Základ zostavy je OK, ale toho vodníka určite neber. Ak sa dá, tak bez neho so zľavou, alebo ho obratom predaj v bazári a kúp si radšej poriadny vzduch /BeQuiet Dark Rock Pro 4 alebo Noctua NH-D15 SE-AM4/.
M.2 SSD rozdiel tam je oproti M4, samozrejme subjektívne to nie je taký efekt ako pri prechode na SSD z HDD. Každopádne dnes už M.2 povinnosť k takýmto zostavám a hlavne 256 GB je už veľmi málo. Ideálne je mať aj tie videá než ich spracuješ na rýchlom disku, nech máš z toho osoh, čiže tých 512 GB sa určite zíde.
Zdroj záleží koľko chceš investovať a hlavne akú grafiku plánuješ, podľa toho sa vyberie wattáž. Dnes taká ideálna kúpa v pomere cena/kvalita/akustika sú Corsair RMx alebo Seasonic Focus Plus.
Skrinka... je toho dosť na výber, hlavne vyberať tak aby pobrala chladič a zvyšok podľa nárokov na črevá. Ak tam nie je v pláne veľa HDD, tak možno by sa hodilo niečo kratšie bez zbytočne veľkého diskového koša, príklad Fractal Design Define C.
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 536231.htm
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 088898.htm
Stavba herného PC
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Stavba herného PC
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Na kombináciu R7 2700 + Vega 64 potrebuješ ideálne 650-750W zdroj, Vega 64 je momentálne asi najpažravejší čip na trhu, 300W si vezme len kartam takže 450W zdroj ani náhodou /ak to nebol preklep/. Zdroj by som určite nepodcenil, je dobré mať aj výkonnostnú rezervu, lebo ak ide zdroj na 90% výkonu, tak ventilátor sa tam rozbieha už na maximum a to nechceš počuť. R7 2700 + Vega 64 je reálna kombinovaná spotreba cca 400W pri hraní, takže ideálny by bolo k tomu... https://www.alza.sk/corsair-rm650x-2018-d5494144.htm Bude to tiché aj v záťaži , kvalitné vnútornosti a 10 r. záruka, čiže máš vystarané na dlho, potiahne ti to aj ďalšie zostavy. Na zdroji by som nešetril.
Len tak pomimo, písal si, že máš 700W zdroj, čo to presne je?
V skrinke sú dva ventilátory, zatiaľ ti to stačí a sú celkom OK, k novej grafike môžeš potom zo 2 ks prikúpiť.
Len tak pomimo, písal si, že máš 700W zdroj, čo to presne je?
V skrinke sú dva ventilátory, zatiaľ ti to stačí a sú celkom OK, k novej grafike môžeš potom zo 2 ks prikúpiť.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Procesor lepsie 2700X.
Doska by mohla stacit lacnejsia.
SSD si zober radsej asi 970 Evo, Pro na domace pouzitie nie je potreba. Keby si si ho vyhradil na system, tak by stacilo aj tych ~250 GB.
Hodilo by sa nejake 1TB SSD na hry a pod.
Samozrejme ak to ides brat z druhej ruky, tak si tie komponenty nemozes len tak lahko menit...
Doska by mohla stacit lacnejsia.
SSD si zober radsej asi 970 Evo, Pro na domace pouzitie nie je potreba. Keby si si ho vyhradil na system, tak by stacilo aj tych ~250 GB.
Hodilo by sa nejake 1TB SSD na hry a pod.
Samozrejme ak to ides brat z druhej ruky, tak si tie komponenty nemozes len tak lahko menit...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
pri podobnej cene a záruke určite EVO nie
zase pri oveľa vyššej cene zase nie PRO
rozdiel je ten že EVO má TLC a PRO MLC a ak sa dá chceme MLC kedže sú rýchlejšie a majú dlhšiu životnosť bez používania všelijakých trikov
zase pri oveľa vyššej cene zase nie PRO
rozdiel je ten že EVO má TLC a PRO MLC a ak sa dá chceme MLC kedže sú rýchlejšie a majú dlhšiu životnosť bez používania všelijakých trikov
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Jasné, chcelo by to už nový zdroj, jednak 8 rokov staré vnútornosti, plus dnes je účinnosť inde a akustika tiež... len som chcel vedieť čo to je presne za zdroj.
PRO vs. EVO ako píše dexter, PRO majú nand flash s dlhšou životnosťou a nasadenie znesie profesionálnu záťaž, rozumej dokáže dlhšiu dobu zapisovať svojou max. rýchlosťou. Otázka je či to využiješ a potrebuješ. Pri bežnom nasadení dáva zmysel povedzme za podobnú cenu kúpiť vyššiu kapacitu, než tlačiť na kúpu PRO verzie. Ono ťažko radiť, keď riešiš bazár a teda nevieme si to cenovo porovnať. Každopádne životnosť EVO SSD nie je nič čo by ťa malo odradiť, toto už dnes nie je problém. Za mňa ak vieš mať povedzme EVO 1 TB za porovnateľnú cenu ako 512 GB PRO, tak do toho, prípadne ak ťa láka ušetriť za 500 GB EVo oproti PRO. Je to na tebe.
PRO vs. EVO ako píše dexter, PRO majú nand flash s dlhšou životnosťou a nasadenie znesie profesionálnu záťaž, rozumej dokáže dlhšiu dobu zapisovať svojou max. rýchlosťou. Otázka je či to využiješ a potrebuješ. Pri bežnom nasadení dáva zmysel povedzme za podobnú cenu kúpiť vyššiu kapacitu, než tlačiť na kúpu PRO verzie. Ono ťažko radiť, keď riešiš bazár a teda nevieme si to cenovo porovnať. Každopádne životnosť EVO SSD nie je nič čo by ťa malo odradiť, toto už dnes nie je problém. Za mňa ak vieš mať povedzme EVO 1 TB za porovnateľnú cenu ako 512 GB PRO, tak do toho, prípadne ak ťa láka ušetriť za 500 GB EVo oproti PRO. Je to na tebe.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Prave toho SSD z eBay by som sa obaval a radsej by som si zobral novy... Ako uz pouzivane moze byt pekne zodrate.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak píšu v podstet nový tak by mal byť nový poprípade 1x inštalácia winu
inak máš samozrejme pravdu
p.s.na druhú stranu ak mám starosť o zodranie PRO tak EVO by som sa nikdy nikomu nedvážil odpručiť ani ako nové
inak máš samozrejme pravdu
p.s.na druhú stranu ak mám starosť o zodranie PRO tak EVO by som sa nikdy nikomu nedvážil odpručiť ani ako nové
Zapnuty Windows nie je to iste ako neustale zapisy. Ale aj tak. Ten disk znesie vela takze nech s nim robil cokolvek tak ak funguje by som sa nebal ci ma 3TBW alebo 50TBW ked ma vydrzat 400.
Je samozrejme lepsi. Rozdiel postrehnes pri hociakom vacsom kopirovani kedze na EVO padne rychlost celkom rychlo.
Je samozrejme lepsi. Rozdiel postrehnes pri hociakom vacsom kopirovani kedze na EVO padne rychlost celkom rychlo.
.
Windows bude fungovat.
Pri tej doske davaj pozor na update biosu. Rozbalenu by som nekupoval. Poznam ludi co vracali dosky ktorym nieco bolo (vadne ram sloty a pod.)
Pri tej doske davaj pozor na update biosu. Rozbalenu by som nekupoval. Poznam ludi co vracali dosky ktorym nieco bolo (vadne ram sloty a pod.)
.