Nazdar, veľmi urýchlene som kupoval komponenty na PC a samozrejme som si nezistil že doska MSI A320 Grenade bude potrebovať update BIOSU aby na nej bežal Ryzen 2600. Nieje niekto z Košíc kto má Ryzen 1600 alebo 1700 aby mi spravil Update BIOSU ? Inak to asi budem musieť riešiť cez servis
Ďakujem za skorú odpoveď
UPDATE BIOSU
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: UPDATE BIOSU
Alebo si "požičaj" z alzy nejaký lacný APU /pozri CPU support list ktorý beží na starom biose/, updateni a obratom vráť. Je to síce trochu vychcané, ale vychcané je aj vyžadovať na update biosu CPU, keď na high-end doskách to ide aj bez toho. Takéto features by mali byť povinne na všetkých modeloch.
Spoiler: ukázať
Ako študent som všetky peniaze investoval do novej zostavy. Nemám peniaze na to aby som kupoval nejaké APU, naozaj sa nikto nenájde ? Kto by mi vedel spraviť Update BIOSU
ach vážne ? nikto ? No moja chyba mal som si to najprv poriadne pozrieť
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Skusit mozes:
https://support.amd.com/en-us/kb-articl ... ootup.aspx
https://support.amd.com/en-us/kb-articl ... ootup.aspx
Short Term Processor Loan "Boot Kit"
AMD will offer affected and qualified users (as described below) a AMD AM4 A-series processor including thermal solution for short term use ("boot kit") to perform the BIOS update on their motherboard.
This short-term processor loan or boot kit is offered through AMD warranty services and is available only for qualified users that have made a valid purchase of a 2nd Gen Ryzen™ Desktop Processor and are affected by this specific boot up issue.
This service is free of charge with the following condition:
Once you have submitted your claim for a processor loan boot kit, AMD will require pictures of your 2nd Gen Ryzen™ Desktop Processor and AMD Socket AM4 300-series motherboard, that clearly shows the model numbers and unique serial numbers as well as a copy of the purchase invoice(s) to authorize the request. Additionally, a summary or copy of communication with the motherboard manufacturer is requested to indicate why support from the Original Design Manufacturer (ODM) is not suitable.
Once the RMA request is approved, the AMD AM4 A-series processor will be sent with pre-paid return shipping. The processor is provided as a temporary loan to you for the sole purpose of updating the BIOS and must be returned within 10 business days of receipt. It is not necessary to return the provided thermal solution.
To obtain the boot kit, please carefully follow these instructions:
Go to the AMD online warranty claims page: https://support.amd.com/en-us/warranty/rma
Fill in your full contact and product details (2nd Gen Ryzen Processor OPN number and serial number)
In the Problem Description field enter "Boot kit Required" (without quotes)
NOTE: The product must be a valid AMD processor with authentic OPN and serial number.
Once the claim is received and approved, confirmation details and boot kit instructions will be provided in a follow up email.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
No to kým dôjde na Slovensko sa načakám takze mi ostáva jedine servis
Tak som našiel riešenie a ak kupujete u predajcu a uvádza že procesor a doska sú kompatibilné tak by Vám mal zabezpečiť update BIOSU. Datacomp nemal žiaden problém a update biosu mi spravili priamo na mieste alebo Vám zapožičajú kompatibilný procesor za nejaký maly poplatok zdá sa mi 20 EUR.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Je dobre, ked sa predajca stara. No treba tiez pocitat s tym ze predajcovi toto nikto a nic neprikazuje. Smejd predajca ta moze poslat prec.
Kazdy predajca prebera popisky tovaru od vyrobcu.
Kazdy predajca prebera popisky tovaru od vyrobcu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- shiro
- Pokročilý používateľ
Mozes to poslat na vyuctovanie vyrobcovi dosky, co ti na to povie.
Sa divim ze v USA na toto este nebol ziadny velky sudny spor. Kedze sa tam dokazali sudit s vyrobcami HDD, ze uvadzaju kapacitu v 1000 a nie 1024 a tym padom odrbavaju
Na krabici defakto nemas uvedene, aku verziu BIOSu ma doska vnutri, aby si sa podobnym kiksom vyhol.
Sa divim ze v USA na toto este nebol ziadny velky sudny spor. Kedze sa tam dokazali sudit s vyrobcami HDD, ze uvadzaju kapacitu v 1000 a nie 1024 a tym padom odrbavaju
Na krabici defakto nemas uvedene, aku verziu BIOSu ma doska vnutri, aby si sa podobnym kiksom vyhol.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB