LGA 2066 - Intel Skylake-X & Kaby Lake-X
Re: LGA 2066 - Intel Skylake-X & Kaby Lake-X
taka mala otazka laika co chce upgradnut svoju 6600k lebo mi prestali stacit 4 jadra na moju rpacu
ak som spravne pochopil z poslednych par sprav, tak bez delidu sa moc neoplati riesit momentalne procaky? radsej pockat na dalsiu generaciu?
ak som spravne pochopil z poslednych par sprav, tak bez delidu sa moc neoplati riesit momentalne procaky? radsej pockat na dalsiu generaciu?
Akoze neoplati? 5GHz ale nedas. Teploty bez OC su tiez ok. Dalsia generacia ma byt ina? Jedine co moze byt ine je dalsi socket ale az o 2 roky a tomu velmi neverim ze daju prec pastu.
.
to bola asi sproste polozena otazka, na toto mam asi specialnu schopnost, ze vsetko nejak blbo vyznie D
len tak zo zaujimavosti som to napisal, par krat pocas streamovania som sa na to pytal, ze by to chcelo trosku obnovit aj koli prace s fotkami aj toho streamingu a na tuto generaciu som este nedostal pozitivnu odpoved co ma celkom prekvapilo a zbadal som to tu tak som sa rovno spytal ci daco na tom bude a vraj maju tento rok ohlasit novsiu/remake?
len tak zo zaujimavosti som to napisal, par krat pocas streamovania som sa na to pytal, ze by to chcelo trosku obnovit aj koli prace s fotkami aj toho streamingu a na tuto generaciu som este nedostal pozitivnu odpoved co ma celkom prekvapilo a zbadal som to tu tak som sa rovno spytal ci daco na tom bude a vraj maju tento rok ohlasit novsiu/remake?
Neviem teda ci by som sa prave BFU pytal na otazky ohladom niecoho takeho. Zase ked ti to teraz pisem ja to moze vyzerat ze si obhajujem co som si kupil. Ak chces viac ako 6 jadier urcite by som do toho siel opat.
Ano tento rok by mali byt nove CPU do aktualne 2066 socketu a mozno aj nejake remaky dosiek (ako v minulosti x99 Strix, x79 R4BE a pod.). Urcite to ale nebude zlepsenie o 300% alebo ina generacia ale iba kozmeticke zmeny (ocakava sa).
Ano tento rok by mali byt nove CPU do aktualne 2066 socketu a mozno aj nejake remaky dosiek (ako v minulosti x99 Strix, x79 R4BE a pod.). Urcite to ale nebude zlepsenie o 300% alebo ina generacia ale iba kozmeticke zmeny (ocakava sa).
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak to je na prácu určite by som nečakal...
dalšiavec ako na prácu by som určite uvažoval aj na ryzenom...
v rámci pracovného nasadenia je to často minimálne lacnejšie riešenie a rovnako dobré
inak by som potom rovno bral SKX 12c , nieje až tak brutálne drahšie od 10c a čo sa mňa týka 6c a 8c sú opice s to už radšej starú 5960x alebo broadwell
dalšiavec ako na prácu by som určite uvažoval aj na ryzenom...
v rámci pracovného nasadenia je to často minimálne lacnejšie riešenie a rovnako dobré
inak by som potom rovno bral SKX 12c , nieje až tak brutálne drahšie od 10c a čo sa mňa týka 6c a 8c sú opice s to už radšej starú 5960x alebo broadwell
Spoiler: ukázať
Akurat som kustik zacal tocit svoj 7820X a dostal som sa na 4.5Ghz 1.15V LLC2-3 do 70C max mimo avx ( nemam delid )
Kazdopadne neda mi to a chcel by som ho potlacit co to da ... akurat mam par otazok.
Dosku mam AsRock X299 Extreme 4 ktora podporuje 2x8pin. Potrebujem ho ? zatial pouzivam len jeden kedze od zdroja mi chyba kabelaz
Ta spotreba lezie celkom brutalne hore a bojim sa ze pri 100% loade nieco neodide uz teraz papa nieco pod 250W
Dalej oplati sa taktovat mesh ? Jeden tabor ze hej .. druhy tvrdi ze ten rozdiel nestoji za to. Pamete mam v XMP na 3200 .. skusit ich potlacit o cosi vyssie ?.
A asi posledna otazka je, treba este nieco nastavovat okrem nasobica, voltaze a llc ?.
Diky
Kazdopadne neda mi to a chcel by som ho potlacit co to da ... akurat mam par otazok.
Dosku mam AsRock X299 Extreme 4 ktora podporuje 2x8pin. Potrebujem ho ? zatial pouzivam len jeden kedze od zdroja mi chyba kabelaz
Ta spotreba lezie celkom brutalne hore a bojim sa ze pri 100% loade nieco neodide uz teraz papa nieco pod 250W
Dalej oplati sa taktovat mesh ? Jeden tabor ze hej .. druhy tvrdi ze ten rozdiel nestoji za to. Pamete mam v XMP na 3200 .. skusit ich potlacit o cosi vyssie ?.
