paranoid.asian napísal: ↑So 24. Nov, 2018, 11:15 to ma aky zmysel kupovat lacnejsi model a potom tam davat drahsi chladic ked to vo finale vyjde rovnako drahe ako drahsia alternativa?
ako tu niekto spominal, rip mozno zaruka (ale vraj tam plomby nie su, takze mozno toto bude safe) a kopec dalsich problemov okolo toho.
+ mam tu teraz z takeho podobneho komba rajintek 1 i fany pod stolom, co sa toho nasledne teraz neviem zbavit (potom ako som predal gpu so stock chladicom)
Aky asi ? Asi taky ako pred 5 rokmi ked tu mal kazdy druhy user nejaky aftermarket chladic... jasne, dnes uz aftermarket chladice vymreli a radsej ludia daju 200€ navyse za lepsi chladic od vyroby... skoda toho ...
Zmysel to malo ze si potom predal kartu so stock chladicom a aftermarket chladic pouzil aj na dalsiu grafiku... tym padom sa dalo usetrit pekne € a hlavne , tie aftermarket chladice podavali podstatne lepsie vykony ako stock chladice z vyroby. takze si mal vzdy tichu a chladnu kartu... Dnesne TOP karty maju ale uz fajne chladice od vyroby, tak preto aj tie aftermarket chladice v podstate vymreli.
Ja osobne by som ale 100€ navyse nedal za rovnaku kartu len s lepsich chladicom , to by som si fak kupil radsej ten Morpheus II ... usetrit by som neusetril ale Morpheus II pasuje aj na RTX a dovolim si tvrdit ze bude pasovat aj na nove AMD.
Ale to je len moj pohlad na to ,,, nech si kupi kazdy to co chce...