vobec by som na ten pasiv nekukal
faz je dost + nie je faza ako faza
aj v zavere mas Massive Overkill VRM
este raz napisem, ked mas napr 6 faz miesto 4, tak su ich teploty ovela nizsie
bavili sme sa o nepretocenych procakoch
tazko s tebou, ides si svoje jak kapitan
upgrade na 4th intel gen
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: upgrade na 4th intel gen
Naposledy upravil/-a Andre v Pi 04. Jan, 2019, 23:30, upravené celkom 2 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ale presne tak pricapené je to na skoro všetkých doskách a preto som písal že to tam je niekedy viac na ozdobu ako na účinok
Na webe sa dá nájsť kopec návodov, kde si na VRM ludia nahodili vlastné pasívy tak aby to malo aj nejaký účinok
Pozri mne trošku prekáža ako niekedy strašíte ludí že k nejakému CPU treba minimálne túto XY dosku
Na webe sa dá nájsť kopec návodov, kde si na VRM ludia nahodili vlastné pasívy tak aby to malo aj nejaký účinok
Pozri mne trošku prekáža ako niekedy strašíte ludí že k nejakému CPU treba minimálne túto XY dosku
fuu ale sa to tu rozprudilo :] no co sa taktovania tyka tak mozno to ani nebudem riesit, ak ano tak ozaj len nejake neagresivne cisla.. Nesom nejaky extra zatazeny na ultra full detaily v hrach a podobne veci, ani toho moc vela nenahram cize moc hrotit to urcite nebudem, proste hladam len nejaky ten upgrade do buducna kde by som vedel dokupit o nejaky ten rok dva tri GK , ktoru by procak nebrzdil a zahral by som aktualne herne tituly na nejakych medium nastaveniach pri FHD.. ozaj len sporadicky :]
Spoiler: ukázať
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
andre sa asi snaži povedať , že ak je napajacia kaskada kvalitna . to jest:
dostatočny počet faz , kvalitne induktory , kvalitne kondiky , kvalitne mosfety tak tie pasivy nie su až take doležite .
najlepšie a najdrahšie dosky maju 8 realnych faz vyhradenych pre cpu a controller , ktory realne je na tych 8 faz urobeny .
vačšina lacnejšich dosak ma 4 realne fazy pre cpu , ktore su občas "zdablovane" ,
zjednodušene: prirovnal by som to k HT u procaku:
je to lepšie ako nič ale vždy je lepšich napr. realnych 6 faz určenych pre napajanie cpu než 4 duplovane .
s tou kvalitou je to velmi na dlhu debatu :
najkvalitnejšie am4 dosky ako x470 taichi ultimate , x470 rog strix -f gaming ,
alebo X470 Gaming M7 AC maju 6+2 fazovy controller a 6 realnych faz vyhradenych pre cpu ,
velmi dobra je ešte napr. X470 Gaming Pro Carbon AC kde je 5+2 controller a 5 dablovanych faz pre cpu .
tie lacnejšie dosky su všetko vačšinou 4(4)+2 .
lenže tiež nevidim pointu v tom kupovať k procaku ktory stoji 160-220 eur dosku , ktora je cenovo cez 150 .
ku 2600-vke v pohode stači bud ta MSI čo tu bola postovana alebo aj ten gigabyte , ktory som postol za 115 eur .
ono ten ryzen nejako vyrazne pretaktovať aj tak nejde (je to dane architekturou) a
pre 100-200MHz mať vyrazne horšie prevadzkove 24/7 vlastnosti tiež nestoji za to
dostatočny počet faz , kvalitne induktory , kvalitne kondiky , kvalitne mosfety tak tie pasivy nie su až take doležite .
najlepšie a najdrahšie dosky maju 8 realnych faz vyhradenych pre cpu a controller , ktory realne je na tych 8 faz urobeny .
vačšina lacnejšich dosak ma 4 realne fazy pre cpu , ktore su občas "zdablovane" ,
zjednodušene: prirovnal by som to k HT u procaku:
je to lepšie ako nič ale vždy je lepšich napr. realnych 6 faz určenych pre napajanie cpu než 4 duplovane .
s tou kvalitou je to velmi na dlhu debatu :
najkvalitnejšie am4 dosky ako x470 taichi ultimate , x470 rog strix -f gaming ,
alebo X470 Gaming M7 AC maju 6+2 fazovy controller a 6 realnych faz vyhradenych pre cpu ,
velmi dobra je ešte napr. X470 Gaming Pro Carbon AC kde je 5+2 controller a 5 dablovanych faz pre cpu .
tie lacnejšie dosky su všetko vačšinou 4(4)+2 .
lenže tiež nevidim pointu v tom kupovať k procaku ktory stoji 160-220 eur dosku , ktora je cenovo cez 150 .
ku 2600-vke v pohode stači bud ta MSI čo tu bola postovana alebo aj ten gigabyte , ktory som postol za 115 eur .
ono ten ryzen nejako vyrazne pretaktovať aj tak nejde (je to dane architekturou) a
pre 100-200MHz mať vyrazne horšie prevadzkove 24/7 vlastnosti tiež nestoji za to
personal rig:
Spoiler: ukázať
V tom pripade kup dosku do 100€, bud tu Mortal alebo nieco ine a mas vystarane. + k tomu tie G.Skill 3000 CL16mirexx napísal: ↑Pi 04. Jan, 2019, 23:38 fuu ale sa to tu rozprudilo :] no co sa taktovania tyka tak mozno to ani nebudem riesit, ak ano tak ozaj len nejake neagresivne cisla.. Nesom nejaky extra zatazeny na ultra full detaily v hrach a podobne veci, ani toho moc vela nenahram cize moc hrotit to urcite nebudem, proste hladam len nejaky ten upgrade do buducna kde by som vedel dokupit o nejaky ten rok dva tri GK , ktoru by procak nebrzdil a zahral by som aktualne herne tituly na nejakych medium nastaveniach pri FHD.. ozaj len sporadicky :]
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE CPU: ??? + AC Freezer 36 A-RGB White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline