Multimedialny system k tv do 100e
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Multimedialny system k tv do 100e
cavte kamos ma jednoduche tv lcd s uhloprieckou asi 80cm a zrejme samsung. chcel by na tom obcas prehravat filmy a rad by to riessil malou krabickou co zvladne aj wifi a mozno nejake ine prkotinky . rozpocet ma 100e . uz mal doma par dni nieco od evolveo ale mal problem s pehravanim filmov z usb . na niektorych prehravacoch isiel kockaty obraz a na niektorych nesiel vobec zvuk tak to vratil . vedeli by ste poradit do coho idealne ist v jeho situacii ? asi je to hd telka takze fhd netreba pripojenie je cez hdmi diky chalani . idealne shop v ziline alza a pod . hlavne aby to pekne prehravalo filmy bez potiazi , ja mam napriklad smart tv ktore ziadny film z usb prehrat nechce bez toho aby ten obraz nebol rozkockovany a zelenej farby. este ze mam set top box od digi ktory to zvllada bez problemov . boh vie v com je chyba
Spoiler: ukázať
Re: multymedialny system k tv do 100e
Z toho čo sa predáva priamo na Slovensku príliš na výber asi nebude a priamo v Žiline takmer nič poriadne (EVOLVEO a podobné srandy sú prebalené čínske krabičky s mizernou SW podporou a výrazne drahšie ako čínske originály... hehe dobre to znie, čínske originály ), vyskúšal by som toto, vyzerá zaujímavo:
https://multimedialne-centra.heureka.sk ... trum-plus/
Objednať, vyskúšať, ak nepôjde podľa predstáv vrátiť. Ale je to KODI na Raspberry PC3 bez balastu, malo by to prehrať všetko bežné bez zaváhania. Treba si overiť či je k tomu nejaký ovládač a ak nie dokúpiť ideálne niečo kombinujúce klávesnicu a myš, ja mám napr takéto niečo ale priamo z Číny:
https://www.raspberry-shop.sk/Bezdrotov ... om-d83.htm
Majú podobné aj v tom datacompe ale za 30€
V tom Raspberryshope môžeš priamo kúpiť aj Raspberry set, ale budeš to musieť sám nainštalovať.
Výhoda že by to malo prehrať prakticky všetko out of the box. Ja osobne mám čínsky android box, prehrá všetko ale bohužiaľ nevie poslať von 5.1 zvuk do receivera (dekóduje interne na stereo) a hlavne občas pri dlhodobejšej záťaži začne nepríjemne sekať napriek kvalitným črevám (IMHO nevyladený SW, robí mi to aj android tablet ale žiadny android mobil) takže tou cestou by som osobne tiež nešiel ak chce niečo čo bude fungovať out of the box bez laborovania a riešenia prípadných problémov ktoré sa vyskytnúť nemusia, ale veľmi ľahko môžu.
https://multimedialne-centra.heureka.sk ... trum-plus/
Objednať, vyskúšať, ak nepôjde podľa predstáv vrátiť. Ale je to KODI na Raspberry PC3 bez balastu, malo by to prehrať všetko bežné bez zaváhania. Treba si overiť či je k tomu nejaký ovládač a ak nie dokúpiť ideálne niečo kombinujúce klávesnicu a myš, ja mám napr takéto niečo ale priamo z Číny:
https://www.raspberry-shop.sk/Bezdrotov ... om-d83.htm
Majú podobné aj v tom datacompe ale za 30€
V tom Raspberryshope môžeš priamo kúpiť aj Raspberry set, ale budeš to musieť sám nainštalovať.
Výhoda že by to malo prehrať prakticky všetko out of the box. Ja osobne mám čínsky android box, prehrá všetko ale bohužiaľ nevie poslať von 5.1 zvuk do receivera (dekóduje interne na stereo) a hlavne občas pri dlhodobejšej záťaži začne nepríjemne sekať napriek kvalitným črevám (IMHO nevyladený SW, robí mi to aj android tablet ale žiadny android mobil) takže tou cestou by som osobne tiež nešiel ak chce niečo čo bude fungovať out of the box bez laborovania a riešenia prípadných problémov ktoré sa vyskytnúť nemusia, ale veľmi ľahko môžu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Skor by bolo fajn vediet, co do 100 EUR prehra aj H265tku a 4K. Mame nejakeho horuceho kandidata? Lebo za seba by som do 100 EUR radil tiez Raspberry.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
multYmedialny...omg
Tu je thread z KODI fora ohladom roznych krabiciek, podla toho, co clovek pozaduje. A da sa na nich v pripade potreby rozbehnut KODI.
Nejake 4k a podobne veci chalana na prditelke s 80cm uhloprieckou trapit nebudu, takze to ma o to jednoduchsie. Co do max. rozlisenia a narocnych formatov, tak max. HEVC v 1080p.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252916
Z hladiska vykonu je na tom najlepsie nvidia shield a krabicky postavene na AMLogic S9xx chipsete - WeTek, MINIX U1, ODROID C2, atd.
Rpi by som ani neriesil - nepodpora HEVC HW dekodovania a mala rezerva vykonu, ak by bolo treba. Videl som na tom bezat KODI...no, presvedcive to teda nebolo.
