Vplyv počasia na 4G
Vplyv počasia na 4G
Čau,
zvažujem domáci 4G internet od Orange, a zaujímalo by ma, či má naň vplyv nepriaznivé počasie?
Dík.
zvažujem domáci 4G internet od Orange, a zaujímalo by ma, či má naň vplyv nepriaznivé počasie?
Dík.
Spoiler: ukázať
Re: Vplyv počasia na 4G
kazde elektromagneticke ziarenie ma problem s vodou
Ale je to lepšie než v prípade Wi-Fi? A je tam aj nejaká agregácia? Že či rýchlosť 4G môže kolísať v závislosti na dennej dobe.
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Samozrejme. Kamos ma orange LTE a cez prime time 400 ping
Ja mám tiež orange LTE a mám problém pri zmenách počasia, samozrjeme že veľkých zmenách
Mozem aj ja potvrdit problemy pri zmene pocasia s Orange LTE.
Škoda, teraz mám Wi-Fi, a pri zlom počasí je to na hovno, dúfal som že toto bude lepšie.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
frekvencie 4G sa casto motaju dost blizko frekvenciam wifi = stejne nasledky, plusy a minusy
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Samozrejme, či čakáš že na jednej BTSke budeš sám? Alebo ti dajú agre 1:1?
Nič som nečakal, bola to otázka, lebo zaujímajú ma výkyvy v závislosti na čase.
Prepáč, ale aká otázka taká odpoveď. Za prvé, nenapísal si ani aké LTE od akého poskytovateľa si sa pýtal a za druhé, je to skôr otázka na poskytovateľa, prípadne preštudovanie si podmienok.
O akú sieť sa jedná som napísal hneď v úvode, no a zaujímajú ma prípadné skúsenosti užívateľov s výkyvmi napríklad vo večerných hodinách.
Dnes som mi volali z Orangu, že presnú agregáciu sa im zistiť nepodarilo, ale že v špičke by to malo ísť 5 - 10 Mbps. Pritom iný človek z Orangu mi zas tvrdil, že v mojej lokalite je domáce 4G veľmi dobré, a že by to šlo aj 70 Mbps (ak by nebola rýchlosť limitovaná na 30 Mbps). Tak sa z toho vysomárte.
Rychlost ti bude zavisiet od toho kolko ludi sa pripoji na tvoj sektor. Presne ako pri wifi.
Zavisi to aj od tvojej penazenky ale s wifi-ckarmi sa da casto dohodnut na lepsich rychlostiach, mozno stabilnejsom pripojeni v zavislosti na cene.
Zavisi to aj od tvojej penazenky ale s wifi-ckarmi sa da casto dohodnut na lepsich rychlostiach, mozno stabilnejsom pripojeni v zavislosti na cene.