Ako do AP-cka
Ako do AP-cka
Ako sa mozem dostat do mojho AP-cka? Defaulutni IP adresu poznam ale ked ju napisem do Intenetoveho Prehliadaca tak mi to vipise stranku nejde zobrazit. AKO NA TO
- djkakadu
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Pozri keD je default IP adresa na APcku 192.168.0.1 tak si na PC nastav IP 192.168.0.100
Proste musis mat rovnakupodskupinu a len v PC zmen IP adresu zmenenim posledneho trojcislia.
Navod ako do nastaveni IP v PC mas tu http://www.djkakadu.ic.cz/nastaveniesiete.html
Proste musis mat rovnakupodskupinu a len v PC zmen IP adresu zmenenim posledneho trojcislia.
Navod ako do nastaveni IP v PC mas tu http://www.djkakadu.ic.cz/nastaveniesiete.html
djk@k@du ! oNLy All
Ja mam do PC napisat tu istu IP ako je na AP-cku ? Lebo to som urobil a nejde to V PC som dal 192,168,100,253 a to iste som dal do prehliadaca a vipisuje mi to stranku nelze zobrazit.
Nemoze to bit tim ze pri ikone nastavenia miestnej sieti je zamok co to znamena net mi ide dobre len neviem ist do AP-cka neviem ako . IP som nastavil V PC ako je defaultna Na AP-cku anic pls help
Nemoze to bit tim ze pri ikone nastavenia miestnej sieti je zamok co to znamena net mi ide dobre len neviem ist do AP-cka neviem ako . IP som nastavil V PC ako je defaultna Na AP-cku anic pls help
Tak este raz, defaultna IP APcka je povedzme 192.168.0.1, tak ty si musis nastavit na PC hocijaku IP s rozsahom 192.168.0.X kde to X je hocijake cislo okrem 1, samozrejme max do 254 ;-). Cize IP na PC sa ti nesmie zhodovat s IP co je defaultne na AP. Masku si daj 255.255.255.0.
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net
Do prehliadaca musis dat tu IP APcka, cize 192.168.100.252 a ked ti to nejde tak ho skus resetnut do tovarnych nastaveni a este raz vyskusaj yadat tu IP do prehliadaca. Ak to ani potom nepojde tak skontroluj kabel od-do AP
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Ak to AP neni menezovatelne cez web , tak si zrejme ani neskrtne. Opravte ma ak sa mylim. Co tak dopisat ake mas to AP-cko ?
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Ja mam toto AP-cko Air Live WL-5450AP ==> http://shop.czspeed.net/index.php?productID=1
V navode mam pisane toto: "Pokud potøebujete zmenit konfiguraci AP,proveDte nasledujici:
-Defaultni IP adresa je 192.168.100.252.
-Nastavte na vasi sitove karteIP adresu ve stejnem subnetu jako ma pøistupovy bod (i.e 192.168.100.x)
-Zadejte do internetoveho prohlizece 192.168.100.252.
co je to Subnet ako viem aky ma pøistupovy bod ? co mam dat miesto toho x-ka?
PS. viem ze sa da dostat do tohoto AP-cka lebo chlapik co mi to instaloval v nom bol len neviem ako.
V navode mam pisane toto: "Pokud potøebujete zmenit konfiguraci AP,proveDte nasledujici:
-Defaultni IP adresa je 192.168.100.252.
-Nastavte na vasi sitove karteIP adresu ve stejnem subnetu jako ma pøistupovy bod (i.e 192.168.100.x)
-Zadejte do internetoveho prohlizece 192.168.100.252.
co je to Subnet ako viem aky ma pøistupovy bod ? co mam dat miesto toho x-ka?
PS. viem ze sa da dostat do tohoto AP-cka lebo chlapik co mi to instaloval v nom bol len neviem ako.
Este mala otazocka : Moze bit ze mi to chlapik co mi to instaloval nejako zablokoval heslom lebo Cez toto AP cko mam napojeni net.
Ked AP resetnem a dam ho tim do tovarenskeho nastavenia vimaze sa mi to heslo? (ak tam nejake dal)
PS: PRI IKONE SIEtOVE NASTAVENIA => PRIPOJENIE K MIESTNEJ SIETI SVIETI ZAMOK A JE TAM PISANE zE : Aktivne, chranene branou firewall.
Ked AP resetnem a dam ho tim do tovarenskeho nastavenia vimaze sa mi to heslo? (ak tam nejake dal)
PS: PRI IKONE SIEtOVE NASTAVENIA => PRIPOJENIE K MIESTNEJ SIETI SVIETI ZAMOK A JE TAM PISANE zE : Aktivne, chranene branou firewall.
