Nova skrinka
Nova skrinka
Caute. Uvazujem nad vymenou mojej starej dobrej Fractal R2. Ma uz svoje roky a limituje ma priestorom a komplikovanou udrzbou prachovych filtrov.
Co ocakavam od novej skrinky:
-kvalitne prachove filtre
-kvalitne spracovanie
-lahku udrzbu
-co najlepsie odhlucnenie
-v ramci moznosti co najlepsie vetranie
-5.25slot pre regulator
-bezproblemovy cable management
-dostatok miesta na custom vodne chladenie
-ak je mozne tak dodatocne odhlucnenie hdd diskov
-cena cca 120eur. Hladam najlepsi pomer cena/vykon. Priplatim ak je to odovodnene.
-priehladna bocnica nieje podmienkou, uprednostnim odhlucnenie
Kandidat je momentalne Fractal R6.
Dakujem za rady
Co ocakavam od novej skrinky:
-kvalitne prachove filtre
-kvalitne spracovanie
-lahku udrzbu
-co najlepsie odhlucnenie
-v ramci moznosti co najlepsie vetranie
-5.25slot pre regulator
-bezproblemovy cable management
-dostatok miesta na custom vodne chladenie
-ak je mozne tak dodatocne odhlucnenie hdd diskov
-cena cca 120eur. Hladam najlepsi pomer cena/vykon. Priplatim ak je to odovodnene.
-priehladna bocnica nieje podmienkou, uprednostnim odhlucnenie
Kandidat je momentalne Fractal R6.
Dakujem za rady
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Re: Nova skrinka
Fractal Design DEFINE S ...alebo potom tá R6
Aj DEFINE C je výborná skrinka, ale tá už bude asi malá pre custom vodníka.
Aj DEFINE C je výborná skrinka, ale tá už bude asi malá pre custom vodníka.
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
S a C ale nemajú 5,25" slot. Vezmi R6, ťažko vymyslíš niečo lepšie.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Njn, ten regulátor sa tam nedá nejako inakšie upevniť ?
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Pripadne ak by sa dalo vyriesit regulaciu aspon 4 vetrakov inac, nie cenovo narocne by to bolo z mojho pohladu jedno. Moj NZXT sentry mi ale plne vyhovuje lebo je velmi jednoduche a pohodlne ovladanie. Prinajhorsom by som ale presiel na PWM vetraky a nastavil nejaku automaticku regulaciu. Ale to len ak by skrinka bola adekvatne lacnejsia alebo ponukla nieco naviac co r6. Momentalne nieje na trhu ziadna ina alternativa k r6?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Eventualne este nanoxia
https://tichepc.sk/Nanoxia-Deep-Silence ... l?arg1=001
https://tichepc.sk/Nanoxia-Deep-Silence ... l?arg1=001
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Položil by som si otázku či sa budem stále držať vodníka. Keby nebolo kúriacich Inteláckych K cpu, tak má dnes vodníka mizivé percento. Tak či tak je voda na ústupe a kupovať si dnes veľkú bednu čo sa kupuje na x rokov a pri následnom upgrade možno ostaneš pri vzduchu...
Stačí CPU nežmýkat na doraz a uchladí to aj vzduch, tie 2-3 fps čo by človek stratil nemôžu byť problém
Stačí CPU nežmýkat na doraz a uchladí to aj vzduch, tie 2-3 fps čo by človek stratil nemôžu byť problém
Ak sa nebudem drzat vodnika je nieco vyrazne lepsie?
-
- Používateľ
Záleží čo v tej skrinke všetko bude. Dnes na herný PC stačí aj minitower. SSD ide dnes priamo na dosku, budeš mať jednu GPU a asi nejaký ten HDD.
Ventilátory vie dnes veľmi slušne ovládať aj MB, nepotrebuješ žiadne panely na ich reguláciu.
Trošku sa posun dopredu, také stavby s vodníkom vo veľkých bedniach dnes vnímam skôr ako niečo na prezentáciu kde to budú očumovať malé decká, ale nie na doma
Ventilátory vie dnes veľmi slušne ovládať aj MB, nepotrebuješ žiadne panely na ich reguláciu.
Trošku sa posun dopredu, také stavby s vodníkom vo veľkých bedniach dnes vnímam skôr ako niečo na prezentáciu kde to budú očumovať malé decká, ale nie na doma
Posunut sa nemam problem, ale hdd chcem aspon 3 sloty, ssd aspon 1x2.5, miesto pre gpu aspon 340mm. Chcem miesto aspon pre 240mm AIO. Minitower velmi nechcem, vidim ako sa trapi kamos s fractal meshify aby udrzal teploty v norme ato vsetko len preto lebo je to mala skrinka kde osadil 1080ti trio a uz pred neho neda ani vetrak. Ventilatory mozem vyriesit aj inac.
Znova pisem skus dat nieco o com mam moznost porozmyslat.
Znova pisem skus dat nieco o com mam moznost porozmyslat.