Alebo nech investuje viac, a vyriesi si plnohodnotne HTPC. Oproti prehravacim krabickam bude mat jednoduchsiu podporu, softwarovo si moze lahsie vyriesit kopu veci a hardware obmeni raz za X rokov, ak mu surovy vykon nebude stacit na prehravanie novych formatov na ktore v starsom HTPC nema HW podporu.
Tu je thread z KODI fora ohladom roznych krabiciek, podla toho, co clovek pozaduje. A da sa na nich v pripade potreby rozbehnut KODI.
Nejake 4k a podobne veci chalana na prditelke s 80cm uhloprieckou trapit nebudu, takze to ma o to jednoduchsie. Co do max. rozlisenia a narocnych formatov, tak max. HEVC v 1080p.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=252916
Z hladiska vykonu je na tom najlepsie nvidia shield a krabicky postavene na AMLogic S9xx chipsete - WeTek, MINIX U1, ODROID C2, atd.
Rpi by som ani neriesil - nepodpora HEVC HW dekodovania a mala rezerva vykonu, ak by bolo treba. Videl som na tom bezat KODI...no, presvedcive to teda nebolo.
Alebo nech investuje viac, a vyriesi si plnohodnotne HTPC. Oproti prehravacim krabickam bude mat jednoduchsiu podporu, softwarovo si moze lahsie vyriesit kopu veci a hardware obmeni raz za X rokov, ak mu surovy vykon nebude stacit na prehravanie novych formatov na ktore v starsom HTPC nema HW podporu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Re: Multimedialny system k tv do 100e
https://wetek.com/ww/en/product/wetek-play2
HEVC/h265 nie je problem a ma oficialnu podporu LibreELEC
HEVC/h265 nie je problem a ma oficialnu podporu LibreELEC
Ako som spomenul, ak to musí byť na Slovensku výber je biedny a drahý. Z Číny to zo SW stránky síce nebude bohviečo, ale aspoň HW a ceny sú lepšie. Problém AMLogic krabičiek je práve ten SW, mám jednu ako som spomínal (konkrétne Mecool KII Pro s Amlogic S905 skúšané s originál aj Malaysk ROM) a bugov a nedostiahnutých vecí tam je požehnane. Čo z toho že to oficiálne prehrá 4K keď to zalaguje aj pri FullHD youtube videu keď sa mu zachce (raz ide pol hodinu bez problémov, inokedy po minúte začne sekať) a 5.1 do receivera sa mi poslať nepodarilo. Niektoré problémy riešia alternatívne ROM a OS, ale to sú starosti navyše a nie každý to zvládne. Treba fakt dobre nájsť takú s vyladeným SW... a aj tak to chcel kúpiť priamo na Slovensku, dokonca priamo v Žiline.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Trochu by som priplatil a kúpil Vero 4K. https://osmc.tv/vero/
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Ked je vyber na SK takto maly, tak je to bud-alebo.
Do tych wetek krabiciek a podobnych sa da nahrat libreelec distro a tie su odskusane a funguju - je o tom kopa infa na strankach tychto projektov, pozri sa na libreelec.tv
Do tych wetek krabiciek a podobnych sa da nahrat libreelec distro a tie su odskusane a funguju - je o tom kopa infa na strankach tychto projektov, pozri sa na libreelec.tv
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Vero 4K je super mám ho doma dodanie do päť dni, wifi má ale chabé aspoň to vstavané LAN len 100-vka. Po dokupeni wifi karty priamo čo sa predáva na OSMC k vero 4K na 5ghz bez problémov. Cez lan sem tam sekne 4k obsah. Inak odporúčam super vec na prehrávanie a prehra to vsetko. Mal som aj čínske srandy doma za 20-50 euro ale nič moc.
- spencer
- Používateľ
diky hosi , kedze ja nemam moc cas sa o to zaujmat a trocha si to predstavujem aj asi ako take male pcčka kam sa daju nahrat rozne rom a systemi urcene priamo k tejto multymedialnej cinnosti , tak by som riesil nieco co sa pripoji do telky a ide to pichnes do toho usb pripadne lan a prehras si cez obvladac co mas chut . ja riesit toto tak si to postudujem ale kamos je pc antitalent a tiez nema moc ani talent ani chut hlladat nieco kolo toho ale rovno kupit zapnut a prehrat obsah z tych vasich prispevkov mi teda vyslo ze idealne by preneho bolo z pohladu jednoduchosti pre uzivatela to vero 4k co poviete . je to sice ebay zo zahranicia ale spytam sa ho co povie zatial diky hosi
Pozri ešte dunehd neo 4K. Dunehd malo vždy najlepšie vyladené krabičky....aj keĎ je pravda, že teraz to sú prvé kúsky na androide..
To Vero ako tak objednaj priamo s OSMC.TV žiadne ebaye načo si komplikovať zivot. Dávajú aj ročnú záruku ak sa nemýlim. A super rýchle dodanie až som bol prekvapený.
- spencer
- Používateľ
diky za odporučanie kamoš si pochvaľuje , prehráva mu to všetko zatiaľ