Ivko napísal: ↑St 28. Nov, 2018, 18:19
1. Ked chce vodu tak poskldať do to minitowera je vždy väčší problém ako do miditowera
Šak mrkni len na Gabiho zostavy napr. .... Define C / Define S, úplne bezproblémové
dopredu 360-ka rad a hore dokonca až 420-ka.
Ivko napísal: ↑St 28. Nov, 2018, 18:19
Za nejakú dobu už nikto nebude dávať ani klasický HDD, prídu trebárs možno menšie moduly RAM a s nimi nový formát MB...
JOp, súhlas, ja už dlhšie nedávam do zostáv HDD. Menšie dosky tu už sú dávno, viď ASROck -> STX formát, len to treba doladiť, nebolo by to zlé
.... NANO itx .....
Ivko napísal: ↑St 28. Nov, 2018, 18:19Umenie je to čo si postol sám, postaviť výkonný PC v malej skrinke čo sa vie rozumne uchladiť, kludne aj vzduchom a nie postaviť výkonný PC do obludy - na tom nie je žiadne umenie. To je akoby sa u niekoho zastavil čas. Si spomínam ako pár mesiacov dozadu niekto riešil utilitu Speedfan že nemá podporu u nových dosiek, normálne depresie na nich šli a ja som bol v tom že také chobotiny už pár rokov nikto nepoužíva
Je fakt, že ani mňa tie obrovské PC chladničky neberú
na druhú stranu, niektoré vyzerajú pekne
u mňa doma je ale max. ATX formát. Ale aj ITX je cute, no len s menej výkonným HW, aby sa to tam nepieklo.
A speedfan používam dodnes a nemám problém
mino_85 napísal: ↑St 28. Nov, 2018, 18:57
Mne sa nezdá, že TDP klesá, skôr naopak. Tlačí sa na počet jadier vyššie modely idú so spotrebou výrazne hore. A to sa bavím o mainstreame, nie o 32-jadrových ozrutách v HEDT segmente.
Typický príklad 9900K .... napriek tomu, že tam má pájku
(síce fajne hrubú vrstvu ) má s ním problém aj Noctua D15
9700K taktiež pečie.
A to navyšovanie jadier škoda komentovať. Sa predbiehajú s AMD, kto dá viac. Sa stavím, že v roku 2020 tu bude aj 128c/256t
si ani neviem predstaviť potom ten socket
Trochu mi to pripomína ako sa kedysi predbiehali výrobcovia fotoaparátov so ZOOM číslami, alebo s megapixelami. Čím viac, tým lepší foťák. A až po čase človek zistil, že má zašumenú fotku cez deň, lebo má natrepaných po chuj megapixelov na maličkej ploche snímača.