- pocitac s chipsetom SIS 645DX (Abit SA7)
- windows 2000 SP4 + vsetky SW upgrade
- povolene 48bit - LBA
- v Biose ho vidi ako 200Gb, skusane na AUTO aj LBA
- netusim kde je problem, stale ho vidi ako 128Gb
- jedine co mi tam neseni ze vsetky ostatne IDE zariadenia su oznacene v Device managery ako SCSI Disk Device <-???? (cdrom, 2x hdd, 1x Zip)
- Ak sa pokusim nainstalovat SIS IDE driver 2.04a tak mi napise error ktory mi oznamuje ze mam najprv odinstalovat "SIS SCSI IDE driver" tym sa to skonci.
Mate nejaky napady?
T.
Problem s instalaciu 200Gb disku (windons ho vidi ako 128Gb)
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Problem s instalaciu 200Gb disku (windons ho vidi ako 128Gb)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Zrejme to bude ako jedine riesenie. Pripadne skus to odobrat a restartovat , a donutit ho tam dat klasicke IDE Driver , Primary master a Secondary master. Nasiel som ovladace na tvoju dosku ak by ani to neslo. Apropo neni mi jasne preco to mas ako polozku SCSI kedze tam nemas ziadny SATA/Raid radic.
EDIT: Fijam nastudoval som si manual k tej doske a proste tie ide driver tam musis dat. V manuali mas aj popisane aj obrazkovo ukazane ako to ma vyzerat. Ziadne SCSI.
EDIT: Fijam nastudoval som si manual k tej doske a proste tie ide driver tam musis dat. V manuali mas aj popisane aj obrazkovo ukazane ako to ma vyzerat. Ziadne SCSI.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
- Toman
- VIP
tak drajvre som vyhadzal, ale nove nainstalovat nejdu, automaticky sa tam dali nejake MS univerzali, ale su prinich vikricniky. Nove drajvre ku doske neinstalovat nejdu... (ze najprv treba odinstalovat povodne SCSI - ale nic take tam nieje) skusane s ABIT aj s SIS drajvrami - vzdi to iste.
Tak nakoniec som to spachal tak ze som ho dal do ineho PC, tam pod XP som disk rozdelil a naformatoval na 2x100Gb, zalozil som ho spet a disk fical!!. (disk bol predtim uplne novy, nenaformatovany)
Ale stale tam mam v device managery tie vikricniky a stale mi hlasi ze disk je SCSI...... nechapem tomu..... (chcelo by to asi komplet preinstalovat, bude tam riadny bordel......
T.
Tak nakoniec som to spachal tak ze som ho dal do ineho PC, tam pod XP som disk rozdelil a naformatoval na 2x100Gb, zalozil som ho spet a disk fical!!. (disk bol predtim uplne novy, nenaformatovany)
Ale stale tam mam v device managery tie vikricniky a stale mi hlasi ze disk je SCSI...... nechapem tomu..... (chcelo by to asi komplet preinstalovat, bude tam riadny bordel......
T.
Ale on ma Win2000 +SP4. Ty evidentne pises o XpMa3iX napísal:Bez Servis Packu 2 nebus moct pouzit viacej ako 128GB, SP2 to upravuje pre vacsie disky ako 128GB.
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Toman zatial special SP5 s podporou pre viac ako 128GB nespravili. Nedavno som mal doma jeden pc s uzivatelom, ktory bol ortodoxny zastanca Win2000ky, bohuzial musel prejst na XP (SP2).
Inak fajn finta s tym ze si ho rozdelil na dva mensie, skusim niekedy. A este jedna drobnost, v praci mame este stare Win2K Servre, tam mi zozralo 300GB disk, zaujimave, mozno by na to mohlo byt aspon nejake KB..
Inak fajn finta s tym ze si ho rozdelil na dva mensie, skusim niekedy. A este jedna drobnost, v praci mame este stare Win2K Servre, tam mi zozralo 300GB disk, zaujimave, mozno by na to mohlo byt aspon nejake KB..
sentimentálna spomienka - valid cpu
- Toman
- VIP
- Pokial viem tak W2000 podporuje viac ako 128Gb disky od SP3, len treba zapnut 48Bit LBA.
- V tom PC co som upgradoval (sefou domaci) mi to ale ajtak neslo....) bol tam neskutocny bordel v ovladacoch - same vykricniki) a ziadne nove drajvre nadeli nainstalovat - a vyhadzovalo mi to divne errory.
- Predpokladam ze keby som spravil novu instalaciu OS tak by to slo v pohode. (ta instalacia co tam bola mala 6 rokou)
T.
(ale uz je to uzavrete)
- V tom PC co som upgradoval (sefou domaci) mi to ale ajtak neslo....) bol tam neskutocny bordel v ovladacoch - same vykricniki) a ziadne nove drajvre nadeli nainstalovat - a vyhadzovalo mi to divne errory.
- Predpokladam ze keby som spravil novu instalaciu OS tak by to slo v pohode. (ta instalacia co tam bola mala 6 rokou)
T.
(ale uz je to uzavrete)