mechanicka klavesnica
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Re: mechanicka klavesnica
loleq ... Tiež špekulujem nad Logitech klávesnicou, ale ako tak pozerám tie ceny, tak radšej ostanem pri svojej Ajazz za 40€...
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
..alebo Amazon a eBay, moja G810 stala 77eur + 7eur posta ..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Riešim pre mladšieho brata klávesnicu, hodne píše a sem tam aj hry, chcem mu kúpiť už mechaniku, výber som zúžil na:
https://datacomp.sk/hyperx-alloy-elite- ... 48205.html
https://www.alza.sk/cooler-master-ck550 ... 459388.htm (74 €)
https://www.alza.sk/spc-gear-gk550-omni ... 324179.htm
.. popravde, zobral by som všetky tri, neviem sa rozhodnúť, má niekto skúsenosť?
https://datacomp.sk/hyperx-alloy-elite- ... 48205.html
https://www.alza.sk/cooler-master-ck550 ... 459388.htm (74 €)
https://www.alza.sk/spc-gear-gk550-omni ... 324179.htm
.. popravde, zobral by som všetky tri, neviem sa rozhodnúť, má niekto skúsenosť?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
GK550 ak chceš ušetriť, Alloy Elite, ak chceš Cherry spínače a ovládač hlasitosti ako u Corsairu.
A potom je to ešte otázka layoutu, vyzerá, že Alloy Elite má hnusný ISO layout s EN popiskami (UK layout, myslím). Osobne by som už na ISO (veľký enter, krátky shift,...) nešahol, ak nemám zbraň pri hlave. Každopádne by som sa informoval, o aký layout ide, ideálne ak ANSI, teda US layout.
A inak, vo Focuse je aj o trošku lacnejšia
http://www.focus.sk/hyperx-alloy-elite- ... nace-60636 .
A potom je to ešte otázka layoutu, vyzerá, že Alloy Elite má hnusný ISO layout s EN popiskami (UK layout, myslím). Osobne by som už na ISO (veľký enter, krátky shift,...) nešahol, ak nemám zbraň pri hlave. Každopádne by som sa informoval, o aký layout ide, ideálne ak ANSI, teda US layout.
A inak, vo Focuse je aj o trošku lacnejšia
http://www.focus.sk/hyperx-alloy-elite- ... nace-60636 .
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ja zas nemôžem vidieť ten sprostý ANSI layout s malým Enterom, a majú ho skoro všetky mechanické. Aspoň nejaká má veľký Enter, aj keď ideálne by bolo aj s veľkým shiftom vľavo, ideálne spraviť kratší pravý shift namiesto ľavého ale nie ak aj dajú veľký enter aj veľký ľavý shift tak skrátia backspace
-
- Pokročilý používateľ
Ono Cherry spínače nie sú lepšie vo všeobecnosti ako Kailh? Konkrétne ta CM, čo by stála 74 EUR má Cherry Brown.
Edit: .. tak nemá, skoro všade mylné informácie, majú Gateron.
Edit: .. tak nemá, skoro všade mylné informácie, majú Gateron.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Oficiálne Cherry je best ale ale ono by to malo byť skôr o tom, že každý Cherry switch bude identický, proste menšie variácie ale občas mám pocit, že to mohlo byť v minulosti.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Gateron su fajn. Kvalitativne rovnake, pre mna lepsie ako Cherry. Aj Kaihl mam rad. Kludne by som ich uprednostnil pred Cherry. Ze sa po roku rozpadnu a pod. by som sa vobec nebal. Rovnako ani rozdielnej kvality spinacov.
Gateron blues are a little heavier, clickier and louder than Cherry blues.
Geteron reds and blacks are A LOT smoother than Cherry reds and blacks.
Gateron yellows are pretty much identical to Gateron blacks.
Gateron clears are like really light Gateron reds.
Gateron browns are a little smoother than Cherry browns.
Kailh brown, red and black switches are somewhere in the middle between Geteron and Cherry in terms of smoothness.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja som sa dokopal konečne ku kúpe Logitech G513 CARBON Linear
a musím povedať že je to asik najbižšie k tomu čo mne vyhovuje
a musím povedať že je to asik najbižšie k tomu čo mne vyhovuje
-
- Pokročilý používateľ
To rozhodovanie je dosť ošemetné. Tie tri možnosti ktoré som linkol hore vyššie ponúkajú si myslím v celky dobrú výbavu aj na cenu vrámci aktuálnej ponuky u nás. Ak zohľadním cenu, tak výber je na SilentiumPC (67) a CoolerMaster (74), ktorá však nemá opierku, neviem či to brať ako mínus, nakoľko som do dnes nemal žiadnu klávesnicu s opierkou a pocitovo to posúdiť neviem.
HyperX je UK aj US layout. Čo som dal odkaz, jedná sa o US (HX-KB2BR1-US/R2). Akurát do dnes som nepochopil, ako môžu pýtať za RGB verziu o 40 EUR viac, pekne chorá záležitosť. Nastavenie podsvietenia je pre mňa zaujímavá vlastnosť, kedže SPC aj CM obsahuje túto možnosť. Nechcem, aby bol obmedzený na jednu farbu, aj keď na druhú stranu, pokiaľ sa raz nastaví jedna farba, pravdepodobne tak skoro to meniť nebude, proste dumky že čo vybrať..
dex.. pekná, ale aj cenovo
HyperX je UK aj US layout. Čo som dal odkaz, jedná sa o US (HX-KB2BR1-US/R2). Akurát do dnes som nepochopil, ako môžu pýtať za RGB verziu o 40 EUR viac, pekne chorá záležitosť. Nastavenie podsvietenia je pre mňa zaujímavá vlastnosť, kedže SPC aj CM obsahuje túto možnosť. Nechcem, aby bol obmedzený na jednu farbu, aj keď na druhú stranu, pokiaľ sa raz nastaví jedna farba, pravdepodobne tak skoro to meniť nebude, proste dumky že čo vybrať..
dex.. pekná, ale aj cenovo
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
sú aj drahšie a hlavne corsiar predáva v podstate aj veľmi podpriemerné klávesnice +- za rovnaké E
dalšia vec je že klávesnica bude dosť subjektívna vec a to čo pasuje 1000 ľudom nemusí zrovne nejakej osobe sedieť ale vôbec
dalšia vec je že klávesnica bude dosť subjektívna vec a to čo pasuje 1000 ľudom nemusí zrovne nejakej osobe sedieť ale vôbec
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
dex, dnes som ju prave kupil (frajerke), tak som zvedavy aka je.
dostane to az o tyzden, ale tak hadam bude dobra. nastastie 14dni vratenie to isti.
mozno ju este v tichosti tajnosti otestujem
no a dufam, ze nebudem ju chciet potom i ja, lebo nie je vobec lacna -.-
dostane to az o tyzden, ale tak hadam bude dobra. nastastie 14dni vratenie to isti.
mozno ju este v tichosti tajnosti otestujem
no a dufam, ze nebudem ju chciet potom i ja, lebo nie je vobec lacna -.-
-
- Pokročilý používateľ
Popravde tá Corsair má aké výhody oproti takej Alloy Elite RGB? Lebo tá je ešte lacnejšia a prakticky to isté.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Corsair nemá žiadnu výhodu, switche sú všetko rovnaké, klávesy sú všetko rovnaké (ABS), LED sú v podstate rovnaké (rozdiely napríklad jedna farbička a RGBčka), dokonca mne to príde, že za predpokladu, že Corsair má pre klávesnice OEM a nie sú in-house (alebo oni neposkytujú OEM prácu, čo pochybujem), tak Alloy Elite robí ten istý OEM.
Všetky tie klávesnice sú na jedno kopyto (v dobrom), ja by som vyberal naozaj len podľa opierky pod zápästia a trebárs extra kláves (mne napríklad extra mega veľmi veľmi chýba nejaká nová klávka s klávesami pod medzerníkom ako moja Gamdias Hermes Ultimate).
A aj keby jeden výrobca mal "horší" SW ako druhý , tak to je jedno, maximálne si spravíš nejaký profil pre extra klávesy a binding, príp. svetelnú šou a tam to hasne.
Všetky tie klávesnice sú na jedno kopyto (v dobrom), ja by som vyberal naozaj len podľa opierky pod zápästia a trebárs extra kláves (mne napríklad extra mega veľmi veľmi chýba nejaká nová klávka s klávesami pod medzerníkom ako moja Gamdias Hermes Ultimate).
A aj keby jeden výrobca mal "horší" SW ako druhý , tak to je jedno, maximálne si spravíš nejaký profil pre extra klávesy a binding, príp. svetelnú šou a tam to hasne.
- Lord Anakin
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
ja som sofiunu volbu ukoncil pri HyperX Alloy Elite -presne ako to tu bolo pisane priplacat za RGB sa mi nechcelo ale pozadoval som osobne hlavne regulaciu hlasitosti a par mult. tlacitok cize za mna velka spokojnost zatial celkovo. Opierka je super. Nejake efekty aj v ramci podsvietenia sa daju nastavit - nakoniec som aj tak skoncil pri jednoliatom podsvieteni na najnizsej urovni