nechce mi nacitat novu ram
nechce mi nacitat novu ram
Ahoj,
chcem poprosit o pomoc- totiz kupil som k mojej 256mb 200(400mhz) PQI ddram ramke novu tiez 256mb ddram 400mhz kingston. Hacik je ale aj v tom ze najprv som ich spojazdnil -aj ked s problemami- a nacitalo mi 512mb lenze som sa rozhodol aj preinstalovat windows a tu sa vyskytol problem ze mi uz nacitava len tu staru-hoci mi everest najde aj tu novu POMOZTE PLStak mam sempron 2400+box,doska gigabyte ga7vt600p-rz,nvidia geforce fx5200 128mb,256mb ddram 200(400mhz) pqi,40gb hdd----prehodit v slotoch som uz skusal vsetkymi sposobmi a nic,vyskusal som aj memtest a neukazal mi chybu- pomoc
chcem poprosit o pomoc- totiz kupil som k mojej 256mb 200(400mhz) PQI ddram ramke novu tiez 256mb ddram 400mhz kingston. Hacik je ale aj v tom ze najprv som ich spojazdnil -aj ked s problemami- a nacitalo mi 512mb lenze som sa rozhodol aj preinstalovat windows a tu sa vyskytol problem ze mi uz nacitava len tu staru-hoci mi everest najde aj tu novu POMOZTE PLStak mam sempron 2400+box,doska gigabyte ga7vt600p-rz,nvidia geforce fx5200 128mb,256mb ddram 200(400mhz) pqi,40gb hdd----prehodit v slotoch som uz skusal vsetkymi sposobmi a nic,vyskusal som aj memtest a neukazal mi chybu- pomoc
Re: ram
V manuali mas dane kde na doske mas jumper ktory je v polohe 2-3> Staci vypnut pc prehodit jumepre do polohy1-2 a zase vypnut. Pripadne vypni pc , vytiajni z elektriky a vyber baterku , nechaj tak 5 minut a zase vsetko poskladaj spet.zifo napísal:nie a mozes mi prosim povedat ako to spravim???
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
Mne Kingstonu nechcelo nacitat za narod v starej zostave s doskou Asus A7N8X-E,pritom v novej v popise ju pouzivam bez problemov,a este dobre nataktovanu.Konkretne na tu staru dosku bolo treba nahodit novsi bios,ktory uvedeny problem riesil.
Phenom X3 8450,Tt Tower102 ,Gigabyte M750SLI-SW4,4x1GB Kingston Hyper X,2x500GB WD,DVDRW NEC 7170A,zdroj 500W,2x VGA Gigabyte GF8800GT SLI,zatial vsetko default.
Urobil si ten clear CMOS ?No ak napise ty hlasku , mal by si ist do biosu to nastavit. Podla seckeho si to cliroval.zifo napísal:tu novu som skusal samotnu v kazdom slote ale nenabehne, ak k nej pridam tu staru tak to naskoci ale najprv ked zapnem pc mi nabehne CMOS checksum error-ale ked dam continue daj to ide ale znovu len nepocita tu staru---tak mam dat novsi bios alebo co -uz som v koncoch
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.
hej dal so to clirovat -ale aj tak mi napisalo ze CMOS.... ---potom mi ako moznosti da continue,bios alebo nieco s xpress recovery----,ale neviem kde to mam v biose nastavitAjsTi napísal:Urobil si ten clear CMOS ?No ak napise ty hlasku , mal by si ist do biosu to nastavit. Podla seckeho si to cliroval.zifo napísal:tu novu som skusal samotnu v kazdom slote ale nenabehne, ak k nej pridam tu staru tak to naskoci ale najprv ked zapnem pc mi nabehne CMOS checksum error-ale ked dam continue daj to ide ale znovu len nepocita tu staru---tak mam dat novsi bios alebo co -uz som v koncoch
Nie pri vykyve , ale pri flashovani , ak vypnes , alebo nejako inac prerusis napajanie , mozes si "posrat" dosku. A ktvojmu druhemu postu , v biose mas polozku ako Load Default Bios , alebo nieco take , dostan sa do biosu a nahraj "default bios" a nastav vsetky parametre podla tvojho pocitaca. Jak nasobic tak disky atd. U pameti skus nastavit DDR 333Mhzzifo napísal:ale pocul som ze ked davam novy bios bez zalozneho zdroja tak pri malom vykyve napatia mi moze odist doska