Grafická karta s pasívným chladením
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Grafická karta s pasívným chladením
Čaute, prosím o radu.
Mám starší počítač a kupil som si novy monitor a ked som dal full hd tak začína byt dosť hlučný , predpokladám že to robí grafická karta.
Potrebujem poradiť nejaku lacnú grafickú kartu ktorá je hlavne tichá , čiže niečo s pasívnym chladením.
Mám takuto zostavu:
doska-ASUS P7P55D LGA1156,P55,2XPCIEX16
pamat-Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladič, XMP
grafika-Powercolor Radeon HD 5770 1GB GDDR5 (128bit), HDMI/ DualDVI, CF, PCI-E, BOX
procesor- Intel Core i5-750 QuadCore, 2.66 GHz, 2.5 GT/ s Transfer, 8MB, LGA1156, 45nm, BOX
ssd disk na windows 7
hdd-Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD, Serial ATA/30 NCQ, 16MB cache, 7200RPM
skrina-PC skrinka Cooler Master Gladiator 600 čierna
zdroj-Zdroj Cooler Master Silent Pro ATX 500W 80 Plus
Viete mi prosím poradiť či to bude kartou a aku by ste odporučili aby to bolo tiché a zvládol to aj môj zdroj?
Kludne aj z bazaru.
Vopred ďakujem!
Mám starší počítač a kupil som si novy monitor a ked som dal full hd tak začína byt dosť hlučný , predpokladám že to robí grafická karta.
Potrebujem poradiť nejaku lacnú grafickú kartu ktorá je hlavne tichá , čiže niečo s pasívnym chladením.
Mám takuto zostavu:
doska-ASUS P7P55D LGA1156,P55,2XPCIEX16
pamat-Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladič, XMP
grafika-Powercolor Radeon HD 5770 1GB GDDR5 (128bit), HDMI/ DualDVI, CF, PCI-E, BOX
procesor- Intel Core i5-750 QuadCore, 2.66 GHz, 2.5 GT/ s Transfer, 8MB, LGA1156, 45nm, BOX
ssd disk na windows 7
hdd-Seagate Barracuda 7200.12 500GB HDD, Serial ATA/30 NCQ, 16MB cache, 7200RPM
skrina-PC skrinka Cooler Master Gladiator 600 čierna
zdroj-Zdroj Cooler Master Silent Pro ATX 500W 80 Plus
Viete mi prosím poradiť či to bude kartou a aku by ste odporučili aby to bolo tiché a zvládol to aj môj zdroj?
Kludne aj z bazaru.
Vopred ďakujem!
Re: Grafická karta s pasívným chladením
GT1030
Mozno by nebolo na skodu prepastovat a pozriet gpu load.
Mozno by nebolo na skodu prepastovat a pozriet gpu load.
.
-
- Nový používateľ
Stiv díky....a cez čo sa to dá pozrieť to vyuzitie karty?
-
- Nový používateľ
a to prepastovanie bolo myslene čoho? karty?
-
- Nový používateľ
Takto mi ukazuje to GPU - Z viete mi prosím povedať či to je OK? Dík
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Pre istotu, chceš to len na zobrazenie FullHD alebo aj na hry? Lebo z popisu problému to nie je úplne jasné.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
mino-85 hry nehravam takze na tom mi moc nezaleží, chcem to hlavne na full hd zobrazenie...
-
- Nový používateľ
takto mi ukazuje ked zapnem napr nejaké full hd video
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Vyťaženie vyzerá byť v poriadku, aj keď z GPU-Z sa ťažko čítajú aktuálne takty... je tam 157 MHz, ale podľa grafu vidím, že to skákalo...
Teploty sú ale konštantné a vzhľadom na load vysoké, čiže najprv by som prepastoval kartu a keď bude chladič dole, tak ho prefúknuť/očistiť, či to pomôže. Karta by mala dať FHD desktop a video úplne v pohode. Len mi príde divné, že to registruješ takto nárazovo po výmene monitora, ak pasta starne, tak je to skôr taký postupný pomalý progres.
Určite poriadne popočúvaj komponenty z blízka, že odkiaľ ten hluk ide, niekedy to môže zavádzať.
Teploty sú ale konštantné a vzhľadom na load vysoké, čiže najprv by som prepastoval kartu a keď bude chladič dole, tak ho prefúknuť/očistiť, či to pomôže. Karta by mala dať FHD desktop a video úplne v pohode. Len mi príde divné, že to registruješ takto nárazovo po výmene monitora, ak pasta starne, tak je to skôr taký postupný pomalý progres.
Určite poriadne popočúvaj komponenty z blízka, že odkiaľ ten hluk ide, niekedy to môže zavádzať.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
mino85 dik za vysvetlenie....no mas pravdu ze to nie je len teraz uz to pozorujem dlhsie len teraz som si to zacal nejak viac vsimat ako som vymenil monitor...a je pravda ze ten pocitac nebol cisteny dost dlho , len co som povysaval prach tak asi to budem musiet dat prepastovat a vycistit to by mohlo pomoct...ak nie tak asi vymenit nejaku inu kartu. Díky