Novy zdroj
Novy zdroj
Zdravim,
asi bude treba kupit novy zdroj k zostave: i5 2500k, gtx 1080ti. Casom prechod na nieco ako 8600k/8700k a grafika ostane.
Terajsi zdroj: seasonic x-660 gold v pouzivani od roku 2011 jun.
Nechcem menit zdroj len tak zo sradny. Asi tyzden dozadu sa mi stalo, ze som ucitil dym a smrad pri nabehu pocitaca. Myslel som si, ze to bolo sposobene tym, ze som prefukal cely komp vzduchom (par minut predtym), tak som myslel, ze prach sa dostal na miesta kde predtym nebol a troska sa pripiekol . Komp som vypol pri smrade, znova zapol a nebol smrad ani dym. Hral som aj hry trosku a nebol ziaden problem. Teraz asi hodinu dozadu sa mi stalo, pri skoro ziadnej zatazi, obrovsky dym a smrad. Dymu tak cca 2 metre kubicke, dym ako v okoli pirata ked buchnete. Okamzite som dal natvrdo vypinat komp, nesiel hned, tak som rychlo stlacil vypinac na zdroji. Potom sa pozeram na komp, otvoril som bocnicu a nic specialne, pozriem sa zozadu kompu a vidim cez mriezku zdroja rozzeravene cievky alebo nejake ine komponenty v zdroji. Co mam s tymto zdrojom spravit? Mam ho otvorit a pozriet? Je sanca, ze sa bude dat opravit?
Stastie ze sa to stalo ked som sedel za kompom, lebo bezne nechavam zapnuty komp aj bez dozoru dlhe hodiny....
dik moc
asi bude treba kupit novy zdroj k zostave: i5 2500k, gtx 1080ti. Casom prechod na nieco ako 8600k/8700k a grafika ostane.
Terajsi zdroj: seasonic x-660 gold v pouzivani od roku 2011 jun.
Nechcem menit zdroj len tak zo sradny. Asi tyzden dozadu sa mi stalo, ze som ucitil dym a smrad pri nabehu pocitaca. Myslel som si, ze to bolo sposobene tym, ze som prefukal cely komp vzduchom (par minut predtym), tak som myslel, ze prach sa dostal na miesta kde predtym nebol a troska sa pripiekol . Komp som vypol pri smrade, znova zapol a nebol smrad ani dym. Hral som aj hry trosku a nebol ziaden problem. Teraz asi hodinu dozadu sa mi stalo, pri skoro ziadnej zatazi, obrovsky dym a smrad. Dymu tak cca 2 metre kubicke, dym ako v okoli pirata ked buchnete. Okamzite som dal natvrdo vypinat komp, nesiel hned, tak som rychlo stlacil vypinac na zdroji. Potom sa pozeram na komp, otvoril som bocnicu a nic specialne, pozriem sa zozadu kompu a vidim cez mriezku zdroja rozzeravene cievky alebo nejake ine komponenty v zdroji. Co mam s tymto zdrojom spravit? Mam ho otvorit a pozriet? Je sanca, ze sa bude dat opravit?
Stastie ze sa to stalo ked som sedel za kompom, lebo bezne nechavam zapnuty komp aj bez dozoru dlhe hodiny....
dik moc
i7 9700k 4.8GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, SSD: 970 EVO PLUS 1TB, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Dell AW3418DW, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone 11 Pro Max, CS:GO Global Elite
Re: Novy zdroj
Akoze nemam vobec prehlad, zaklad je asi aby bol plne modularny. Vykon je mi dost jedno, mozno tych 750W, ked grafika pri zatazi zoberie 300W + procak 100W + nejake tie periferie, nech to bezi na tych 60%, pozriem este wikipediu, v akom rozmedzi je dobra ucinnost.
Cenovo asi medzi 100-130 euro? Je nejaka tabulka o aku velku usporu sa jedna v pripade roznych specifikacii? Taky 5 rocny horizont gold vs titanium.
Uz som odpojil zdroj, idem sa pozriet co uvidim vo vnutri.
Cenovo asi medzi 100-130 euro? Je nejaka tabulka o aku velku usporu sa jedna v pripade roznych specifikacii? Taky 5 rocny horizont gold vs titanium.
