Helo,
hladam novu skrinku pre moj server vo velkosti mATX, ziadna grafika ani nic podobne tam nebude. Mozno len dalsia externa sietovka a RAID controller.
Poziadavky:
- tichost
- odpruzene sloty pre 3-5 x 3,5" HDD
- cena okolo 50e
Rozmyslam nad Fractal Define mini C, len ta je trochu nad limit. Ale ak nic nie je okolo 50e, tak ju asi zoberem.
Je nieco lepsie v tej cene ?
mATX skrinka pre Server - ticha
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
mATX skrinka pre Server - ticha
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Chris
- Pokročilý používateľ
Re: mATX skrinka pre Server - ticha
alebo Fractal Design Core 2500 ?
Nepozeral si nejake veci cez ebay ? Obcas tam vidim rack skrine a pod. na klasicke MB pre vacsi pocet HDD. Mozno aj nejaka klasika desktop by sa nasla ...
- Chris
- Pokročilý používateľ
To je komplet server, len nema tolko pozicii a tolko 2,5" sas/sata diskov neplanujem, preto radsej par 3,5". Plus hlucnost a nechce sa mi vsetky hotswap vetraky menit za obycajne a vymyslat uchytenie.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
- Chris
- Pokročilý používateľ
ved tak to asi dopadne, alebo Fractal define mini C. kedze potrebujem nieco pod 410mm vysku
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Ja ked som zmensoval serverik, tak som z ATX bedne presiel na Fractal Node 804 (review, homepage). Je to taka mala kocka, kam sa ale zmesti 8 diskov 3,5". Funguje uz par rokov bez problemov, vsak je to kus zeleza. Mam v nej 6 diskov, ziaden problem s vibraciami ci prehrievanim.
Z mojho pohladu vyhody:
- Kocka. Nemam rad klasicke tower bedne na serveriky.
- 8 diskov upevnenych v tych klasickych Fractal-gumenych uchytoch (takze asi trochu odpruzene).
- Cisty dizajn spredu, ziaden hnusny otvor na 5,25" mechaniku (je strbina zboku), rovnako aj tlacitka su z boku.
- HDD LED bielej farby svieti smerom dole, takze neblika do miestnosti, ale ked treba, tak vidis diskovu aktivitu.
- Vyhoda pre teba: vyska 31 cm, takze este ti ostane 10 cm miesta na odvod tepla.
Nevyhody:
- Okno. Nemam rad okno na bedni, uplna blbost na takuto serverovu vec.
- Horny dekel je cely perforovany, unika tade hluk. Je to dobre kvoli teplu, ale nenazval by som tu bednu tichou (v zmysle, ze je to akoby vytlmena uzavreta kocka).
Z mojho pohladu vyhody:
- Kocka. Nemam rad klasicke tower bedne na serveriky.
- 8 diskov upevnenych v tych klasickych Fractal-gumenych uchytoch (takze asi trochu odpruzene).
- Cisty dizajn spredu, ziaden hnusny otvor na 5,25" mechaniku (je strbina zboku), rovnako aj tlacitka su z boku.
- HDD LED bielej farby svieti smerom dole, takze neblika do miestnosti, ale ked treba, tak vidis diskovu aktivitu.
- Vyhoda pre teba: vyska 31 cm, takze este ti ostane 10 cm miesta na odvod tepla.
Nevyhody:
- Okno. Nemam rad okno na bedni, uplna blbost na takuto serverovu vec.
- Horny dekel je cely perforovany, unika tade hluk. Je to dobre kvoli teplu, ale nenazval by som tu bednu tichou (v zmysle, ze je to akoby vytlmena uzavreta kocka).
- Chris
- Pokročilý používateľ
Disky mas na povodnych uchyteniach? Alebo si nieco zbastlil? Mne sa nepacia tie vertikalne uchytenia.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Vsetko je povodne, nic som nebastlil. Vertikalne uchytenia mi nejako nevadia, nevyberam disky. Tipujem, ze je to dan za to, ze sa do tej malej bedne zmesti 8 diskov a velky ATX zdroj (ziadne SFP a podobne). Cirou nahodou mi ta skrinka pasuje presne na sirku do takeho dreveneho masivneho regalu (asi na centimeter presne), takze tam je a pracuje.