Má tu niekto Fractal Design R5?
Má tu niekto Fractal Design R5?
Čau,
tí, ktorí máte Fractal Design R5, nemáte problém s rezonanciou spodného filtra? U mňa sa vyskytuje celkom náhodne, ako v loade, tak aj v idle. Niekedy to robí celé dni, inokedy mesiac nič.
A grafikou to nie je, teraz nemám v PC žiadnu a bzučí to aj tak. A HDD-čko som kontroloval, je priskrutkované na doraz.
Už ma to serie.
tí, ktorí máte Fractal Design R5, nemáte problém s rezonanciou spodného filtra? U mňa sa vyskytuje celkom náhodne, ako v loade, tak aj v idle. Niekedy to robí celé dni, inokedy mesiac nič.
A grafikou to nie je, teraz nemám v PC žiadnu a bzučí to aj tak. A HDD-čko som kontroloval, je priskrutkované na doraz.
Už ma to serie.
Spoiler: ukázať
Re: Má tu niekto Fractal Design R5?
Si si isty ze je to filter?
Ak ano, prilep, vyber alebo kup lepsi.
Ak ano, prilep, vyber alebo kup lepsi.
.
Určite je to filter, keď ho pritlačím k skrinke, bzučanie prestane. Ale nie som si istý, čí by jeho výmena pomohla, lebo asi je príliš veľa miesta medzi filtrom a skrinkou. Takže asi je blbá skrinka...
A keby si dal napr. kúsok molitánu medzi filter a skrinku? Tým pádom by tam bola napevno a nebola by tam vôla.
To som skúšal, nalepil som tam niečo podobné, ale nič sa nezmenilo...
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
HDD nedoťahuj na doraz, vtedy práve rušíš to odtlmenie, dotiahni len veľmi ľahko kým zacíťiš prvý odpor gumičky a potom ešte tak pol otáčky. Či to pomôže neviem, ale za pokus to stojí.
Dík za tip, skúsil som, ale nepomohlo. No vyzerá to na zdroj (EVGA SuperNOVA 750 G2 750W) - časť case pod ním dosť vibruje, čo rozvibruje aj filter, ktorý keď sa dostane do kontaktu s case, vzniká ten zvuk. Keď zapnem na zdroji Eco, prakticky to zmizne, ale to je také polovičaté riešenie. Nechápem, prečo ten zdroj tak vibruje a či je to vôbec normálne.
Nalepil som na zadnú časť toho filtra suchý zips (mal by fungovať ako molitan), a pomohlo to, ale nie úplne. Predtým som mal ten zips vpredu.
Nalepil som na zadnú časť toho filtra suchý zips (mal by fungovať ako molitan), a pomohlo to, ale nie úplne. Predtým som mal ten zips vpredu.
Tak je to späť. Skúsil som ešte povoliť šróbiky na zdroji, ktorými je uchytený k skrinke, možno to pomôže. Keď nie, ostáva mi len používať Eco...
BTW ten Eco režim, ak je to taká super vec, prečo je vlastne možné vypnúť ho? Ja ho mávam vypnutý, lebo moc tomu neverím, ale vlastne neviem...
BTW ten Eco režim, ak je to taká super vec, prečo je vlastne možné vypnúť ho? Ja ho mávam vypnutý, lebo moc tomu neverím, ale vlastne neviem...
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Eko zapne ventilátor len keď je treba. Mám ju pár rokov stále na eko a teda som ho ešte nepočul.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Ja si tiež myslím, že je to dobrá vec, ale potom nechápem, prečo nie je štandardne zapnutý, načo dávajú možnosť vypnúť ho, ak nemá žiadne slabiny.
Už sa v tom strácam. Tak včera večer to bzučalo úplne neuveriteľne, a nepomohlo ani zapnutie Eco, takže asi to bude HDD-čkom. Možno je to raz tým, raz zdrojom, lebo neviem si to inak vysvetliť. Ale dnes je to ticho. Úplná záhada.
Už sa v tom strácam. Tak včera večer to bzučalo úplne neuveriteľne, a nepomohlo ani zapnutie Eco, takže asi to bude HDD-čkom. Možno je to raz tým, raz zdrojom, lebo neviem si to inak vysvetliť. Ale dnes je to ticho. Úplná záhada.
Odpoj disk a uvidis. Pripadne ho vyber z klietky a poloz na nejaky molitan, shoggy sandwich alebo cokolvek co pohlcuje vibracie.
.