Nevšímate si, že sa Vám už neuspávajú disky?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Nevšímate si, že sa Vám už neuspávajú disky?
Ahojte,
táákže, i s kompletnou vodou v skrinke ak je totálne ticho tak počujem šušťanie, proste taký pazvuk klasickej prevádzky
https://drive.google.com/open?id=1vZVPB ... Y3WCPyG5zk
tohoto sa proste nedokážem zbaviť, aj keď obe WD Redká mám v Aerocool AVN-1000.
Pozrel som dve veci:
- nastavenie napájania, pokročilé nastavenia a odpojenie pevného disku som mal na 0 min, dal som na 1 minútu
https://drive.google.com/open?id=1qcxWl ... F9DiT0e86b
- vo vlastnostiach disku som vypol indexovanie (posledný checkbox)
https://drive.google.com/open?id=1_k6SR ... 43pUXJiJda .
Tie disky ale stále ani po dlhšej dobe nie a nie sa uspať. Neviete, v čom môže byť problém? Vidím, že podľa toho, aké je počasie mám raz za 5 sekúnd len ťuk seeku na disku.
Darí sa Vám dosiahnuť, že sa uspávajú? Prípadne riešili ste niečo podobné, máte tipy na SW, ktorý vie vytrackovať to, čo mi robí tie zápisy/čítania na konkrétnom disku?
táákže, i s kompletnou vodou v skrinke ak je totálne ticho tak počujem šušťanie, proste taký pazvuk klasickej prevádzky
https://drive.google.com/open?id=1vZVPB ... Y3WCPyG5zk
tohoto sa proste nedokážem zbaviť, aj keď obe WD Redká mám v Aerocool AVN-1000.
Pozrel som dve veci:
- nastavenie napájania, pokročilé nastavenia a odpojenie pevného disku som mal na 0 min, dal som na 1 minútu
https://drive.google.com/open?id=1qcxWl ... F9DiT0e86b
- vo vlastnostiach disku som vypol indexovanie (posledný checkbox)
https://drive.google.com/open?id=1_k6SR ... 43pUXJiJda .
Tie disky ale stále ani po dlhšej dobe nie a nie sa uspať. Neviete, v čom môže byť problém? Vidím, že podľa toho, aké je počasie mám raz za 5 sekúnd len ťuk seeku na disku.
Darí sa Vám dosiahnuť, že sa uspávajú? Prípadne riešili ste niečo podobné, máte tipy na SW, ktorý vie vytrackovať to, čo mi robí tie zápisy/čítania na konkrétnom disku?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Nevšímate si, že sa Vám už neuspávajú disky?
a na co potrebujes ich uspavat? uz vyse desat rokov vynucujem nastaveniach prave to aby sa disky neuspavali
Spoiler: ukázať
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
loleqboleq napísal: ↑Ne 30. Sep, 2018, 10:44táákže, i s kompletnou vodou v skrinke ak je totálne ticho tak počujem šušťanie, proste taký pazvuk klasickej prevádzky
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
a čerpadlo mu stojí? lebo ak nie totálne ticho určite nemá, a k tomu ešte vetrone ak mu nestoja
dneska ani totálny pasív neni totálne ticho lebo pištia cievky
ako píše molnart
trocha je problém aj v tom že to nefunguje úplne spoľahlivo a treba poštelovať aj bios, aby sa nestávalo že zaspia až to dalšieho reštartu PC
dneska ani totálny pasív neni totálne ticho lebo pištia cievky
ako píše molnart
trocha je problém aj v tom že to nefunguje úplne spoľahlivo a treba poštelovať aj bios, aby sa nestávalo že zaspia až to dalšieho reštartu PC
Pumpa huci urcite vyrazne menej ako disky. Moje sa tiez neuspavali nejak.
