym sa narazi na block. Odmena je sice vacsia (reward z blocku sa deli pre mensi pocet userov), ale trva to dlhsie. Zda sa mi, ze z tejto situacie profituju ludia na poole, ktori maju najvyssi hashrate (= generuju najviac shares).
https://etherscan.io/chart/difficulty nic take ako znizovanie obtiaznosti sa nedeje ..
Pri ethere, pri electroneum to napríklad pekne lieta ale naozaj je otázne to, že či to je spôsobené tým, že tí ľudia len switchujú medzi coinami alebo naozaj niektorí vypínajú. Samozrejme tí čo majú rigy - rigy, určené vyslovene na ťažbu vypínať nebudú. Je to nelogické, skôr to urobia ľudia, ktorí ťažili príležitostne na svojich gamingoch.
Samozrejme sa mu oplatí stále ťažiť, otázne je len to či mu to stojí za tých 30-50€ (po odrátaní elektriny) ísť 24/7. Nehladiac nato, že nebude ťažiť 24/7, pretože sa chce aj hrať. Teda ten profit bude ešte nižší, pokiaľ má PC v miestnoti kde spí vyššia hlučnosť, generovanie tepla, čo tiež nemusí byť príjemné zobudiť sa do 24-25 stupňov suchého vzduchu. Skôr by som vypínanie videl týmto smerom, ten kto skladal rig na ťažbu, ťažiť stále bude to je jasné.
Cena aktuálne narastá tak uvidéme.
Samozrejme sa mu oplatí stále ťažiť, otázne je len to či mu to stojí za tých 30-50€ (po odrátaní elektriny) ísť 24/7. Nehladiac nato, že nebude ťažiť 24/7, pretože sa chce aj hrať. Teda ten profit bude ešte nižší, pokiaľ má PC v miestnoti kde spí vyššia hlučnosť, generovanie tepla, čo tiež nemusí byť príjemné zobudiť sa do 24-25 stupňov suchého vzduchu. Skôr by som vypínanie videl týmto smerom, ten kto skladal rig na ťažbu, ťažiť stále bude to je jasné.
Cena aktuálne narastá tak uvidéme.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
ked pozeram na apku, kde mi ukazuje kolko vytazim za hodinu, den, mesiac, tak ked cena eth klesla, tak sa mi trochu zvysila ucinost tazby
Inac ako miner nevidim dovod na vypnanie, aktualna hodnota nie je az tak podstatna, skor buduca, tak ako napisal molnart.
Inac ako miner nevidim dovod na vypnanie, aktualna hodnota nie je az tak podstatna, skor buduca, tak ako napisal molnart.
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Podla mna nie je dovod na vypinanie ani ked sa pozeras na aktualne ceny. Stale minujem cca 4 nasobok ceny elektriny. Keby som mal takyto profit pocas celeho roka, tak sa vobec nestazujem
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m