Uz som odpojil zdroj, idem sa pozriet co uvidim vo vnutri.
i7 9700k 4.8GHz, NH-D14, GB Aorus Z390 PRO, GB 1080 Ti Aorus, G.SKILL 32 GB 3200MHz TridentZ RGB CL 16, SSD: 970 EVO PLUS 1TB, 3x Noctua NF-A14 PWM Chromax, 3x Enermax T.B. Silence 120mm, Seasonic X-660, Fractal Design R2, Dell AW3418DW, Acer Predator Z35P, MB Pro 13 2017, iPhone 11 Pro Max, CS:GO Global Elite
tu je link na 3 fotky zo zdroja, mam vam odfotit nejaku cast z blizsia? kde moze byt cca problem?
https://imgur.com/a/oOYciCQ
s tymi 750w suhlasite?
https://imgur.com/a/oOYciCQ
s tymi 750w suhlasite?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Ak si videl "rozžeravené cievky" nevšimol si si či ti bežal vetrák ?? Ono tam nič teoreticky odpálené nemusí byť, ale ak sa to nechladilo tak to teplo vie upiecť všetko plastové v okolí a to vydáva krásny smrad a dym.
Spoiler: ukázať
skusim to zapojit, nepriskrutkujem zdroj do bedne, necham ho pootvoreny a budem to sledovat... Skoda ze nemam laserovy merac teploty.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Niečo čo dymí a horí by som už na sieť nepripájal v žiadnom prípade. Kašli na to, nechci si vypáliť kvôli zdroju celý barák a radšej buď rád, že si to odniesol iba zdroj /hádam/.
Tu je databáza meraní účinnosti aj hluku PSU https://www.cybenetics.com/index.php?option=database , stojí za to venovať tomu čas a prelúskať to. Pri každom zdroji máš na stiahnutie PDF s detailami o meraní, otáčkach v rôznych stupňoch záťaže atď..
Aktuálne top čo sa týka účinnosti aj hluku je napr. https://www.alza.sk/seasonic-prime-ultr ... 42.htm?o=1 , vzhľadom na parametre veľmi rozumná cena. Prípadne Corsair HX-750 Platinum, z o čosi lacnejších jak sa vyššie spomínalo Corsair RMx, Seasonic Focus, tam dáva zmysel tých 750W, aby to pri kombinácii i7 + 1080Ti nešlo v záťaži do vyšších otáčok.
Tu je databáza meraní účinnosti aj hluku PSU https://www.cybenetics.com/index.php?option=database , stojí za to venovať tomu čas a prelúskať to. Pri každom zdroji máš na stiahnutie PDF s detailami o meraní, otáčkach v rôznych stupňoch záťaže atď..
Aktuálne top čo sa týka účinnosti aj hluku je napr. https://www.alza.sk/seasonic-prime-ultr ... 42.htm?o=1 , vzhľadom na parametre veľmi rozumná cena. Prípadne Corsair HX-750 Platinum, z o čosi lacnejších jak sa vyššie spomínalo Corsair RMx, Seasonic Focus, tam dáva zmysel tých 750W, aby to pri kombinácii i7 + 1080Ti nešlo v záťaži do vyšších otáčok.
fuha tak mame tu zmenu scenara , napojil som zdroj spat, pozeral som to s otvorenou bocnicou a dymit sa okamzite zacalo z pevneho disku . Rozzeravene cievky boli iba cervena leska buzirka ale v tme to fakt vyzeralo ako rozpalene . takze idem odpojit disk... DIK MOC ZA pomoc, aspon som si urobil znova po par rokoch urobil prehlad v zdrojoch
ci stale moze byt chyba v zdroji? ze pusta vela napatia do disku?
uz to postnem sem, nebudem vytvarat nove forum kvoli tomuto. Nazory? barracuda 2 tb
https://imgur.com/a/ltEwJQI
edit 1: vycistil som konektor do pevneho disku pinzetou a poutieral slivovicou uvidime co to povie
edit 2: disk funguje, idem asi nieco pozalohovat...
ci stale moze byt chyba v zdroji? ze pusta vela napatia do disku?
uz to postnem sem, nebudem vytvarat nove forum kvoli tomuto. Nazory? barracuda 2 tb
https://imgur.com/a/ltEwJQI
edit 1: vycistil som konektor do pevneho disku pinzetou a poutieral slivovicou uvidime co to povie
edit 2: disk funguje, idem asi nieco pozalohovat...
MOZTE ZMAZAT TEMU, DIK
Myslis ze moze byt gpu v ohrozeni? no to by bola skoda, uz ju mam rok a ceny grafik este isli hore... Tazko asi analyzovat, ze preco vznikol problem... mozno sa mi vysunul konektor v disku, lebo som cestoval s kompom v kufri auta 3500km....
- Pavoluhliarik
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Nov, 2008, 19:34
Nechcem zakladať novú tému , ktorý z týchto dvoch zdrojov by ste mi doporučili k pc v popisku .Seasonic Focus Plus 1000 Gold,EVGA SuperNOVA 1000 G+
Naposledy upravil/-a Pavoluhliarik v Ne 01. Júl, 2018, 12:53, upravené celkom 1 krát.