Tak to by chlapik musel narvat nejaky nestandardny firmware, aby si sa tam nedostal ...
APcko sice ma firewall, ale pochybujem ze na defaultnom nastaveni, a to este na http konekcii, aby sa nedalo nastavovat...
Naozaj skontroluj kabel, ci mas spravny...
dalej prekontroluj tie IPcky, a nastav si masku 255.255.255.0 *co hadam mas*, a skus ho "ping <IP_APcka>" ci ti bude odpovedat
akonahle bude odpovedat na pingy, malo by odpovdat aj na http request
Pre istotu pouzi MSExploder, uz som sa stretol s tym, ze neodpovedaju na mozillu/operu ...
Ok, pripadne este skontroluj ledky na APcku, ak si pripojeny, mali by svietit/obcas bliknut... *ak nie, mas zly kabel/vypnutu sietovku a podobne*
APcko sice ma firewall, ale pochybujem ze na defaultnom nastaveni, a to este na http konekcii, aby sa nedalo nastavovat...
Naozaj skontroluj kabel, ci mas spravny...
dalej prekontroluj tie IPcky, a nastav si masku 255.255.255.0 *co hadam mas*, a skus ho "ping <IP_APcka>" ci ti bude odpovedat
akonahle bude odpovedat na pingy, malo by odpovdat aj na http request
Pre istotu pouzi MSExploder, uz som sa stretol s tym, ze neodpovedaju na mozillu/operu ...
Ok, pripadne este skontroluj ledky na APcku, ak si pripojeny, mali by svietit/obcas bliknut... *ak nie, mas zly kabel/vypnutu sietovku a podobne*
Kabel je dobri lebo mi na nom bezi net.
a tomuto mam ako chapat?
A ako to mam pingnit?
a tomuto mam ako chapat?
Kód: Vybrať všetko
PRI IKONE SIEtOVE NASTAVENIA => PRIPOJENIE K MIESTNEJ SIETI SVIETI ZAMOK A JE TAM PISANE zE : Aktivne, chranene branou firewall.
A ako to mam pingnit?
- MaYo
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 26. Mar, 2005, 20:00
start->spustit->napis tam cmd->otvori sa ti prikazovy riadok a don napis "ping 192.168.100.252" (samozrejme bez uvodoviek) a daj enterPCMahel napísal:Kabel je dobri lebo mi na nom bezi net.
a tomuto mam ako chapat?Kód: Vybrať všetko
PRI IKONE SIEtOVE NASTAVENIA => PRIPOJENIE K MIESTNEJ SIETI SVIETI ZAMOK A JE TAM PISANE zE : Aktivne, chranene branou firewall.
A ako to mam pingnit?
MB Epox 8KDA3I V3.x|CPU AMD Sempron64 2500+ 1400MHz@2100MHz (300x7) 1.4V| RAM Kingston 1024MB 400MHz |HDD Hitachi Deskstar P7K500 320GB P-ATA| VGA Point of view GeForce 6600GT 128MB + Zalman VF700-Cu| OPT. DVD-RW NEC 4570a; CD-ROM LG 52x| Display LG Flatron W2242T-PF| PSU Fortron FSP350-60THN-P 350W| Printer HP PSC 1410| Key and Mouse Logitech MK300|Repro Logitech X540
Pingnes:PCMahel napísal:Kabel je dobri lebo mi na nom bezi net.
a tomuto mam ako chapat?Kód: Vybrať všetko
A ako to mam pingnit?
Start-Spustit ... napis cmd
objavi sa ti take "cierne okno"
tam napis "ping <IP_APcka>" kde <IP_APcka> je jeho IPcka *asi 192.168.1.252, ci kolko si to spominal*
a bud ti bude pisat:
Reply from <IP_APcka>: bytes=32 time ... a nejake dalsie somariny (ok, na APcko sa dostanes, a funguje, a mas problem s tym HTTP pripojenim)
alebo:
Request timed out. (a mas problem s tym, ze AP nema IP, ako si myslis, alebo je nanic kabel, alebo to mas zle nastavene)
Napis, ktora z moznosti nastala ...
ak ta druha *ze to nejde*
tak tam napis ipconfig
a vypis nam IP Address, Subnet Mask ... a predpokladanu IP u AP
PS: pripadne rovno uved typ APcka ... manuale su na webe, pozrieme defaultne nastavenia