Prehriatie FX 8350
Prehriatie FX 8350
Ahojte,
mam vodnika avšak jedneho dňa čerpadlo zastalo, nevšimol som si to (Reserator XT) , zrazu sa PC vypol. Zapol som ho , citil som neprijemny zapach spaleniny . Po zapnuti PC pri načitani OS sa Pc vypol , odvtedy to takto pokračuje . Zobral som teda bratov CPU , ten funguje v poriadku aj pri hrani hier . AVŠAK on si moj CPU zobral do svojho PC zapol aj PUBG a CPU ma 80 stupnov(stock chladic) , ale nic mu nevyplo . Nechapem preco mne pc vypina hned po tom ako zacne loading OS, a on hra PUBG a ide mu ten CPU.
Co teda dalej robit ? Vďaka
mam vodnika avšak jedneho dňa čerpadlo zastalo, nevšimol som si to (Reserator XT) , zrazu sa PC vypol. Zapol som ho , citil som neprijemny zapach spaleniny . Po zapnuti PC pri načitani OS sa Pc vypol , odvtedy to takto pokračuje . Zobral som teda bratov CPU , ten funguje v poriadku aj pri hrani hier . AVŠAK on si moj CPU zobral do svojho PC zapol aj PUBG a CPU ma 80 stupnov(stock chladic) , ale nic mu nevyplo . Nechapem preco mne pc vypina hned po tom ako zacne loading OS, a on hra PUBG a ide mu ten CPU.
Co teda dalej robit ? Vďaka
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Prehriatie FX 8350
ma napadla jedna vec. ci sa ti vplyvom tej teploty nehodi zalozny bios , ktory nemusi byt aktualny a preto neobsahuje support pre tvoj cpu resp. reviziu . som v praci na telefone tak si o tvojej doske moc toho nezistim . ten hlavny bios moze byt ko takze by nemusel ist lentaklahko nahodit . je to len moja uvaha takze skus postudovat . neviem ci bracho ma uplne stejny kusok cpu ale pochybujem inak by si jeho cpu nerozbehal
Spoiler: ukázať
Mam od neho fx 4320 a ide v pohode.. aj teploty boli dobre pri zatazi.. a naopak jemu ide moj fx 8350 bez problemov .. ked som mal vo svojom pc fx 8350 vzdy ho vyplo pri loadovani os ..ked som bol v biose nevyplo ho ..teplota bola v biose na stock chladici okolo 50-60..co mi pride ako vysoka teplota..moja otazka znie teda co s takymto cpu ktory bol prehriaty ? Da sa to neak napravit?
- DesRe
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Mar, 2017, 19:43
mne sa za 10r nepodarilo upiecť ani jedno cpu (valaju sa po šuplikoch) ale dosky som odpalil dve boli lacné , pochybujem ze to je problém cpu a teploty
pusti stres test tvojho cpu na bratovom počítači ak to zvládne hľadaj problém na doske , zdroj RAM BIOS OS
pusti stres test tvojho cpu na bratovom počítači ak to zvládne hľadaj problém na doske , zdroj RAM BIOS OS
Mam kvalitnu dosku s SLI , ale mam pocit ze to bude zdroj nakolko mi sem tam blikne diodova trubica osvetlenia case.
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
no to by mohol byt aj zdroj . vymen aj ten s brachom + mozno by mohlo ist aj o nejaku chybu v ovladacoch cipsetu . tak by som skusil linux live cd ako bude bezat . netreba ho instalovat staci nabootovat
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 23. Sep, 2015, 14:00
ono sa celkom kludne mohlo stať že prasklo spájkovanie medzi IHS a samotným jadrom
je to problematika pevného spájkovania IHS
je to problematika pevného spájkovania IHS
Cpu:Intel i7 7700K + Corsair Hydro H115i Mb: Asus Z170-A Ram:Kingston Savage 2x8GB ddr4 3000 MHz Psu:550W Gpu:EVGA GeForce GTX 1080 FTW HYBRID GAMING Case: Zalman Z9 Neo HDD: WD Blue 500GB Ssd: Kingston Savage 2x240GB Monitor: 29" LG LED 29UB67-B -21:9 Headset : HyperX Cloud II
Gaming mice : Razer deathadder chroma
Gaming mice : Razer deathadder chroma
A nebudu vyhorete niektore kaskady na napajani dosky?? Ta fx4320cina ju zrejme tolko nezatazi... Kludne sa mohla pri tom prehriati cpu aj poskodit a schytal to zdroj.