-
- Používateľ
Keď chceš vodu tak minitower je problém
SSD sa dá často montovať za plech čo drží MB, ale ako vravím dnes ideálne priamo na MB, zvlášť pri dnešných cenách kedy aj NVMe je za prijateľnú sumu
Dlhá GPU by mala vojsť takmer do každej skrinky
SSD sa dá často montovať za plech čo drží MB, ale ako vravím dnes ideálne priamo na MB, zvlášť pri dnešných cenách kedy aj NVMe je za prijateľnú sumu
Dlhá GPU by mala vojsť takmer do každej skrinky
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Nanoxia bola schopná alternatíva k Fractalu tak v dobe R4, dnes už je Fractal inde čo sa týka modularity interiéru aj jednoduchosti montáže, napr. predné ventilátory montované do dvierok na pántoch a filtrované osobitne... to sú skoro 10 rokov staré riešenia, to si už môže rovno nechať R2.
Alternatíva k R6 možno BeQuiet Silent Base 601/801 /ale bez 5,25" pozície/, ale lacnejšie to nie je a kvalitnejšie asi tiež nie. Plus riziko slabšieho airflow, ten vrchný kryt nič moc. Nedávno známy montoval vodníka do Dark Base Pro 900, čo je skrinka za 200+ € a teda veľmi ma nepresvedčila, také kiksy v konštrukčných detailoch a výrobné vady ako keby to bol noname lowend. A horný kryt pre výfuk z radiátora veľmi reštriktívny.
Za mňa určite R6.
Alternatíva k R6 možno BeQuiet Silent Base 601/801 /ale bez 5,25" pozície/, ale lacnejšie to nie je a kvalitnejšie asi tiež nie. Plus riziko slabšieho airflow, ten vrchný kryt nič moc. Nedávno známy montoval vodníka do Dark Base Pro 900, čo je skrinka za 200+ € a teda veľmi ma nepresvedčila, také kiksy v konštrukčných detailoch a výrobné vady ako keby to bol noname lowend. A horný kryt pre výfuk z radiátora veľmi reštriktívny.
Za mňa určite R6.
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Ako ked sa chces stale hrabat v pc tak preco nie. Ja mam deep silence 5 ako som to zmontoval tak som do toho nesiahol uz 2 rokya akurat filtre vycistil. To ci su to stare riesenia alebo nie je mi jedno pokial splni ten ucel co ma. Takze vsetko zalezi od toho co stym chce robit
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Ide o princíp, načo kupovať v 2018 dizajn z 2012, keď môže mať aktuálny. Nejde len o jednoduchosť montáže, ale aj o modularitu. Kupovať dnes bedňu s tromi 5,25" šuflíkmi je nonsens. Hlavne ak tam plánuje možno aj custom vodníka úplne nevhodné. Ale aj taká vec ako čistenie filtrov je v R6 dnes inde, otvoríš dvierka a za pár sekúnd máš von predný aj spodný filter, nemusíš s bedňou ani pohnúť.
-
- Používateľ
Dnes sa tlačí asi daleko viac na cenu ako kedysi a tomu asi aj zodpovedá riešenie, spracovanie skriniek. Ludom stačí aby to malo okno a bolo vidieť farebnú diskotéku
A rovno napíšem že sa doslova čudujem že miditower nie je na ústupe. Od čias kedy sa vie že dve GPU nemajú velký prínos, od čias kedy sú na trhu menšie SSD (SSD M.2), respektíve velkokapacitné HDD že netreba mať v PC 3ks HDD, že sa nepoužívajú skoro DVD mechaniky
Fakt nechápem pre koho to vyrábajú a to že sa to do budúcna bude stále zmenšovať je jasné jak facka
Na toho vodníka by som nebral ohlad, je to na úpadku. Do budúcna bude dôležitý aj počet jadier a nie single core výkon. TDP procesorov je už dnes na nízkych hodnotách a tiež bude nadalej mierne klesať s príchodom dalších generácií
Neviem či to je viac ako rok, čo určitý ludia onanovali nad M.2 SSD ked som ho dal do návrhu zostavy že je drahšie ako klasická 2,5" SSD varianta a že kúria a podobne a dnes je cena taká že 500GB NVMe je za facku a už tá istá skupina ludí hovorí SSD jedine NVMe a už ani nevadí že kúria viac ako klasické SSD 2,5"
Kúpiť dnes miditower a uvažovať do budúcna nad vodníkom, je ako uviazať si železnú gulu na nohu.
A rovno napíšem že sa doslova čudujem že miditower nie je na ústupe. Od čias kedy sa vie že dve GPU nemajú velký prínos, od čias kedy sú na trhu menšie SSD (SSD M.2), respektíve velkokapacitné HDD že netreba mať v PC 3ks HDD, že sa nepoužívajú skoro DVD mechaniky
Fakt nechápem pre koho to vyrábajú a to že sa to do budúcna bude stále zmenšovať je jasné jak facka
Na toho vodníka by som nebral ohlad, je to na úpadku. Do budúcna bude dôležitý aj počet jadier a nie single core výkon. TDP procesorov je už dnes na nízkych hodnotách a tiež bude nadalej mierne klesať s príchodom dalších generácií
Neviem či to je viac ako rok, čo určitý ludia onanovali nad M.2 SSD ked som ho dal do návrhu zostavy že je drahšie ako klasická 2,5" SSD varianta a že kúria a podobne a dnes je cena taká že 500GB NVMe je za facku a už tá istá skupina ludí hovorí SSD jedine NVMe a už ani nevadí že kúria viac ako klasické SSD 2,5"
Kúpiť dnes miditower a uvažovať do budúcna nad vodníkom, je ako uviazať si železnú gulu na nohu.