Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu otáčok
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Regulovateľnosť ventilátorov: databáza meraní rozsahu otáčok
tam ma naozaj 12 fanov na tej skrini ?
Niektori mame aj 15.
Lepsie 12 fanov na 600rpm ako 3 na 1300rpm + 1900rpm na GPU...
Lepsie 12 fanov na 600rpm ako 3 na 1300rpm + 1900rpm na GPU...
.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Noooo... ja mám 10 vrtúľ v R4-ke a to nemám ani vodu , teda ak počítam aj vrtule na CPU a VGA, bez PSU, heh. Ale keď polovica z toho v idle nebeží a druhá točí 400 rpm, tak je v princípe jedno koľko ich je.
Spoiler: ukázať
Ale J2C sa nikdy nepovazoval sa nejakeho profi fan znalca, to z neho asi spravili ludia. Ano vysvetlil to trochu blbo, ale kto chce o tom nieco viac vediet, tak si to sam najde, A zbytok si aj tak kupi co len chce, bez ohladu na funkcnosti.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
znalec nemusí byť o ničom ale ked napíše že niečo je biele tak je to pre spústu ľudí biele aj ked to je červené
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
A už vieme, či za chodu tam naozaj ostane kontakt s klzným ložiskom? Šít už nie je dostupný, tak neviem to pozrieť.mino_85 napísal: ↑Št 13. Dec, 2018, 19:24 O to nejde, ide o to, že nemá ani páru jak tie ložiská vyzerajú, ale v pohode pustí do éteru, že sa tá vrtuľa točí len na vzduchovom vankúši. Už to má štvrť milióna pozretí, the damage is done. Mňa takéto veci vytáčajú, hlavne u ľudí čo majú taký široký dosah na komunitu.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Toto mi loadlo, asi pomenili linky alebo čosi... https://www.corsair.com/corsairmedia/sy ... torial.pdf
Úplne klasická oska na rotore v púzdre na statore, nemá tam kde nebyť kontakt. V princípe ide len o to, že ak položíš fan horizontálne, tak tam máš dvojsmerné magnetické pole, ktoré centruje rotor, čiže nemá tendenciu "vypadnúť". Z toho nákresu ale nie je jasné, čo to je klasické klzné ložisko alebo niečo jak FDB. Asi sa naštvem, jeden rozbijem čo sa mi nepredal z meraní a mrknem jak to tam presme vyzerá.
Úplne klasická oska na rotore v púzdre na statore, nemá tam kde nebyť kontakt. V princípe ide len o to, že ak položíš fan horizontálne, tak tam máš dvojsmerné magnetické pole, ktoré centruje rotor, čiže nemá tendenciu "vypadnúť". Z toho nákresu ale nie je jasné, čo to je klasické klzné ložisko alebo niečo jak FDB. Asi sa naštvem, jeden rozbijem čo sa mi nepredal z meraní a mrknem jak to tam presme vyzerá.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Najhoršie na tom ale je, že aj keby tam boli pečené kurčatá, tak to je jedno, nie sú nijak extra fasa. Ale tak Korzáre neboli nikdy dobré.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno ono aj v tom popise to neznie ako čisté magnety ale iba ako redukcia trenia na minimum
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Hej, je to celé skôr taká pomocná bokovka k bežnému ložisku, ale Corsair na tom postavil celé promo.
Ako viem, že youtuberi majú kopec iných vecí na robote než dohľadávať si nejaké schované PDFka, ale presne s tým mám v rámci tech-kanálov problém. Ich pozornosť sa chtiac-nechtiac musí presúvať aj inde a časom sa dostávajú mimo hru čo sa týka prehľadu, aj keď to má byť paradoxne ich parketa. Jay je ešte na tom celkom dobre, lebo furt sa vŕta v skriniach a preto ma to aj dosť prekvapilo. Keby hento vypustil Linus, tak ma to už ani netankuje.
Ako viem, že youtuberi majú kopec iných vecí na robote než dohľadávať si nejaké schované PDFka, ale presne s tým mám v rámci tech-kanálov problém. Ich pozornosť sa chtiac-nechtiac musí presúvať aj inde a časom sa dostávajú mimo hru čo sa týka prehľadu, aj keď to má byť paradoxne ich parketa. Jay je ešte na tom celkom dobre, lebo furt sa vŕta v skriniach a preto ma to aj dosť prekvapilo. Keby hento vypustil Linus, tak ma to už ani netankuje.
Tak stale tu mame gnexus ak chceme podrobne info, J2C mam tak trochu pre zabavu, viz ich recenzia na stolicku este v predchadzajucom dome s coconutmnk ... ale je pravda, ze niektore videa na nete su skorej promo ako rozborka danej veci.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
J2C je predovšetkým o pozretí šoumena, nejakých Philovych strihov, nejakého contentu o vode ale s veľkou rezervou pri tech informáciach.
A len tak BTW, jeho SW vyzerá s tými pár LEDkami otrasne, tak ako to mal predtým to malo šťavu, veď je to gigantické okno a z neho žiari okruh, tak aký má zmysel to ešte nepotrebne prisvetľovať.
A len tak BTW, jeho SW vyzerá s tými pár LEDkami otrasne, tak ako to mal predtým to malo šťavu, veď je to gigantické okno a z neho žiari okruh, tak aký má zmysel to ešte nepotrebne prisvetľovať.
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Hello,
rýchla otázka. Zobrať be quiet! Silent Wings 3 PWM alebo Noctua NF-F12 PWM chromax? Potrebujem to na EKWB PE 360 radiátor, kde sú teraz rapkadlá menom Vardar. Na EKWB XE 240 mám už NF-F12 PWM chromax a neviem sa rozhodnúť medzi nimi. Zatial som bol vždy nadmieru spokojný s každým výrobkom od Noctua...
PS: Nové HE Noctua nebudem brať kvôli tomu far. prevedeniu
rýchla otázka. Zobrať be quiet! Silent Wings 3 PWM alebo Noctua NF-F12 PWM chromax? Potrebujem to na EKWB PE 360 radiátor, kde sú teraz rapkadlá menom Vardar. Na EKWB XE 240 mám už NF-F12 PWM chromax a neviem sa rozhodnúť medzi nimi. Zatial som bol vždy nadmieru spokojný s každým výrobkom od Noctua...
PS: Nové HE Noctua nebudem brať kvôli tomu far. prevedeniu
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
SW3, lebo nemas hruby radiator ktory by neprefukli a nemaju taky mohutny zvuk od 700rpm.
.