No neviem. Dnes som čítal forum že čo nové v Azerothe, že možno opať dám wow šancu. Ale z toho, čo som sa dočítal má hra stále tie isté neduhy ako pred takmer 2 rokmi keď som hrával.
Hra sa nikam nepohla a to, čo hráči chceli a stále chcú Blizzard nechce splniť.
Pri čítaní fora som si hneď spomenul na x dôvodov, prečo ma hra po pár mesiacoch datadisku prestala baviť a opať som postavy na pár rôčkov zaparkoval.
-Hra má stále okresané klassy - veľa pôvodných abilít bolo odobratých, vačšina postáv je nuda hrať.
-Hra je stále len o end-contente. Len rýchle na 120 a opakovať instancovaný content do zblbnutia. Ani lvlovanie postáv už nieje zábava keďže xpenie je stále nerfnuté až pod zem. Aspoň že trošku zvýšili obtiažnosť starších dungov oproti WOD a LEGION - kdesi som čítal.
-PVP je nevybalancované až hrúza, Mellečka stále dominujú BG. Kasteri nehrateľní. (Príliš vela gap-closerov, interruptov/stunov)
-Koncept otvoreného sveta a vzájomnej kooperacii mimo instancií sa vytráca, hra je od čias konca wotlk čoraz viac arcade. Začalo to dungeon finderom a heirloomami (čo nemusí byť samo o sebe na škodu), no spustilo to akúsi lavínu a teraz je v hre už moc veľa Quality of Life vychytávok ako zdielané mounty, gazilión obtiažností dungov, všeko je ako na dlani etc.
-Stále platia templates v BG? Na fóre bol kvoli tomu riadny rage, každý to neznášal vrátane mňa, prečo je ten BS stále v hre? Desaťročie sa v BG normálne progressovalo zbieraním PVP handár a fungovalo to. Vedľajší neduh je, že mimo instancované PVP sú klassy ešte viac nevybalancované - RIP world pvp. Tak to bolo v Legion, nvm či aspoň toto s world balancom poriešili za tie 2 roky
-aspoň že sa zbavili artefaktov (fuj) a legendárok, ktoré boli pod každým kameňom a rástli všelikde na stromoch:D
TLDR: snáď si radšej počkám na Classic wow. Oldschool MMORPG bez akýchloľvek QOL, teleportov a iných BS už dnes myslím neexistuje. Bude to fajn zmena pokiaľ to Blizzard nedomrví spomínanými qol. Vanilla wow som nikdy predtým nehral.
Intel Core i7-8700K 4.7GHz, Intel Z370, RAM 32GB DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce GTX1080Ti 11GB, SSD Samsung 960 EVO 500GB + HDD 3TB
--------------------------------------------------------------------------------------------------