Zdravim na firme mame starucky PC s win xp na ktorom je stary mzdovy system MRP (este dosovksa verzia). S casu na cas si v nom mzdarka potrebuje nieco pozriet. Chcel by som ten PC virtualizovat, nech si ho pusta na svojom stroji (win 10) alebo na serveri (win server 2008) pripojuje sa nan cez RDP. Urobil som z neho VHD subor a virtualizujem ho v Oracle virtual boxe, ale zatial neuspesne Pri bootovani sa restartuje... v nudzovom rezime nabehne. V com moze byt problem pripadne ake ine virtualizacne nastroje mi odporucate? dikes
btw. stacilo, by keby sa mi podarilo rozbehat to MRP na jej stroji s win 10 a je po probleme...
Vyrtualizacia stareho PC
Re: Vyrtualizacia stareho PC
Kontaktujte MRP nech vam prerobia DB do novej verzie, tiez som to tak riesil u zakaznika. Virtualizacia neni len ze to podporuje host, ale aj guest musi byt virtualizovania schopny, a to Win XP nie je.
.
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
V com konkretne je u teba problem sice netusim ale Snakove tvrdenie, ze Win XP nie je mozne rozbehat ako virtualnu masinu je blud. Vo virtualboxe ho mas medzi standardne podporovanymi OS a bez problemov som tam prevadzkoval kopiu sluzobneho PC aj cistu instalaciu XP.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m
Netusim aka velka je zavislost mrp priamo na dose, ale ja som tieto stare veci rozbehal priamo vo win cez dosbox, ci uz to bola matrika, dane, mzdy ... okno je klasika ako terminal a ak clovek z toho nepotrebuje tlacit, je to ideal na pozeranie.
Ked bude virtualbox firemne riesenie, tak potom sa pobavime . XP nema modularny HAL ako NT6, takze preto mu to pada
.
Aleluja DOSBOX!! Ze ma to skor nenapadlo!! Vdaka, takto mi to bude stacit
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
poprípade skús ešte PCem 1.4 na tom beží spústa vecí ktoré inak nebežia
Spoiler: ukázať