Som tu späť po dlhej dobe, opäť s témou notebook.
Pred vyše 3 rokmi ste mi odporučili kúpiť tento notebook Lenovo IdeaPad Z50-70 Black z Alzy, bol zánovný a už od počiatku nebol v tip-top stave (trochu zatlačené tlačidlá pod touchpadom), ale bola to drobnosť a nechcelo sa mi to riešiť.
Poradili ste mi taktiež dokúpiť túto RAM Kingston SO-DIMM 4GB DDR3L 1600MHz HyperX Impact CL9 Dual Voltage Black Series taktiež z Alzy.
Okrem toho som si do notebooku dokúpil túto redukciu EVOLVEO DF095 a do nej som vložil toto SSD Crucial MX100 128GB.
S výkonom notebooku som aj po tých rokoch maximálne spokojný. V práci aj v škole programujem a notebook využívam na všetko čo s tým súvisí. Okrem toho vo voľnom čase hrávam hry (CS GO, Fortnite,...). Sem tam som aj nejaké video renderol. Toto všetko notebook zvládal a stále zvláda.
Problém je však, že som sa k nemu nechoval zrovna najlepšie a je to na ňom dosť vidno. Na pohľad je dosť obúchaný, doškriabaný a na displeji je otlačená klávesnica. Toto sú však len chybičky krásy. Skôr mám problém s tým, že batéria už vôbec nefunguje a displej začína dosť haprovať. Viem to opraviť dočasne priam až "šarlatánskym spôsobom", ale cítim, že to dlho nevydrží. Tak isto môže odísť čokoľvek iné, keďže notebook nie je najnovší.
Myslíte si, že má zmysel kúpiť novú batériu, bazárový displej a prípadne touchpad na tento notebook? Cenovo by to možno nevyšlo veľa, ale možno by to bolo zbytočné. Zaujíma ma váš názor.
V prípade, že mi odporúčate nový notebook, čo bude pravdepodobne asi tá lepšia voľba by som chcel hlavne ušetriť čo najviac eur a s tým teda súvisí aj to, že by som možno najradšej využil súčiastky, ktoré už mám (RAM 2x 4GB, SSD 128GB, SSHD 500GB,...)
Minimálne požiadavky na notebook:
- Displej aspoň 15 palcov (možno by som tentokrát skúsil aj viac)
- Rozlíšenie minimálne Full HD (1920 x 1080)
- Procesor Intel Core i7 (4 jadrá) - nechám na vás
- Grafika NVidia - nechám na vás
- Ideálne ak by mal aspoň 2 sloty na HDD
- Určite bez OS! Keďže mám licencie na Windows 7 až 10
- Samozrejme aspoň jedno USB 3.0 a novšie, čím viac, tým lepšie
- Možno by som skúsil inú značku ako Lenovo, ale nie je podmienka
- Plusom kvalitnejšia konštrukcia, displej a klávesnica (najlepšie SK layout)
Ak sú moje požiadavky nereálne alebo som niečo napísal zle prosím upozornite ma, dlhšie nesledujem tento trh.