WD vs. Seagate?
Re: WD vs. Seagate?
Je to jednoduche, ak chces zaruku dlhsiu ako 2r potom kup disk plus suflik, pretoze sa moze stat aj to ze ti odide len radic a disk moze byt ok, potom ho len das do ineho suflika a ides dalej, pri hotovych ext hdd sa moze stat ze po otvoreni puzdra zistis ze radic je uz priamo na plosaku hdd.
RGB
no po obnove budem mať dáta na purple, a tento externý chcem mať pri routri a synchronizované komplet všetko, čiže zálohu budem mať na tom externom stále synchronizované čiže tam bude záloha
CPU: Intel i7-4790K, MB: MSI Z97 GAMING 5, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury, GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G, SSD: Samsung 850 Pro 128GB, HDD: 4TB WD Purple, chladič CPU: SCYTHE Grand Kama Cross 2, 2x FAN: NOCTUA NF-P12 PWM, Power supply: Seasonic S12II-620, TV Tuner: Aver TV 3D Capture HD
purple je disk vhodný do NASKy, na sťahovanie alebo spracovanie/editing a nahrávanie videa = na zápis
Spoiler: ukázať
Neviem aký máš router, ale rýchlosti routerov pri čítaní/zápise na USB disk sú niekedy strašne biedne (staršie routery padajú k jednotkám MB/s), vyskúšal si ako ti to pôjde? Aby si nebol nepríjemne prekvapený, možno by si mal pouvažovať o niečom priamo so sieťovým rozhraním (napr. WD MyCloud) alebo rovno nezávislé NAS keď to už chceš mať na sieti. Inak možno skončíš s HDD pripojeným priamo do PC kvôli rýchlosti.
bože chlapci,, nehnevajte sa za moj názor, ale to na každom fóre a všade kto chce radu, píšu všetko okolo témy a nie konkrétne k téme????
po 1. k routri už disk napojený mám, 500GB seagate SSHD dáta s pc cez SMB synchronizujem 5-8mb/s cez soft goodsync
2. router mám TP-Link Archer VR600b 4 mesačný, som sním nadmieru spokojný, má plnú riť funkcií
3. pýtal som sa, že aký disk kúpiť 2TB, či WD alebo Seagate, a ked už bude značka vybratá tak upresniť typ
4. na NAS a podobné riešenia nemám dostatok prostriedkov, max 120€
5. ďakujem za pochopenie
po 1. k routri už disk napojený mám, 500GB seagate SSHD dáta s pc cez SMB synchronizujem 5-8mb/s cez soft goodsync
2. router mám TP-Link Archer VR600b 4 mesačný, som sním nadmieru spokojný, má plnú riť funkcií
3. pýtal som sa, že aký disk kúpiť 2TB, či WD alebo Seagate, a ked už bude značka vybratá tak upresniť typ
4. na NAS a podobné riešenia nemám dostatok prostriedkov, max 120€
5. ďakujem za pochopenie
CPU: Intel i7-4790K, MB: MSI Z97 GAMING 5, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury, GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G, SSD: Samsung 850 Pro 128GB, HDD: 4TB WD Purple, chladič CPU: SCYTHE Grand Kama Cross 2, 2x FAN: NOCTUA NF-P12 PWM, Power supply: Seasonic S12II-620, TV Tuner: Aver TV 3D Capture HD
noo vyriešené nie je, lebo s takým hodnotením nechcem, a tá suma je trochu vyššia
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Zavisi, co od toho ocakavas. Precitaj si tie komenty pri hodnoteni, ci je to, co tomu vytykaju pre teba dolezite. Ja pouzivam (starsi) WD My Cloud 3 TB par rokov a na to, na co ho potrebujem mi plne vyhovuje.
