Preco si presvedceny, ze drahy fon/vlajkova lod musi mat nutne 2k-4k-neviemake rozlisenie? Nevidim nic zle na FHD rozliseni na vlajkovej lodi za 1000e. Ako u vsetkeho, veci maju vyznam odtial-potial. Ak clovek nepozna rozdiel, tak akekolvek vyssie rozlisenie je len marketing. Bez akejkolvek pridanej hodnoty. Dosli sme do stavu, ked rozlisenie uz realne nema ziadny prinos, pretoze na tak malej uhlopriecke rozdiel nevidis.kllr007 napísal: Št 13. Sep, 2018, 10:55 Ja nehovorím že vidím pixely na s8, fyzicky je to prakticky nemožné. Ale vravím že na 5"+ nemá čo HD rozlíšenie u takto drahého a prémiového zariadenia čo robiť. Pochopím to u cinana za 100€ ale tu nie.
K prvému odstavcu - and čítaš čo niekto napíše alebo máš nejakú poruchu ? Celý čas sa tu bavíme o tom že mu mali dať FHD a nie natiahnuté HD a ty zasa vytiahnes 2k/4k ktoré som ti už nerwz vyvrátil že o tomto sa nebavíme ..shiro napísal: Št 13. Sep, 2018, 12:50Preco si presvedceny, ze drahy fon/vlajkova lod musi mat nutne 2k-4k-neviemake rozlisenie? Nevidim nic zle na FHD rozliseni na vlajkovej lodi za 1000e. Ako u vsetkeho, veci maju vyznam odtial-potial. Ak clovek nepozna rozdiel, tak akekolvek vyssie rozlisenie je len marketing. Bez akejkolvek pridanej hodnoty. Dosli sme do stavu, ked rozlisenie uz realne nema ziadny prinos, pretoze na tak malej uhlopriecke rozdiel nevidis.kllr007 napísal: Št 13. Sep, 2018, 10:55 Ja nehovorím že vidím pixely na s8, fyzicky je to prakticky nemožné. Ale vravím že na 5"+ nemá čo HD rozlíšenie u takto drahého a prémiového zariadenia čo robiť. Pochopím to u cinana za 100€ ale tu nie.
U drahych fonov/vlajkovych lodi su skor podstatne ich ine funkcie a technologie, nez rozlisenie.
Bezdratove nabijanie je akurat o tom, ze nemusis strkat kabel do fonu. Akoby to bolo nieco super namahave. Sak k tej zakladni aj tak musis kabel dotiahnut. A ked ti tam kabel trci, tak uz aky je rozdiel ho chytit a pripojit do fonu vs. dat dam bezdr. nabijacku, na ktoru ho polozis? 0.0 nic.
Nevidim v tom ziadnu vyhodu, len imidzovku.
Ak by chcel niekto argumentovat ze bezdr. nabijanie je cool, lebo apple kable nic nevydrzia - nechapem, co s tym ti ludia robia. Sak to musia byt gramblavi bordelari, co kabel zmuchlaju jak papier a hodia do tasky. Kde ho dlavia inymi, podobne nahadzanymi vecami. Alebo ho tahaju nie za konektor, ale za kabel. Takymto sposobom sa znici kazdy kabel, skor ci neskor. Obzvlast ked viem, ze kabel stoji 15e (staval 30), takze si dam z principu pozor. Za cca 7r pouzivania apple produktov som takto neznicil ani jeden kabel. A podobne aj niekolko inych ludi co poznam.
Nabijam tiez kazdy vecer, zena aj castejsie. Ano, aj sa hybe s mobilom ci iPadom. A kable mi drzia. Inac fakt nepochopim co s tym ludia robia.stiv napísal: Št 13. Sep, 2018, 13:09 Tie kable vydrzia hovno. Toho gramblaveho bordelara si odpusti. Nevydrzi kabel ani rok a to ho nevytrhujem z telefonu, nelamem, neprehybam a neskladam. Iba nabijam tak 3x denne a hybem s nim. On casom zmakkne a zacne praskat. Ze ty nabijas 2x tyzdenne alebo zapichnes do nabijacky a uz nepohnes tak ti vydrzi 3 roky je cisto tvoja vec opat. To nie je pouzivanie.
jaj takto...som zle precital, sry.kllr007 napísal: Št 13. Sep, 2018, 13:08 K prvému odstavcu - and čítaš čo niekto napíše alebo máš nejakú poruchu ? Celý čas sa tu bavíme o tom že mu mali dať FHD a nie natiahnuté HD a ty zasa vytiahnes 2k/4k ktoré som ti už nerwz vyvrátil že o tomto sa nebavíme ..
kllr007 napísal: Št 13. Sep, 2018, 13:08 K druhému - Áno strcis kábel do nabíjačky a neriesis, položis telefón, nabíja sa, ideš preč nemusíš vyťahovať káble, ked je na kabli stane sa že aj zabudneš že ho nabijas zchytis ho a port v prdeli... Naviac v dobe keď si nevymenis konektor len tak a slúži už aj na audio a pod, mi príde na smiech keď tu niekto vyzdvihuje ako je Qi uplne k ničomu. No ten človek buď nikdy Qi nepoužíval a videl to akurát tak na reklame za sklom.
Nevravim ze je to zle. Samotna bezdrat. technologia je dobra vec. Ale to by sa musela pouzivat sposobom, akym uvazoval Tesla - vsadepritomna bezdratova energia. Takto by sa ti fon nabijal, kdekolvek si. Nie len na malej nabijacej placke. Toto chapem ako skutocny upgrade nabijania zariadeni.quicky napísal: Št 13. Sep, 2018, 14:12 shiro bezdrotove nabijanie urcite neni imidzovka ale realne pouzitelna a vyborna vec, ja si to neviem momentalne vynachvalit, zvlast ked denne dost telefonujem... nonstop odpajat zapajat zachytavat kabel a pod ... takto mam vedla klavesnice nabijacku polozim telefon (tak ako by som ho polozil hocikde na stole) a stale som 100% a ked mi niekto vola rovno dvihnem - zbytocne vysvetlovat, ale toto je vec, co by mi na novom mobile uz velmi chybala (ovela viac ako 20tis bodov v "benchmarku")
U Apple toto ani nieje problem, ale u Androidu, kvoli dalvik subsystemu, postavenemu na pamatovo narocnej, pomalej a vykon zerucej jave, potrebujes taky vykon a kvantum RAM.quicky napísal: Št 13. Sep, 2018, 14:12skor suhlasim,ze je zbytocne mat 4K display a podobne srandy, fhd bohato staci..ale taktiez sa zenieme za neviem akymi vykonmi, naozaj by som chcel vediet CO ludia robia na mobile take narocne aby potrebovali 8gb ram a 2000 jadier. ale to je uz podla chuti a rozpoctu.