mobil do 350€
mobil do 350€
Zdravím,
momentálne mám nexus 5 už asi 5ty rok...do teraz som s ním bol veľmi spokojný ale vidím že už mi začína postupne odchádzať. Takže uvažujem nad novým telefónom. Mám len pár kritérii. Takže prve je cena ktorá by nemala byť viac ako 350€ ale ešte napr 50€ viem oželieť. Za druhé to musí byť android ale keďže som v tejto cene tak ani nemám viac možností tretie by bolo možno niečo čo vie robiť aj celkom schopné fotky, ale nečakám kvalitu zrkadlovky alebo compactu. a za štvrté, ale nie podstatné, pretože to by som asi nič nenašiel je čistý alebo čo najčistejší android. Mám nexus 5 takže viem že aj nie drahý android vie byť rýchly po 4roch rokoch. Vedeli by ste mi niečo poradiť? Manželke som tento týždeň kúpil Xiaomy Mi A1 kvoli cene, rýchlosti, čistému androidu a celkom fajn fotkám. Nenašlo by sa niečo o trocha lepšie ako je ten mi a1?
Dik za všetky rady
PS: len nové telefóny a len zo slovenských obchodov kvôli reklamácii
momentálne mám nexus 5 už asi 5ty rok...do teraz som s ním bol veľmi spokojný ale vidím že už mi začína postupne odchádzať. Takže uvažujem nad novým telefónom. Mám len pár kritérii. Takže prve je cena ktorá by nemala byť viac ako 350€ ale ešte napr 50€ viem oželieť. Za druhé to musí byť android ale keďže som v tejto cene tak ani nemám viac možností tretie by bolo možno niečo čo vie robiť aj celkom schopné fotky, ale nečakám kvalitu zrkadlovky alebo compactu. a za štvrté, ale nie podstatné, pretože to by som asi nič nenašiel je čistý alebo čo najčistejší android. Mám nexus 5 takže viem že aj nie drahý android vie byť rýchly po 4roch rokoch. Vedeli by ste mi niečo poradiť? Manželke som tento týždeň kúpil Xiaomy Mi A1 kvoli cene, rýchlosti, čistému androidu a celkom fajn fotkám. Nenašlo by sa niečo o trocha lepšie ako je ten mi a1?
Dik za všetky rady
PS: len nové telefóny a len zo slovenských obchodov kvôli reklamácii
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: mobil do 350€
lenze nexus 5 bol vyslovene high-end, takze ak pri dnesnych androidoch za 350 eur dostanes ako-tak porovnatelny vykon mozes byt rad. necakaj ale ze nejako si vyrazne prilepsis.
pockaj mesiac - dva, Xiaomi A2 by mala byt aj v nasich eshophoch, cenovo by sa mala zmestit, vykon viac menej porovnatelny s Nexus 5. pozor ale ze nema 3,5 mm jack (u mna vylucovacie kriterium).
alebo potom Moto G6 Plus (vykonovo ale bude poslabsi).
ak si ochotny sa vzdat stock androidu, nepatrne navysit budget a ist do pochybnejsich eshopov tak Honor 10 ti da celkovo asi najviac vykonu.
ale ved nexus 5 ma snapdragon 800 to ma v antutu 46 000 co uz dokazu aj telefony pod 100€
ak chces cisty android, tak cotak sa pokukat po nokiach, napr 6.1 alebo rovno 8
ak chces cisty android, tak cotak sa pokukat po nokiach, napr 6.1 alebo rovno 8
5600X | Ninja4 | B450M Pro4 | 16GB DDR4 | Aorus RX6800XT |WD Black NVMe 1TB| Seasonic G12 650 | NZXT S340
Philips 32” 1440p 165Hz | VR: HP Reverb G2 | Edifier MR4 | Topping DX1 | DT 150 | Razer Viper mini | SK64S | T300
Philips 32” 1440p 165Hz | VR: HP Reverb G2 | Edifier MR4 | Topping DX1 | DT 150 | Razer Viper mini | SK64S | T300
na nokie som nepocul extra dobre slovo...su vraj aj napriek cistemu androidu spomalene takze preto som ich hned vylucil. s tym cistym androidom za ten peniaz asi neuspejem takze preto som to nebral ako hlavne kriterium... Taktiez zrejme u mna neprejde xiaomi A2 kvoli tomu chybajucemu jacku. Ak by som hladal nejaky android v tom budgete aj s nadstavbou tak co by ste mi poradili?
- molnart
- Pokročilý používateľ
ked nemusi byt stock android tak Redmi Note 5 splna "trochu lepsie ako a1". otazka je ale realny vykon z dovodu stock vs miui
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ja by som sa ti nebál poradiť ani nejaký Samsung.
