Ktoreho robota? Xiaomi Roborock S50 alebo Roomba 896?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
commodore64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05

Ktoreho robota? Xiaomi Roborock S50 alebo Roomba 896?

Príspevok od používateľa commodore64 »

Potreboval by som vysavac do domu k otcovi, ktory je uz stary panko a ma poskodene pluca. Vysavac by mal pobehat 3 miestnosti - obyvacku, halu a kuchynu - dost velke miestnosti - cca 60m2 (1 x koberec, 2 x linoleum).

iRobot Roomba je teraz v super zlave za 389€ v Nay
Xiaomi Roborock S50 - je cca 460€ normalna cena (viem kupit z Alzy bez DPH za 390€)

Uplne ideal by bola nejaka 900-kova Roomba, ale tie su moc drahe - out of budget. Bral by som Roombu, ale ma sere, ze sa nevracia do doku, ak nedokonci a je urcena pre 1 miestnost. Ako mat to doma, tak to prenesiem, ale nechcem dedka s tym otravovat s prenasanim kramu cez miestnosti. Navyse ma Xiaomi mop, ovela silnejsiu baterku a teda cas vysavania a lepsi softver. Algoritmy vysavania by mali byt cca na podobnej urovni.

Este som zvazoval prvu verziu Xiaomi, ktora je asi za 300€, ale nema mop a ma horsi algoritmus.
Ak nahodou mate niekto skusenosti s tymto celym... Vdaka vopred.
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Re: Ktoreho robota? Xiaomi Roborock S50 alebo Roomba 896?

Príspevok od používateľa HellAngel »

pozri tuto recenziu>
https://pc.zoznam.sk/vysavac-roborock-s ... -mi-robota

ja som za roborocka s50
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Xiaomi mam doma (predtym Vorwerk Kobold VK100 - znamy aj ako Neato ?, podobny princip cistenia, zmapovanie miestnosti a potom systematicke vysavanie, navigacia po celom byte, ...). Domacnost mame ca 72m2, z toho podla Mi Home appky vysavac zbehne povysava plochu asi 56-60 m2. V podstate mame iba laminat alebo dlazbu, v jednej izbe je maly koberec s trosku vyssim vlasom (konkretne toto https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/50163773/ ), bez problemov na neho vylezie a povysava (ale kvalitu vysavania neviem realne posudit v tomto pripade).
Celkovo pomerne velka spokojnost, byt povysava za nieco menej nez hodinu, mapovanie je spolahlive, zem je cista, navrat na zakladnu bezproblemovy, kontrola cez Appku super (akurat prvotne nastavenie bolo trosku horsie). Dnes som akurat nahraval novy software, kde uz je moznost ulozenia mapy domacnosti. Co sa mi velmi paci, je ze po zmapovani domacnosti je zonove cistenie lahko definovatelne, bez potreby magnetickych vymedzovacov.
S tym mopom je to pomerne fajn, necakaj vyslovene dokonale ocistenie, ale lahku spinu zvladne. Ked treba nieco podrhnut, tak to nie. Okrem toho, jedna napln vody do mopovej nasady je tak na ca. 20 m2, potom to treba opat naplnit.

Ak mas nejake konkretne otazky, kludne sa pytaj.
FVE 12.45 kWp V/Z
commodore64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05

Príspevok od používateľa commodore64 »

Dakujem za rady. Uz som viacmenej rozhodnuty. Trochu som ocakaval, ze sa tu pustia do mna ludia, ze "jasne ze Roombu", ale vidim, ze je to naopak. Je to pre otca, ktory ma 82r a ma dost poskodene pluca. Zije sam a mame problem s upratovanim - teda hlavne udrziavat ten byt cisty a on to potrebuje. Mali by sme tam maximalne obmedzit prach a na toto je to uplne skvela vec. Ja tam chodim a raz tyzdenne poriadim, ale takto bude aspon zem cista. Dnes som uz narazil na par spokojnych majitelov S50ky.

Pravdupovediac, chcel som vymaknut tu akciu v Telekome na iRobot 965, ale oni ich vypredali za chvilku.
Spoiler: ukázať
PC: Case: Fractal Meshify 2 Gray TG Light Doska: ASUS TUF X570-PLUS GAMING (WiFi) Proc: AMD Ryzen 9 5900X RAM: Kingston FURY 64 GB DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black GPU: GTX1070 PSU: Seasonic Focus 650W modular Cooling: ARCTIC Liquid Freezer II 280 LCD: Lenovo ThinkVision P32-U10 + Samsung S32D850 Disky: ADATA XPG SX8200 Pro SSD 1 TB + Toshiba 500GB nVME + WD Black 640GB + Seagate IronWolf Pro 4TB CMR Keyboard: Ligitech Craft Mys: Logitech MX Master 3 Zvuk: Sony XB-900 System: W11 x64 PDA: Samsung Galaxy S21 Most important: Adobe CC

Návrat na "Nákupná poradňa"