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tak trocha treba čítať medzi riadkami. Ty máš vodu tak by si to mal chápať čo tým lolqo myslel. Totálne ticho nemáš samozrejme ani v noci pri spánku. Ale keď máš vodu tak chceš to mať čo najtichšie. Ako blízko musíš byť pri pumpe aby si ju vôbec počul? A ten čo má vodu a počuje točiace fany tak ako načo si ju vôbec robil? Točiace platne je kus niečo iné. To počuješ aj z 2 metrov.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
molnart, aby som ich nepočul. U mňa sú HDD len pre data a tam mi nevadí, ak po skoku do adresára čakám pár sekúnd na rozbehnutie (normálne by som dal sleep po 15m, takže ak by som potreboval pristupovať častejšie, tak by som mal stále čas pred uspatím.
Leon, to totálne ticho je pre mňa napríklad:
- večer po desiatej
- noc
- ráno
- väčšina jesene/jari a celá zima, keď je štandardne zavreté okno a tak hluk zvonku je minimálny
- všetko vyššie + na PC nehraje žiaden zvuk.
A pumpu ja mám permanentne na 4ke (4/5) a počul by som ju jedine z 5cm, SW3 v pokoji točia len na pár stoviek otáčok a tie sú naozaj totálne ticho. A je to tak ako to zhrnul Leon, nejako som nevedel nájsť presne tie slová, že je proste počuť točiace sa platne.
Leon, to totálne ticho je pre mňa napríklad:
- večer po desiatej
- noc
- ráno
- väčšina jesene/jari a celá zima, keď je štandardne zavreté okno a tak hluk zvonku je minimálny
- všetko vyššie + na PC nehraje žiaden zvuk.
A pumpu ja mám permanentne na 4ke (4/5) a počul by som ju jedine z 5cm, SW3 v pokoji točia len na pár stoviek otáčok a tie sú naozaj totálne ticho. A je to tak ako to zhrnul Leon, nejako som nevedel nájsť presne tie slová, že je proste počuť točiace sa platne.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
my vieme o čom hovoríLeon napísal: ↑Ne 30. Sep, 2018, 12:31 Tak trocha treba čítať medzi riadkami. Ty máš vodu tak by si to mal chápať čo tým lolqo myslel. Totálne ticho nemáš samozrejme ani v noci pri spánku. Ale keď máš vodu tak chceš to mať čo najtichšie. Ako blízko musíš byť pri pumpe aby si ju vôbec počul? A ten čo má vodu a počuje točiace fany tak ako načo si ju vôbec robil? Točiace platne je kus niečo iné. To počuješ aj z 2 metrov.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tak nechápem o čom bol ten tvoj post? Chytať sa za slovíčka?
.
- Leon
- Pokročilý používateľ
toto bolo k čomu napr?
veď on nepísal nič o vyriešení problému a iba, že on si ich práve necháva zapnuté. Tak k čomu si to ako referoval? Keď niečo treba nechápať, tak tie tvoje skoro_súvislé vety ...
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Disky sa daju riesit iba tak, ze sa daju do inej miestnosti a pouzivaju sa ako sietovy disk. Nic efektivnejsie neexistuje. Ak ale nestaci rychlost, tak platne budes vzdy pocut. Stale ich uspavat by som sa bal kvoli zivotnosti, ale to uz je na tebe.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Presne, ak sa maju zobudzat kazdu polhodinu, tak to radsej neuspavat. Inac budes potom revat, ze ti kapu disky raz do roka. Nemaju radi roztacanie kazdu chvilu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- dexterav
- Sponzor fóra gold
a to neni riešenie problému? nierešiť ho? resp nechať to tak oko je?
ako vravím často nechápeš a nielen tu
- Leon
- Pokročilý používateľ
jj on ich nevie uspať, chce to vyriešiť a vy mu radíte presný opak aby ich neuspával,... neviem kto tu nechápe
Neviem čo je zlé na tom aby ich uspával. Ja mám na HDD len zálohované dáta, ktoré spúšťam/otváram raz za čas. Tak záleží od použitia nie?
Neviem čo je zlé na tom aby ich uspával. Ja mám na HDD len zálohované dáta, ktoré spúšťam/otváram raz za čas. Tak záleží od použitia nie?
.