A asi posledna otazka je, treba este nieco nastavovat okrem nasobica, voltaze a llc ?.
Diky
CPU: i7 10700KF @stock Cooler: Arctic Freezer 34 Esports Duo MOBO: MSi MEG Z490i Unify RAM: 2x32GB HyperX Fury @ 3200 CL16 GPU: GAINWARD RTX 4070Ti Phoenix, SSD: 2x Samsung 970 Evo 1TB nvme HDD: 3TB WD Blue PSU: Corsair SF750 CASE: CoolerMaster NR200P MONITOR: AOC 34" CU34G2/BK, PERIF: Corsair K65 LUX RGB, Logi MX Master 3S AUDIO: Beyerdynamics DT990
Mesh tuším iba zvyšuje pamäťovú priepustnosť a rozdiel to urobí asi rovnaký ako vyšší takt RAM, aplikácia od aplikácie a hra od hry, to je vždy o teste. Osobne som mal mesh na 3000MHz a viac som neriešil, pretože už na 3.1GHz bolo potreba zvýšiť napatie mesh o cca 0.1V tuším. Pamäte som mal na 3.8GHz CL16, pretože 4GHz CL17-17-17 nebolo plne stabilné a zvyšovať časovanie som nechcel - 3.8GHz CL16-15-15 dávalo v AIDA aj tak lepšie výsledky. Jeden 8-pin už môže byť na hrane pri cca 300W, aspoň ďalší 4-pin by sa hodil pre pokoj duše. Okrem Vcore a násobiča som nepotreboval nič iné zvyšovať až do 5.2GHz, skúšal som to a nemalo to žiadne vplyv na vyššie takty CPU, alebo RAM, skôr si myslím, že ďalšie voltáže by bolo potreba ladiť iba pri sub-ambient chladení u SK-X.
Ináč 7820X+RAMPAGE VI APEX som ako upgrade zo 7800X+TUF Mark 2 zvažoval, ale to by som ho musel zasa delid, pretože inak by som s ním nebol spokojný a aktuálny 1920X čo mám s ním aj tak vytrie podlahu+neobmedzený nvme RAID na akúkoľvek značku SSD a viac PCIE liniek, kde takmer nemusíš riešiť čo kam zapojíš.
Ináč 7820X+RAMPAGE VI APEX som ako upgrade zo 7800X+TUF Mark 2 zvažoval, ale to by som ho musel zasa delid, pretože inak by som s ním nebol spokojný a aktuálny 1920X čo mám s ním aj tak vytrie podlahu+neobmedzený nvme RAID na akúkoľvek značku SSD a viac PCIE liniek, kde takmer nemusíš riešiť čo kam zapojíš.
https://youtu.be/w5ZXlQefic0?t=2m53s WTF? To VRM a ten chladič VRM?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
ŠialenstvoOneCosmic napísal: ↑St 06. Jún, 2018, 18:08 https://youtu.be/w5ZXlQefic0?t=2m53s WTF? To VRM a ten chladič VRM?
S tym LGA si nie som isty, tusim som videl, ze sa bude menit :/..
- Pavoluhliarik
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Chlapi mám záujem o túto platformu x299 cpu i7 7820x . Mám pamäte Kingston HX430C15PB3K2/32-2x16gb. Dosku by som chcel Asus tuf x299 mark2 v pamäťovom liste k tejto doske som našiel ale pamäte s označením HX430C15PB3K4/64-4x16gb budú sa dať použiť tie moje pamäte do tej dosky dík.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Použiť sa určite dajú, len mrkni manuál od dosky, tam je presná schéma do ktorých slotov treba osadiť moduly pri rôznych počtoch... 1-2-4-6-8 ks.
- Pavoluhliarik
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Intel 9th Gen Core (HEDT) specs and pricing revealed
https://videocardz.com/newz/intel-9th-g ... g-revealed
Asus ROG doska: https://wccftech.com/asus-rog-dominus-m ... announced/
https://videocardz.com/newz/intel-9th-g ... g-revealed
Asus ROG doska: https://wccftech.com/asus-rog-dominus-m ... announced/
ASUS has just announced their flagship ROG Dominus Extreme motherboard, designed exclusively for Intel’s Skylake-X 28 core processors. The motherboard is a beast in all ways possible, featuring unmatched amounts of power packed within a Super ETX form factor or also known as EEB/ATX.
ElektrarenDesigned for Intel Skylake-X 28 core CPU: with 32 power phases, dual 24-pin, quad 8-pin, dual 6-pin 12V power connectors that deliver industry-leading power efficiency
.