Tak udržať 144 fps v nových hrách je problém aj pri 2560x1440p
(mám GTX1080Ti a nevyhodím 1300€ za RTX2080Ti
), takže 1080p by bolo lepšie. Ale potom by musela ísť nižšie aj uhlopriečka kvôli rasteru, a to by som bol zase na začiatku kedy som prechádzal z 24" 1080p na 32" 1440p.
Ja som s 32" spokojne vysmiaty a minimálne 3 - 4 roky nehodlám ísť do 4K/144Hz, pretože aktuálne na to nie je HW...... alebo financie

Ale ako píšeš, 2k je taký sweet spot.
Jop, ten stojan ma fakt sklamal, ale na Alze som kúpil HAMA za nejakých 50€ a parádne drží
Keď tak porovnám, napr. ASUS ROG monitory majú výborne stabilné stojany, Acer Predatory detto.
Určite už sú aj novšie modely LG, alebo aj iných značiek, nesledujem dajak teraz, treba popozerať. Neviem akú chceš uhopriečku, či s/bez zakrivenia, ultrawide, koľko chceš PPI, a pod. ...
Ty máš teraz ten DELL S2716DG ?? Tiež som ho mal, fajný monitor na hry.
V BF5 čo som nedávno rozbehal nepociťujem žiadne oneskorenie, len treba ponastavovať veci v Options ako V-sync: off, Future frame rendering: on, a podobne a hlavne mať myšku, ktorá má 1000Hz pooling rate. Ale napr. v Overwatchi tú odozvu trošku cítim, raz je to menej, inokedy viac, asi jak sa PC vyspí abo ja neviem prečo
Kedysi som dlhé roky hrával "závodne" CS 1.5 / 1.6 na 144Hz TN monitore s 1ms odozvou, takže preto ten rozdiel TN vs. VA trošku cítim. Ale sú to proste desatiny sekundy pri pohybe myškou, zanedbateľné. Plus monitor má nastavenia Response time off/normal/fast/faster, takže aj to možno trochu zlepší odozvu.