po 2 rokoch trapenia s mojim Lenovo X220 sa obhliadam po niecom mozno novsom, no hlavne vacsom a chladnejsom
Problemy, ktore mam a ktorym sa chcem vyhnut:
- X220 klavesnica je fajn, ale po 3 rokoch pouzivania mi vypadli 3 pismenka, obcasne nefunguju podstatne klavesy ako Enter a lavy Shift, trackpointove lave tlacidlo uz davno nema tvar aky mu inzinieri zamyslali
- ma to strasne maly touchpad, aj ked pracujem 90% casu s trackpointom, ten touchpad sa niekedy zide
- 1366x768 .. proste zalostne malo
- dokaze sa fakt rozpalit, bezne pri takmer nic nerobeni mam 80-87 stupnov na CPU
- najpodstatnejsi problem, X220 ma CPU lepene epoxidom na dosku, co uplne znemoznuje jeho vymenu/reball a kvoli tomu aj menim, pretoze notebook nejde zobudit po uspati, niekedy ho nejde vobec zapnut (pomoze len rozobratie, vybratie bios baterky, hodinu pockat a zapnut)
Rad by som 14" s 1600x900, velky touchpad a aspon 4h na baterke pri kancelarskej praci a nech to mozem pouzivat aj teraz v lete
Pozeral som hlavne web refurbished.sk a tam konkretne modely:
- Lenovo T440s / T440p / T440 (ani netusim aky je v nich rozdiel, mal som pocit ze S je slim ale nevyzera vobec)
- HP Elitebook 8470p / Elitebook 840 G1 a G2 / Elitebook Folio 9470m
- HP Zbook 14
Dakujem za rady a tipy