UPDATE
Plechy do vnitřku skříně jsem nastříkal plničem a pak dvěma vrstvama matné černé barvy. Plechy se ještě asi odřou a poškrábou a budou se stříkat další vrstvy, ale nechtěl jsem pracovat s HW a mastnými plechy
Horní 360 rad je v této skříni trochu oříšek, pokud chcete aby byla pěkně vidět základní deska a nezakrýval ji radiátor s fany. Proto jsem se rozhodl ho namontovat ještě výš než standardně. Pro jistotu ještě skrz tento plech, který mi zbyl z Hex Gear skříně.
Další velmi důležitá část celého casemodu - červené šroubky
Pro PCIE kabely grafiky vytisknu na 3D tiskárně cable holder/organizer, který bude namontovaný na spodním plechu a kabely půjdou skrz. Nejdříve ale trocha měření, kam držák umístit
Už v prvním updatu jste si mohli všimnout zdroje od Seasonicu. Je to model PRIME PLATINUM 1200
Expu jsem z Bitspower držáků ještě musel vyndat kvůli leštění koncových částí. Ten "frosted" styl, nebo jak to nazvat, mi moc nesedí
Před leštěním
A po leštění
Držáky se dělí na několik částí a montáž je otázkou 8 šroubků a pak dalších 4 na radiátor.
V mezičase jsem taky nastříkal nohy skříně na matnou černou a namontoval zpět.
Cable organizer už je na místě Stejně tak i plech na straně, který už se nebude snad muset dále barvit a zůstane tam, kde je
Během těchto prací se mi podařilo dořešit RAM a SSD Více v příštím updatu!
[Case Mod] M7
Re: [Case Mod] M7
UPDATE
Před Vánocemi a během jsem se na sepsání updatu bohužel nedostal, až dnes..
Blok od Bitspower před leštěním
A po leštění, celkem patrný rozdíl a líbí se mi to tak více.
Nastal čas porušit záruční pečeť a vybavit kartu vodním blokem
Karta je i bez chladiče pořádný kus HW
Co se mi líbí, že při montáži vodního bloku je stále možnost použít původní backplate
Grafika je připravena na vodu
Uvnitř bloku je RGB pásek, zprvu jsem ho chtěl úplně vyndat ven Ale nakonec se mi podsvícení hodně líbí.
Osazený Bitspower CPU block na desce
Deska má pěkně řešené chlazení pro dva M.2 sloty, kdy je celý pasiv zajištěn dvěma šroubky a poté výklopný
Deska uvnitř skříně, začíná se to rýsovat
Přišla na řadu i grafika a první plánování okruhu - x hodin přemýšlení
Zbývá už jen dořešit pár otvorů pro průchodky vodníka a bude to skoro hotové
Dva radiátory a jedna expa je tak akorát pro tuto skříň a i tak bylo zajímavé okruh vymyslet
Před Vánocemi a během jsem se na sepsání updatu bohužel nedostal, až dnes..
Blok od Bitspower před leštěním
A po leštění, celkem patrný rozdíl a líbí se mi to tak více.
Nastal čas porušit záruční pečeť a vybavit kartu vodním blokem
Karta je i bez chladiče pořádný kus HW
Co se mi líbí, že při montáži vodního bloku je stále možnost použít původní backplate
Grafika je připravena na vodu
Uvnitř bloku je RGB pásek, zprvu jsem ho chtěl úplně vyndat ven Ale nakonec se mi podsvícení hodně líbí.
Osazený Bitspower CPU block na desce
Deska má pěkně řešené chlazení pro dva M.2 sloty, kdy je celý pasiv zajištěn dvěma šroubky a poté výklopný
Deska uvnitř skříně, začíná se to rýsovat
Přišla na řadu i grafika a první plánování okruhu - x hodin přemýšlení
Zbývá už jen dořešit pár otvorů pro průchodky vodníka a bude to skoro hotové
Dva radiátory a jedna expa je tak akorát pro tuto skříň a i tak bylo zajímavé okruh vymyslet
UPDATE
Další update je tu, konečně
Pokračování ve vrtání 20 mm otvorů pro průchodky fitinek. Zde se opravdu vyplatí 8x měř, jednou vrtej
Dlouho jsem přemýšlel jak půjde celý okruh spojit a nakonec povede jedna hadice pod horním krytem a tím pádem nebude vidět.
Celé combo nádoby, radiátoru a mnoha fitinek
Bitspower trubka v krásné červené barvě, do zadní části se hodí perfektně
Pumpa bude opět schovaná ve spodní části skříně. Vejde se tam jen tak tak a propojit okruh dole bude taky jen tak tak
Už se to hezky kompletuje
Super 3D printed držák na kabely
Kabely jsou od CableMod, za což jim moc děkuji. Jsou to nové kabely verze PRO s hliníkovými cable combs na míru vyrobené pro tento projekt Ještě k tomu navíc sleeved power cord a ethernet kabel cat6.
