Smart hodinky na behanie

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
f4kE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 446
Dátum registrácie: Št 05. Mar, 2009, 17:33
Bydlisko: Trencin

Re: Smart hodinky na behanie

Príspevok od používateľa f4kE »

Este mam dve otazky. Nestava sa Ti, ze WatchFace "GearMin" by _MASHAKE_ a aj niektore ine Ti zobrazuju teplotu absolutne nekorektne? Appka na pocasie v telefone, hodinkach a aj meteostanica doma ukazuju zhodne 20-21 stupnov, ale WatchFace 31 stupnov. Odkial taha ten udaj? Druha otazka, po odbehnuti urcitej trate pri navrate do bodu odkial som startoval som zrazu o 146mnm vyssie :D Mam taky pocit, ze tie Fenix 5ky vedia odmerat absolutne vsetko, ale vsetko absolutne zle, do bludu hodnoty :D

EDIT:// Teplotu sa mi podarilo nastavit.
eriik
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 17
Dátum registrácie: Ut 02. Jan, 2018, 09:37

Re: Smart hodinky na behanie

Príspevok od používateľa eriik »

Ja som dávnejšie kupoval tiež fitness náramok +-150 eur, a brat kupoval lamax bfit ktory je neporovnateľne lacnejší, a musím povedať že za tú cenu to bola oveľa lepšia investícia, samozrjeme že nemá úplne všetko ale za tú cenu je to oproti ostatným veľmi dobrý náramok. Len toľko k tomu kupovania náramkov za peniaze väčšie ako 50 eur. (samozrjeme som neskúšal všetky na svete)
Používateľov profilový obrázok
Mirdis
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 2017
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Ľubovňa/Prešov

Re: Smart hodinky na behanie

Príspevok od používateľa Mirdis »

Tiez sa pripojim k tejto diskusii, nakolko dost dlho som vyberal hodinky na sportove aktivity. Celkovo rada Fenix 2/3/5 stavila na zly chipset a developeri bojuju a vydavaju nove a nove verzie zaplat a snazia sa to aspon takymto sposobom zalepit aby ta presnost bola co najlepsia, ale bohuzial ak sa pouzije zly hardver, niekde sa to musi ukazat. Podla mna garminy fenix su nepouzitelne na turistiku a pesiu chodzu, tam je to velmi nepresne. Ked si nasledne pozrie uzivatel gpx trasu, tak je to na smiech pri takejto sume za tie hodinky. Priznam sa, ze uz som prestal sledovat tie posledne aktualizacie ci sa im to podarilo aspon trosku vylepsit. Nie preto, ze by som nechcel, ale 2,5 roka cakat a neustale testovat, ze uz konecne to gps zaznamenava aspon s takou presnostou ako ine lacnejsie hodinky, tak na to trpezlivost jednoducho nemam. Pri behu je to celkom slusne, ale za tu cenu by som ocakaval ovela viac.

Aby som nepisal len negativa, tak pozitiva vidim najme vo velmi dobre spracovanom garmin connecte, vela widgetov a aplikacii, ktorych stale a stale pribuda. Urcite co sa tyka smart schopnosti ponukaju toho hodne.

Suunto posledne obdobie ukazalo, ze vie tiez spravit zaujimave a kvalitne hodinky. Napr. take Spartan, tiez nabite funkciami, dobra gps, ale ako bolo spomenute to uzivatelske prostredie movescount nie je tak oblubene ako napr. garmin connect. Taktiez tieto hodinky si treba ohmatat a vidiet lebo v skutocnosti su tiez pekne robustne ako Garminy.

Dalej tu mame Polar. Ak chce clovek spolahlive hodinky urcene len na sport bez nejakych super mega aplikacii, widgetov a inteligentnych funkcii, tak polar je urceny prave pre takyto segment. Maju velmi dobry gps chipset pouzity v tychto modeloch M430,V800. Je tam jednoduchy OS a tym padom ziadne sekanie, pripadne mrznutie nehrozi. Polar flow sice velmi vela toho neponuka, ale da informacie, ktore uzivatel pozaduje. Co je u Polar velke minus, tak su to aktualizacie, tu treba snad cakat aj rok aby nieco opravili alebo doplnili nejaku novu funkcionalitu, kde u Garmin toto nehrozi.

Pozrel by som este tu, kde je pekne vidiet presnost jednotlivych modelov: http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy

A kto chce mat este presnejsie namerane hodnoty, tak si zaobstara Stryd, ktory je podla mna top (samozrejme aj cena je celkom slusna :) )
NTB1:MacBook Pro (13-inch, 2014, 2,5 GHz Dual-Core Intel Core i5, 8 GB RAM)
NTB2:MacBook Pro (13-inch, 2018, 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i7,16 GB RAM)
NTB3:MacBook Pro (13-inch, 2020, Apple M1,16 GB RAM)
Používateľov profilový obrázok
newmi
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 7687
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Trnava

Re: Smart hodinky na behanie

Príspevok od používateľa newmi »

Ja si myslim, ze polar flow toho ponuka az az. Ale iba webova verzia. Apka je trochu osekana. :( Inak suhlas s Mirdisom ;)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438

Návrat na "Nákupná poradňa"