Mal som N5 mal som aj 5X a teraz mám S8 a rýchlosť je zasa o niečo lepšia. Áno nieje to čistý droid ale zvyknúť sa na tie kozmetické zmeny dá, nový touchwiz už není pazravy behá to fakt slušne. Všetko ostatné spĺňa, fotí to tiež dobre.
Alebo potom nejaký OnePlus tam je ten droid cistejsi.
Mal som N5 mal som aj 5X a teraz mám S8 a rýchlosť je zasa o niečo lepšia. Áno nieje to čistý droid ale zvyknúť sa na tie kozmetické zmeny dá, nový touchwiz už není pazravy behá to fakt slušne. Všetko ostatné spĺňa, fotí to tiež dobre.
Alebo potom nejaký OnePlus tam je ten droid cistejsi.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
no ale OnePlus a tie vyssie modely Samsungu su v trocha inej cenovej relacii. A lacným Samsungom neverím a ani nikdy veriť nebudem
- molnart
- Pokročilý používateľ
este Xperiu XA2 som zabudol spomenut, pre mna velmi sympaticky telefon a Sony je vyrobcom s asi najlepsou SW podporou co sa tyka aktualizacii a uvolnenia zdrojovych kodov pre vyvoj custom romov. objektivne Moto G6 alebo Redmi 5 Note su lepsia kupa, ale keby som sa mal rozhodovat srdcom pojdem do XA2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Xiaomi Redmi Note 5 mám už skoro mesiac a môžem odporučiť, ale to je cenovka ďaleko nižšie vrámci tvojho rozpočtu. Telefón milo prekvapil aj kvalitou fotiek, HW je na danú cenu špička. Inak pre zaujímavosť, oplatí sa pre budúcich kupujúcich počkať na Nokia X6, u nás Nokia 6.1 Plus, čo je/bude silný konkurent pre Redmi Note 5, otázna je dostupnosť u nás (dátum).
https://datacomp.sk/xiaomi-redmi-note-5 ... 68753.html
Motorola Moto G6 Plus je tiež skvelý telefón.. má ho otec, mal som možnosť odskúšať, pôvodne som ho zvažoval kúpiť pre seba. Prakticky tento telefón ponúka kompromis vo viacerých smeroch, ponúka najnovšie "fičúry", nie je to síce po HW stránke žiadny "high-end", ale postačuje. Pre moje účely som zvolil lacnejší variant od Xiaomi.
Ak si ochotný niečo k rozpočtu prihodiť, asi nie je veľmi o čom a oplatí sa ísť do novinky od ASUS-u.
https://mobilne-telefony.heureka.sk/asu ... -dual-sim/
Recenzia a porovnanie s Honor 10 (CZ): https://www.youtube.com/watch?v=AVwschNXNJg
.. každopádne, podľa tvojich požiadaviek by ti vyhovoval myslím, aj telefón do 300 Euro.
https://datacomp.sk/xiaomi-redmi-note-5 ... 68753.html
Motorola Moto G6 Plus je tiež skvelý telefón.. má ho otec, mal som možnosť odskúšať, pôvodne som ho zvažoval kúpiť pre seba. Prakticky tento telefón ponúka kompromis vo viacerých smeroch, ponúka najnovšie "fičúry", nie je to síce po HW stránke žiadny "high-end", ale postačuje. Pre moje účely som zvolil lacnejší variant od Xiaomi.
Ak si ochotný niečo k rozpočtu prihodiť, asi nie je veľmi o čom a oplatí sa ísť do novinky od ASUS-u.
https://mobilne-telefony.heureka.sk/asu ... -dual-sim/
Recenzia a porovnanie s Honor 10 (CZ): https://www.youtube.com/watch?v=AVwschNXNJg
.. každopádne, podľa tvojich požiadaviek by ti vyhovoval myslím, aj telefón do 300 Euro.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
castelL ako je to s aktualizáciou ? Dostava ich ale treba root ? Teraz som zas na vážkach medzi Mi A1 a Note 5
O LG G6 si neuvažoval? Tiež ho mám v hľadáčiku a kúpiť sa dá okolo 330€.
Ryzen 7 3700x;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;G.Skill Trident Z RGB 16GB Kit 3200Mhz;
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 17. Nov, 2015, 17:34
Note 5 som nakoniec vylučil a LG G6 sa my pozdáva, ale to je premna už dost cez rozpočet.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ahoj, v tej cene pozeraj určite po niečom čo má snapdragon 845.
Napr mi8 128gb biela bola ešte včera na gearbeste za 393€ s free shippingom očisteným od dph a cla
Lg má príšerný servis aj support, tomu sa vyhni. A nad starým G6 by som ani neuvažoval...
Napr mi8 128gb biela bola ešte včera na gearbeste za 393€ s free shippingom očisteným od dph a cla
Lg má príšerný servis aj support, tomu sa vyhni. A nad starým G6 by som ani neuvažoval...