Leon napísal: ↑St 25. Júl, 2018, 14:36
Ja som mal na mysli skôr pohľad na OC procesorov. Veď 8700k má boost clock 4,7. 7700k má 4,5. Veď keby išlo OC niekde na 4,8 allcore (pri spomínanom 9900k čo má 1core 5,0 Ghz - teda limity OC by boli pod base boost clock) tak nepoviem ani slovo, ale ani jeden z tých procesorov nemá problém s vyšším OC nad base boost clock. To je posledné čo by ma trápilo, resp aspoň takto som to pochopil z tvojeho vyjadrenia "Keby aj, tak 5 giga bude na jednom jadre a na ôsmych možno 4" - ako keby max OC išlo niekde na 4,6-4,7
Ale o tom som sa ja vôbec nebavil, ja sa bavím čisto z pohľadu PR, že boost clock je už dosť nerelevantné číslo. Jasné, že nadšenci vedia o čo ide a čo sa dá čakať od OC, ale ver tomu, že 95% ľudí ani nepozná rozdiel medzi base a boost cklock, nie ešte medzi single core a multicore boostom. Ale bude na nich z krabice kričať 5 GHz. Napr. známy mi minule zadrel jaký má nadčasový laptop, že už 7 rokov beží na i7 ...tak som ho dal trochu do reality, že i7 z 2011 je kapánek o inom než i7 z 2018 - ale o tom je drvivá väčšina kupujúcich.
No ak bude mať ten 8-core 5 GHz boost, tak budem dosť zvedavý či ozaj každý jeden čip bude schopný bežať tých 5 GHz po OC na všetkých jadrách. To nedáva ani každý 8700K, plus viď výberové čipy u 8086K, a vieme, že čím viac jadier, tým ťažšie OC. Nemusí to byť vôbec samozrejmosť.