Nova PC zostava
Re: Nova PC zostava
2-4% su viac ako 0. Ked mas 4 sloty a 16GB dnes staci na vsetky hry a dlho bude tak 2x8 je ideal.
.
OK, tak beriem 2x8GB.
Co sa tyka procesorov. Videl som, ze je i7-9700K o 100 drahsia ako 2700x.
Co by ste brali na hry?
Co sa tyka procesorov. Videl som, ze je i7-9700K o 100 drahsia ako 2700x.
Co by ste brali na hry?
Naposledy upravil/-a smoke2 v Št 25. Okt, 2018, 14:54, upravené celkom 2 krát.
Oplati sa teda priplatit tu stovku?
Alebo zobrat za rovnaku cenu ako 2700X i5-9600K?
Alebo zobrat za rovnaku cenu ako 2700X i5-9600K?
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
To je nekonecna otazka ktorej odpoved vyplyva z buducnosti a vyuzitia viac core procesorov v hrach nikto nevie, dnes ti to je jedno, o x rokov boh vie.
ked na to mas, zober i7, ked tu 100 vies pouzit efektivnejsie co sa tyka najblizsich rokov tak kasli na to.
ked na to mas, zober i7, ked tu 100 vies pouzit efektivnejsie co sa tyka najblizsich rokov tak kasli na to.
Niekde vychadza ta i7 rychlejsia do 10%, niekde ma priemerny naskok aj cez 20%.
Nechcem nahanat FPS za kazdu cenu, v podstate CPU nebudem ani taktovat.
Ktory je potom z tych troch najvhodnejsi?
Nechcem nahanat FPS za kazdu cenu, v podstate CPU nebudem ani taktovat.
Ktory je potom z tych troch najvhodnejsi?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Ak nebudeš taktovať, tak ten, ktorý má najvyššie stock takty, čiže i7 9700K, oproti i5 9600K v deafulte boostuje o 300 MHz vyššie a to platí aj pri multivláknovej záťaži. Že je to bezohľadu na takty lepší herný procák než Ryzen ani netreba spomínať. Potrebuješ ho teraz k 1080Ti? Ak nehrávaš na 100+ Hz monitore, tak ani nie, ale budeš tam mať rezervu. Ak ťa netlačí rozpočet a si úplne mimo pracovného zaťaženia /videokompresia a pod./, tak tú stovku doplať. Druhá vec je, že niečo stojí aj doska a tie sú tiež o čosi drahšie od AM4.
Spoiler: ukázať
Nie, video komprimovat nebudem.
Zatiaľ hrávam na 2k rozlíšení, ale klasika 60Hz.
Čo som pozeral G-Sync monitor 32" tak stal veľmi veľa, takže neviem, či sa z tých 60Hz dokážem vôbec pohnúť.
Ale aj tak radsej doplatiť na i7-9700K? Tých viac vlákien pri Ryzene využije najmä rendering videá?
Zatiaľ hrávam na 2k rozlíšení, ale klasika 60Hz.
Čo som pozeral G-Sync monitor 32" tak stal veľmi veľa, takže neviem, či sa z tých 60Hz dokážem vôbec pohnúť.
Ale aj tak radsej doplatiť na i7-9700K? Tých viac vlákien pri Ryzene využije najmä rendering videá?
Ešte by som sa chcel spýtať na značku dosky.
Mám dve päťročné Gigabyte a na jednej odišli USBporty a na ďalšej SATA radič. Sú to dva rôzne modely.
Ide o náhodu alebo Gigabyte je nekvalitný?
Mám dve päťročné Gigabyte a na jednej odišli USBporty a na ďalšej SATA radič. Sú to dva rôzne modely.
Ide o náhodu alebo Gigabyte je nekvalitný?
Asi si mal skorej smolu, ja som mám 8 ročnú gigabyte a šľape všetko, v tejto dobe sa môže pokaziť ktorákoľvek doska, bohužiaľ je to tak.
Ryzen 7 3700x;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;G.Skill Trident Z RGB 16GB Kit 3200Mhz;
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
Mne sa Gigabyte páčil preto, že mal vyšší výstupný výkon do slúchadiel cez predný panel ako Asus pri Z270 doskach, ale neviem aká je situácia teraz. Pre mňa je to dosť dôležitý parameter, nakoľko veľa dosiek hrá dosť ticho.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
A nepremyslal si o externej USB zvukovke?
Uz ked beries pocitac na vysokej urovni tak je najmenj si pripojit nejaky sluchadkoty zosik popripade komplet zvukovku, od 20 eur uz mas veci lepsie ako Onboard (aspon co sa front panelu tyka to tu chalani vela spominaju ze je zakazane pouzivat vzhladom na kvalitu).
Uz ked beries pocitac na vysokej urovni tak je najmenj si pripojit nejaky sluchadkoty zosik popripade komplet zvukovku, od 20 eur uz mas veci lepsie ako Onboard (aspon co sa front panelu tyka to tu chalani vela spominaju ze je zakazane pouzivat vzhladom na kvalitu).
Premýšľal som. Prípadne napojiť repráky a sluchatka cez zadný výstup na doske cez rozdvojku a vypínať sluchatka, keď sa nebudú používať?
Inak nechápem, predtým používali aj lacnejšie dosky operačné zosilňovače a teraz už ich neviem nájsť na žiadnej doske. To všetci tak šetria, že ani na drahších doskách nie je poriadny zvuk? Všetko sa to ženie za taktovaním a na zvuk sa kašle.
Inak nechápem, predtým používali aj lacnejšie dosky operačné zosilňovače a teraz už ich neviem nájsť na žiadnej doske. To všetci tak šetria, že ani na drahších doskách nie je poriadny zvuk? Všetko sa to ženie za taktovaním a na zvuk sa kašle.
lol ale som sa celkom pobavil ze front panel sucks to co kurnik znamena mozno mam low profile sluchatka alebo neviem ci pri repro z5500 poznat rozdiel ale zatial som si nevsimol od coho to preboha zalezi