čo potrebujem, no pozrime sa nato takto
aby sa disk vypínal, podla mna zbytočné aby točil 24/7 nonstop celý rok,,
FTP a SMB prístup mám cez router DDNS
sync s pc mám cez ten soft goodsync
a dalej hm, životnosť,, okrem toho nič extra, aby bol tichý,
ako mohol by to byť aj velký disk, 3,5" ale možno naj by bol malý, kedže pod router by sa mi zmestil, router mám nadvyhnutý a fúka naň 7x7cm fan, bo teploty cez leto boli nad 50C, a pod fanom je ešte miesta dosť pre 2,5" disk,,
aby sa disk vypínal, podla mna zbytočné aby točil 24/7 nonstop celý rok,,
FTP a SMB prístup mám cez router DDNS
sync s pc mám cez ten soft goodsync
a dalej hm, životnosť,, okrem toho nič extra, aby bol tichý,
ako mohol by to byť aj velký disk, 3,5" ale možno naj by bol malý, kedže pod router by sa mi zmestil, router mám nadvyhnutý a fúka naň 7x7cm fan, bo teploty cez leto boli nad 50C, a pod fanom je ešte miesta dosť pre 2,5" disk,,
"aby sa disk vypínal, podla mna zbytočné aby točil 24/7 nonstop celý rok,, "
zlá teória.. .disk musí bežať.. odkladanie čítačích hlav je horšie než keď to beží perma.. ; parkovanie nie je nikdy good
SMB ten WD asi nepodporuje ale prístup je cez ich appku do PC, prípadne cez web
zlá teória.. .disk musí bežať.. odkladanie čítačích hlav je horšie než keď to beží perma.. ; parkovanie nie je nikdy good
SMB ten WD asi nepodporuje ale prístup je cez ich appku do PC, prípadne cez web
jasné chápem,, ale ked ten disk bude pripojený k routru, tak ako mu nakážem, že ty sa nedávaj do spánku ale toč v kuse?
tento 500GB SSHD seagate čo mám teraz sa tiež vypína, ale mám to vyriešené tak, že v goodsync som dal vynechať jednu zložku, kde sťahujem, napr filmy atd, zložku v ktorej robím,, a 1-2x za den sa spustí ten disk, ked dám veci na svoje miesta,, ako filmy, či fotky z mobilu atd
tento 500GB SSHD seagate čo mám teraz sa tiež vypína, ale mám to vyriešené tak, že v goodsync som dal vynechať jednu zložku, kde sťahujem, napr filmy atd, zložku v ktorej robím,, a 1-2x za den sa spustí ten disk, ked dám veci na svoje miesta,, ako filmy, či fotky z mobilu atd
Osobne mam Netger R7800 Voxel build link
2 x 4TB 2.5" citanie 75MB zapis 65MB merane notebooku cez wifi 5GHz
disky sa parkuju sami akonahle znich nikto necita (XBMC) ked skapu nevadi zaruka to isti, o stahovani filmov pomlcim netolerujem,
2 x 4TB 2.5" citanie 75MB zapis 65MB merane notebooku cez wifi 5GHz
disky sa parkuju sami akonahle znich nikto necita (XBMC) ked skapu nevadi zaruka to isti, o stahovani filmov pomlcim netolerujem,
Broolly: máš pravdu,, zoberiem možno ten https://www.alza.sk/seagate-barracuda-l ... 506214.htm a nemu box https://www.alza.sk/axagon-ee25-xa6-aline-d5293191.htm ved dokúpim predlženú záruku a ked niečo tak dostanem nový kus,,
čo sa týka sťahovania filmov, ja nemám nič proti, každý sťahuje, a filmy čo chcem, či nové alebo staršie v TV nedávajú, a reklamy nemám za potrebu pozerať
čo sa týka sťahovania filmov, ja nemám nič proti, každý sťahuje, a filmy čo chcem, či nové alebo staršie v TV nedávajú, a reklamy nemám za potrebu pozerať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
tie seagate 2TB 2.5" planujem aj ja kupit do fileservera
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs