Nazdar páni, svoju skvele fungujúcu zostavu idem posunúť na vianoce tatkovi.
Celá zostava okrem GPU pôjde preč, to by mu bolo zbytočné.
A teraz mám konečne zámienku prečo si po rokoch poskladať ITX zostavu
Už roky som chcel krpaté itx tak hádam teraz to bude ono.
Časovo som limitovaný do polky decembra cca.
Predstava je zatiaľ nasledovná:
Skrinka je asi jasná voľba(chladenie a kompaktnosť) a to je silverstone raven rvz03
Do nej by som si predstavoval zdroj corsair SF450/SF600, prípadne atx zdroj 135-140mm dlhý.
Dosku ešte nemám vybratú, ale rátam s z370.
CPU trocha váham či 9600K alebo 8600K (rozdiel okolo 80€, ale nutný delid...)
Chladič na CPU by som si nechal doporučiť, samozrejme niečo LP.
Ramky pôjdu najlacnejšie 2x16gb aké heureka nájde.
Disk by som si tiež nechal poradiť nvme 0,5-1tb, viac mi netreba.
Grafika pôjde zo starej zostavy asus TURBOBLOWER 1070ti, návrh rozumného aftermarket chladiča uvítam.
To je asi všetko z úvodnej myšlienky, vopred vďačím za hodnotné rady
ITX zostava s 1070ti
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
ITX zostava s 1070ti
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: ITX zostava s 1070ti
Ak som dobre vyčítal limity pre chladič CPU, tak najlepšie čo tam vopcháš je asi Noctua NH-L12S. i5 to schladí, ale nečakaj zázraky. A možno by som šiel radšej do 8600K s delidom než 9600K. Síce pájka, ale aj tak to pečie a to už tak ľahko neotvoríš. Beztak je to to isté, len vyššie stock takty, ale to si pretočíš sám a ušetríš 80 €.
Chladič na grafiku ťažko, výkonné aftermarket chladiče idú väčšinou cez 3 sloty a teda ti to tam nevlezie. Možno Gelid Icy Vision bez fanov by vošiel /ofukovať to môžu fany priamo cez bočnicu/, ale ruku do ohňa za to tiež nedám a nemám šajn či sa dá ešte kúpiť a či je vôbec kompatibilný s 1070. Druhá vec, že blower chladič do takej skrine je aj vhodnejší, keďže case má nulový airflow. Ono ITX je síce fajn projekt, ale je to samý kompromis s chladením, hlavne v takýchto ultraslim skrinkách. Hej, prístup vzduchu ku komponentom je vymyslený celkom OK, ale priestor nepustí a obmedzuje to veľkosť chladičov.
Chladič na grafiku ťažko, výkonné aftermarket chladiče idú väčšinou cez 3 sloty a teda ti to tam nevlezie. Možno Gelid Icy Vision bez fanov by vošiel /ofukovať to môžu fany priamo cez bočnicu/, ale ruku do ohňa za to tiež nedám a nemám šajn či sa dá ešte kúpiť a či je vôbec kompatibilný s 1070. Druhá vec, že blower chladič do takej skrine je aj vhodnejší, keďže case má nulový airflow. Ono ITX je síce fajn projekt, ale je to samý kompromis s chladením, hlavne v takýchto ultraslim skrinkách. Hej, prístup vzduchu ku komponentom je vymyslený celkom OK, ale priestor nepustí a obmedzuje to veľkosť chladičov.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
@mino_85 Diky za info, chladič na cpu pôjde asi bequiet. V load to nebude tiché, toho som si vedomý. Primárne chcem aby to bolo tiché v idle, čo by mohlo zvládnuť v pohode.
Aftermarket chladiče na gpu skoro vymreli behom pár rokov. Ponechám ešte blower, v load mi to nevadí. Skorej v idle, že nejde prepnúť na semipasiv.
Ostanem pri 9xxx rade cpu, cena je viac než fajn.
Niečo som dal dokopy zatiaľ, počítal som a mohlo by sa to tam teoreticky všetko pomestiť.
CPU i5-9600K 283€
CPU-cooler be quiet! Shadow Rock LP 34€
MB ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac 184€
RAM Patriot Viper 4 32 GB 232€ (chladič pôjde asi dole aby sa zmestil cpu cooler)
SSD SAMSUNG 970 EVO 1TB 250€
PSU Corsair SF450 82€ (výkonovo stačí v pohode a kvôli miestu radšej sfx)
CASE Raven RVZ03 biela 115€
Rozumná zostava, či niečo prehodiť ?
Aftermarket chladiče na gpu skoro vymreli behom pár rokov. Ponechám ešte blower, v load mi to nevadí. Skorej v idle, že nejde prepnúť na semipasiv.
Ostanem pri 9xxx rade cpu, cena je viac než fajn.
Niečo som dal dokopy zatiaľ, počítal som a mohlo by sa to tam teoreticky všetko pomestiť.
CPU i5-9600K 283€
CPU-cooler be quiet! Shadow Rock LP 34€
MB ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac 184€
RAM Patriot Viper 4 32 GB 232€ (chladič pôjde asi dole aby sa zmestil cpu cooler)
SSD SAMSUNG 970 EVO 1TB 250€
PSU Corsair SF450 82€ (výkonovo stačí v pohode a kvôli miestu radšej sfx)
CASE Raven RVZ03 biela 115€
Rozumná zostava, či niečo prehodiť ?
dosku.. tie Asrock sa moc nepodarili.. čo som sa bavil napr. s bullzoidom na 4games.. 2-3r ti sice vydrzi ale co pak
- xsi69
- Pokročilý používateľ
@CageJ
Kuknem sa ešte po iných.
Túto som vybral kvôli podpore thunderbolt 3, ktorý chcem mať na doske.
Kuknem sa ešte po iných.
Túto som vybral kvôli podpore thunderbolt 3, ktorý chcem mať na doske.