Slúchadlá do 250€ - Náhrada za Focal Spirit Professional
- Tom95
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Slúchadlá do 250€ - Náhrada za Focal Spirit Professional
Zdravím všetkých. Chcel by som si urobiť radosť a nahradiť polepené opotrebované Focal Spirit Proffesieonal za niečo nové s rovnakým plochým prednesom a tiež s uzavretou konštrukciou, s cenovkou do 250€. Samozrejme hneď ma napadla táto možnosť https://www.thomann.de/intl/sk/focal_li ... sional.htm . Slúchadlá používam aj vo vlaku kde pri prenášaní v batožine určite príde v hod podobný ochranný obal.
Ak viete o niečom lepšom rád si nechám poradiť. Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Ak viete o niečom lepšom rád si nechám poradiť. Vopred ďakujem za každú odpoveď.
Spoiler: ukázať
Re: Slúchadlá do 250€ - Náhrada za Focal Spirit Professional
Napr. Shure SRH940 (krehkejsia konstrukcia), Audio-Technica M70X, ci prenosnejsie Audio-Technica ATH-MSR7.
- Tom95
- Používateľ
Krehkejšej konštrukcií by som sa radšej vyhol, keďže aj Spirit popraskali a po lepení im pribudlo 80g termoplastu čo neprospelo ani komfortu ani vzhľadu. Z Audio-Technica ma zaujali M70X ktoré sa tiež predávajú s ochranným púzdrom. Aj M70X aj Listen Prof. sú na Thomanne za cca 235€, takže to bude ťažký výber.
Tie Listen Pro spadaju tiez do kategorie krehkych. Je to podobne ako Spirity.
- Tom95
- Používateľ
Dúfal som že sa to medzigeneračne vyriešilo. Takže čo sa týka odolnosti by bola asi lepšia voľba M70X? A čo sa týka zvuku?
Čo sa tyka zvuku, mi pridu trošku lepšie Focaly, ale to už rovno radšej tie Shury.
- Tom95
- Používateľ
Tie sa mi dizajnovo veľmi nepozdávajú a ak sú krehké podobne ako Listen Pro asi by som šiel asi radšej do Focalu. Sú tie Shury zvukovo citeľne lepšie ako Focaly?
Su, ale neviem ako definovať citeľne.
- Tom95
- Používateľ
Citeľne asi nebolo najlepšie slovo. Viem že to ťažko opisovať. Najlepšie by asi bolo zbehnúť si ich niekam v BA vypočuť. Rozmýšľal som aj nad dt150 ale keďže ich budem používať aj pri cestovaní vlakom tam by som bol asi terčom divných pohľadov neznalého ľudu pre ich retro dizajn.
DT150 by bola samozrejme po zvukovej stranke velmi dobra volba. Ale neviem si to predstavit niekam ich nosit.
- Tom95
- Používateľ
Dobre, takže čo sa týka zvuku sme SRH940>Listen Pro>M70X (je väčší posun v kvalite zvuku medzi SRH940 a Listen Pro alebo Listen Pro a M70X?) a čo sa týka odolnosti, myslíš že Focal a Shury sú na rovnakej úrovni? Musím uvážiť či radšej nevzať M70X po skúsenostiach so Spirit Pro, ak majú teda nejakú rozumnejšiu konštrukciu... Slúchadlá budem prenášať v batožine, čiže je fajn že sa predávajú s puzdrami a Thomann ponúka 3 roky záruku, čo príde možno vhod.