A samozřejmě i 24 pin
Další update je tu, konečně
Pokračování ve vrtání 20 mm otvorů pro průchodky fitinek. Zde se opravdu vyplatí 8x měř, jednou vrtej
Dlouho jsem přemýšlel jak půjde celý okruh spojit a nakonec povede jedna hadice pod horním krytem a tím pádem nebude vidět.
Celé combo nádoby, radiátoru a mnoha fitinek
Bitspower trubka v krásné červené barvě, do zadní části se hodí perfektně
Pumpa bude opět schovaná ve spodní části skříně. Vejde se tam jen tak tak a propojit okruh dole bude taky jen tak tak
Už se to hezky kompletuje
Super 3D printed držák na kabely
Kabely jsou od CableMod, za což jim moc děkuji. Jsou to nové kabely verze PRO s hliníkovými cable combs na míru vyrobené pro tento projekt Ještě k tomu navíc sleeved power cord a ethernet kabel cat6.
A samozřejmě i 24 pin
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Skladal si niekedy aj s ModFlex káblami od CableMod, či len ModMesh?? Ja len, že či fakt je poznať ten rozdiel medzi nimi, ohybnosť, tuhosť ...
Ináč, pekne to zatiaľ vyzerá
Ináč, pekne to zatiaľ vyzerá
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
UPDATE
@eSsay: skladal jsem jen s modmesh, ty modflex se mi ani nelibi, takze ty zkouset ani nebudu
Poslední update je tu. Konečně Asi už někteří z vás viděli finální fotky na FB.. budou i tady brzy Teď poslední progress
RAMky jsou nakonec HyperX Fury 64 GB a SSD disk je Kingston KC1000 480 GB
V horní části po trochu úprav umístěný 360 mm radiátor tak, aby zakrýval co nejméně z desky a bylo možnost se celkem dobře dostat i k ramkám
Už se rýsuje první spoj
Ještě poslední a nakonec trochu náročný úkol - nějak to pospojovat dole s pumpou vše dohromady
Pumpa na místě
Zkouška osvětlení
Už jen namíchat vodu a naplnit
A taky trochu uklidit stůl
Finální fotky doplním ještě tento týden
@eSsay: skladal jsem jen s modmesh, ty modflex se mi ani nelibi, takze ty zkouset ani nebudu
Poslední update je tu. Konečně Asi už někteří z vás viděli finální fotky na FB.. budou i tady brzy Teď poslední progress
RAMky jsou nakonec HyperX Fury 64 GB a SSD disk je Kingston KC1000 480 GB
V horní části po trochu úprav umístěný 360 mm radiátor tak, aby zakrýval co nejméně z desky a bylo možnost se celkem dobře dostat i k ramkám
Už se rýsuje první spoj
Ještě poslední a nakonec trochu náročný úkol - nějak to pospojovat dole s pumpou vše dohromady
Pumpa na místě
Zkouška osvětlení
Už jen namíchat vodu a naplnit
A taky trochu uklidit stůl
Finální fotky doplním ještě tento týden
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Parádne
stále nemôžem z toho cpu bloku
stále nemôžem z toho cpu bloku
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
FINISHED
Tady je galerie dokončeného projektu.
Budu vděčný za vaše názory
Tady je galerie dokončeného projektu.
Budu vděčný za vaše názory
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Pekná práca aj pekne nafotené
možno ešte nejaký custom gpu backplate
možno ešte nejaký custom gpu backplate
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Osobne nemám rád tých drakov a podobné "gaming" logá vo všeobecnosti, ale chápem, že treba spromovať sponzorov. Ale v čistej červenej by to pre mňa bolo oveľa lepšie a luxusnejšie. Tiež by som vypol všetky LED na doske a nechal len nasvietenie bielou v skrini. Toľko ku kritike.
Inak super práca samozrejme. Páčia sa mi tie šikmé spoje, väčšinou sa dnes všetko skladá na pravé uhly, takže fajn oživenie. Čo sa týka prevádzky, vie sa to schladiť? Lebo vieme, že Evolv je na tom s tými plnými panelmi dosť biedne.
Inak super práca samozrejme. Páčia sa mi tie šikmé spoje, väčšinou sa dnes všetko skladá na pravé uhly, takže fajn oživenie. Čo sa týka prevádzky, vie sa to schladiť? Lebo vieme, že Evolv je na tom s tými plnými panelmi dosť biedne.
Spoiler: ukázať
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Veľmi pekne spravené
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro