Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadne kúpi nového HDMI kábla s vyššou prenosovou rýchlosťou pre sledovanie 4K HDR (10-bit) obsahu.
HDMI kábel budem mať prepojený medzi PC a TV, nakoľko ten súčasný (5m) zvláda HDR len pri 1080p rozlíšení a akonáhle nastavím vyššie rozlíšenie tak TV nedetekuje žiadny signál... pri vypnutom HDR neni problém ani so 4K. Keď som skúšal kratší kábel (3m) tak tam to potiahlo pohode 4K+HDR. Preto sa chcem opýtať, či by ste mi vedeli poradiť na aký kábel sa zamerať pri dĺžke 5m - 7,5m aby som nekúpil nejakú hlúposť a či je vôbec možné v nejakej priaznivej cene daný kábel zohnať.
Mám predstavu max do 30€ ak je to možné, samozrejme ak by to bolo menej budem len rád.
Čo som zatiaľ pozeral tak ma zaujal tento https://www.alza.sk/evolveo-xxtremecord ... 472050.htm
Vopred ďakujem za odpovede a pomoc.
Nový HDMI kábel
Nový HDMI kábel
Spoiler: ukázať
Re: Nový HDMI kábel
Pokial je to 2.0a kabel tak je to uplne jedno ktory kupis. Aj ked najdes nejaky za polovicu rozpoctu, tak urobi uplne rovnaku sluzbu.
S EVOLVEO káblami mám dobrú skúsenosť. Tento je už 2.0b takže podporuje aj HLG. Nemal by byť žiadny problém s týmto káblom.
Rozmyslam ze ho asi po sviatkoch objednam, vyskusam a ak by nahodou nebol dobry tak by som ho vratil naspat vramci tej 14-dnovej lehoty.