Router ADB VV 3212 od telekomu pre VDSL
Re: Router ADB VV 3212 od telekomu pre VDSL
Čo je to za typ ?Máš aj TV?
súčasný router je ADB VV312 a mám Internet, pevnú linku a Magio TV. Tento router je osekaný na kosť.
Naposledy upravil/-a GIGN1987 v Ne 29. Apr, 2018, 14:23, upravené celkom 1 krát.
ešte nemám vybratý ani kúpený ale chcel som kúpiť Asus DSL-AC56U ktorý je dsl modemom, routerom a vie aj iptv, ako som písal pevná linka ide mimo toho čiže to je v poriadku a chcel by som vedieť tie nastavenia a ideálne návod pre rozhranie asus wrt lebo niektoré veci neviem kde sa nastavujú ďakujem
Tam , kde je aj Mágio TV , tak by som radšej kúpil ,klasický router a zapojil za ten ich ADB.
ja nechcem mat dve zariadenia, chcem ten adb nahradit, ten asus vie aj iptv obsluhovat tak ze ci nahodou nema niekto otestované
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
od piatku som tiez hrdim majitelom tohto zazraku, lebo nahodou som zistil ze u rodicov je uz dostupne VDSL tak rychlo som volal do telekomu nech to upgradnu kym sa da (uz raz mi to totiz uslo). chcem sa spytat ci je realny dovod zapajat ten splitter pred router? predtym som ho tiez nemal, a osobne mi to nedava zmysel lebo ten splitter pride mi ako obycajna rozdvojka. zvyknete to zapajat? ak ano, preco?
Spoiler: ukázať
Je to rozvodka , ak používaš aj telefón, ktorý sa pripája zvlášť.Po novom už telefón ide do modemu a nepotrebuješ to.
treba do telekomu volat a dozadovat sa oddelenia pevnej linky od vdsl dat ju znova cez splitter a na kost oholeny zazrak vobec nepotrebujes das si svoj, len neviem co ja mam robit, asi len kupit a skusat a po novom sa rozhodujem medzi Asus DSL-AC56u a DSL-AC68U obe su to vykonne zariadenia do domacnosti, chcem ten zazrak dat prec a nahradit ho vlastnym zariadenim mam adsl2+
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak si ten asus kup, budes mat dva tyzdne na odskusanie
dam 60 dni teda 2 mesiace z alzy a budem dufat ze to pojde fakt nikto to tu neskusal ?
Radšej by som kúpil RT-AC66U B1 a zapojil za ADB.
- molnart
- Pokročilý používateľ
to ADB sa ale pokial viem neda dat do bridge modu. ako potom budes forwardovat porty so zariadeni za asusom? otvoris vsetky porty na ADB smerom na asus a potom na asuse ich budes forwardovat?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
to ADB je smrt, vsak zavolajte na technicku podporu, ci je mozne adb nahradit normalnym routerom
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- molnart
- Pokročilý používateľ
adb sa da nahradit normalnym routrom ak si ho zakupis.
problem je ze jednoduchy VDSL modem pre bridge sa neda zohnat. bud si kupis nejake uplny low cost tp-link za 40 eur a prepnes ho do bridge modu (IMHO je to stale vela a stale je to vlastne full router s wifi a so styrmi lan portami), alebo nejaky vykonnejsi asus a potom mas all-in-one, ale to uz si na cenovke okolo sto eur.
ak by si chcel pouzivat nieco jemne pokrocilejsie, napriklad mikrotik, tak stale si musis zakupit aj full vdsl router, lebo tie zariadenia co dodava telekom sa nedaju dat do bridge modu. jediny VDSL modem ktory som nasiel je netgear DM200 za 50 eur, co mi pride vela.
alternativou by mohol byt VDSL od orangu, pokial viem oni dodavaju tplink router a snad sa da dostat do jeho nastaveni.
ak nahodou pouzivas od telekomu pevny linku aj magio tv tak si uplne v riti, lebo tam nic ine okrem dodavaneho zariadenia ti nepojde.
inac ten adb ocividne nie je uplny shit, len telekom tam vsetko zablokoval. s vyssim pristupom sa da zapnut bridge mode, dokonca to ma aj vpn a podobne srandy. tu som nasiel navod na odomknutie vsetkych funkcii, ale na aktualnych FW uz nefunguje:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 40#p605364
problem je ze jednoduchy VDSL modem pre bridge sa neda zohnat. bud si kupis nejake uplny low cost tp-link za 40 eur a prepnes ho do bridge modu (IMHO je to stale vela a stale je to vlastne full router s wifi a so styrmi lan portami), alebo nejaky vykonnejsi asus a potom mas all-in-one, ale to uz si na cenovke okolo sto eur.
ak by si chcel pouzivat nieco jemne pokrocilejsie, napriklad mikrotik, tak stale si musis zakupit aj full vdsl router, lebo tie zariadenia co dodava telekom sa nedaju dat do bridge modu. jediny VDSL modem ktory som nasiel je netgear DM200 za 50 eur, co mi pride vela.
alternativou by mohol byt VDSL od orangu, pokial viem oni dodavaju tplink router a snad sa da dostat do jeho nastaveni.
ak nahodou pouzivas od telekomu pevny linku aj magio tv tak si uplne v riti, lebo tam nic ine okrem dodavaneho zariadenia ti nepojde.
inac ten adb ocividne nie je uplny shit, len telekom tam vsetko zablokoval. s vyssim pristupom sa da zapnut bridge mode, dokonca to ma aj vpn a podobne srandy. tu som nasiel navod na odomknutie vsetkych funkcii, ale na aktualnych FW uz nefunguje:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 40#p605364
Ak za ADB zapojí klasický router, ako switch , tak nemusí nič nastavovať na ADB.