Zdroje - novinky, recenzie, zaujímavosti,...
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Re: Zdroje - novinky, recenzie, zaujímavosti,...
https://drive.google.com/file/d/1tRiGWH ... sp=sharing
Hneď od 2. sekundy to počuť a v 7. to prestane. V 12. sekunde zase znovu a takto sa to opakuje stále v záťaží.
Hneď od 2. sekundy to počuť a v 7. to prestane. V 12. sekunde zase znovu a takto sa to opakuje stále v záťaží.
Naposledy upravil/-a diemkej v Pi 11. Jan, 2019, 09:56, upravené celkom 1 krát.
diemkej pripoim sa sem ak nevadi pretoze v druhej teme nikto nereagoval
ja som vcera vymenil v jednom PC stary blue storm 2 zdroj za Seasonic 650 Gold Semi Modularny zdroj.
Zdroj je v podstate tichy, pri prvom zapojeni vsetko nabehlo az kym som nezapol hru, potom sa pc sam od seba restartoval a obraz uz nenabehol.
vsetko som odpojil z nova zapojil a uz to islo, len ostal taky slaby elektrizujuci zvuk co pocut len ked si prilozim ucho k zdroju a neviem ci to je normalne alebo nie. Robi to pri hrach a pri OCCT.
ja som vcera vymenil v jednom PC stary blue storm 2 zdroj za Seasonic 650 Gold Semi Modularny zdroj.
Zdroj je v podstate tichy, pri prvom zapojeni vsetko nabehlo az kym som nezapol hru, potom sa pc sam od seba restartoval a obraz uz nenabehol.
vsetko som odpojil z nova zapojil a uz to islo, len ostal taky slaby elektrizujuci zvuk co pocut len ked si prilozim ucho k zdroju a neviem ci to je normalne alebo nie. Robi to pri hrach a pri OCCT.
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7700, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 10G OC, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
Monitor: HP Omen 32q
- diemkej
- Používateľ
No u mňa je trochu iný problém... Ale zaujímavé, že môj PC odoberá tak 450W v plnej záťaži a ten zdroj už vydáva tieto zvuky. Keby išiel na hrane, tak chápem, ale toto mi robí stále keď pustím niečo, kde je vyťažený CPU aj VGA. Je to podľa Vás na reklamáciu? V reálne to počuť o niečo viac ako na videu a nevyzerá to, že by to šlo od FANu, ale od nejakej elektroniky v zdroji.
@Enzo87: Podľa mňa to je normálne, ak to je počuť len keď priložíš ucho k zdroju a počuť cievky/elektroniku v záťaži. To isté ako pri grafikách. Pokiaľ to nepočuť normálne, keď si od PC, tak by som to neriešil. No môj problém je, že ten nepríjemný zvuk počujem aj cez slúchadlá .
EDIT: Akurát som si spomenul, že keď som zdroj kupoval (niekedy v novembri), pridal som si výmenu nevhodného darčeku. Do 13.1 ho môžem vrátiť a dostanem poukážku v jeho hodnote. Myslíte, že to bude blbé, keď ho vrátim a kupim ten istý? Bral by som aj Corsair, ale väčší zdroj sa mi nevôjde do case
@Enzo87: Podľa mňa to je normálne, ak to je počuť len keď priložíš ucho k zdroju a počuť cievky/elektroniku v záťaži. To isté ako pri grafikách. Pokiaľ to nepočuť normálne, keď si od PC, tak by som to neriešil. No môj problém je, že ten nepríjemný zvuk počujem aj cez slúchadlá .
EDIT: Akurát som si spomenul, že keď som zdroj kupoval (niekedy v novembri), pridal som si výmenu nevhodného darčeku. Do 13.1 ho môžem vrátiť a dostanem poukážku v jeho hodnote. Myslíte, že to bude blbé, keď ho vrátim a kupim ten istý? Bral by som aj Corsair, ale väčší zdroj sa mi nevôjde do case
Ked ho pocujes aj cez sluchadla tak to nie je normalne a urcite ho vymen za druhy kus.
Mne len pride cudne, ze 10 rocny stary zdroj je tichsi ako novy !
Pravdepodobne to riesit ja nebudem, kedze to nepocut ak sedim od PC len, ked prilozim ucho k zdroju alebo ked hra sa nacitava, potom ked som v hre to prestane ale stale to robi.
edit: ako keby to teraz bolo hlasnejsie zrazu pocas hrania, pri OCCT nepocut vobec.
niekde som cital, ze treba pockat mesiac cca aby sa to "ulezalo"
Mne len pride cudne, ze 10 rocny stary zdroj je tichsi ako novy !
Pravdepodobne to riesit ja nebudem, kedze to nepocut ak sedim od PC len, ked prilozim ucho k zdroju alebo ked hra sa nacitava, potom ked som v hre to prestane ale stale to robi.
edit: ako keby to teraz bolo hlasnejsie zrazu pocas hrania, pri OCCT nepocut vobec.
niekde som cital, ze treba pockat mesiac cca aby sa to "ulezalo"
MB: ASUS TUF B650 Wifi Plus, CPU: Ryzen 7700, CPU Cooler: Endorfy Fortis 5, RAM: Kingston 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36, PSU: Corsair RM850x (2021), GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6700 10G OC, SSD1: WD Blue SN570 1 TB, SSD2: Crucial P3 1TB, CASE: be quiet! Pure Base 500DX Black
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Diemkej, nový RM650X a RM750X (obe majú, že 2018) sú už oveľa kratšie, myslím, že 150mm.
Enzo, "niekde som cital, ze treba pockat mesiac cca aby sa to "ulezalo"" preboha nie...toto je totálna kravina. Aká je to zostava? Pretaktovaná?
Enzo, "niekde som cital, ze treba pockat mesiac cca aby sa to "ulezalo"" preboha nie...toto je totálna kravina. Aká je to zostava? Pretaktovaná?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Odar, loleqboleq jasne mate pravdu
len som sa upokojoval s tym co som cital kade tade po zahranicnych forumoch
nie je ziadne OC, je to stara i5 2500, 8 gb ram, gtx 660 ... menil sa zdroj a pc skrinka zatial
znova skusam OCCT test a vsetko je ok. zdroj som vybral a polozil vedla skrinky a zrazu ho skoro vobec nepocut. nakoniec GPU sa mi zda, ze zacala robit coil whine s novym zdrojom.
len som sa upokojoval s tym co som cital kade tade po zahranicnych forumoch
nie je ziadne OC, je to stara i5 2500, 8 gb ram, gtx 660 ... menil sa zdroj a pc skrinka zatial
znova skusam OCCT test a vsetko je ok. zdroj som vybral a polozil vedla skrinky a zrazu ho skoro vobec nepocut. nakoniec GPU sa mi zda, ze zacala robit coil whine s novym zdrojom.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Skús poriadne identifikovať to, čo vydáva jednotlivé pazvuky a ideálne, či to robí aj so starým. Každopádne pri tvojom HW by ventilátor nemal vôbec točiť a pokiaľ tam nemáš WD Black, ktorý v záťaží rozvibruje skrinku, tak by si tam problém mať nemal.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ale ten zdroj sa točí stále, semi modularny nie je semi pasívny. Točí sa slabo a ide z neho studený vzduch. Skúsim ešte raz ale keď som priložil ucho k zdroju, keď bol vonku tak z neho nešiel prakticky žiadny zvuk, ale keď prilozim ucho ku grafickej karte tak počuť rezonovanie a coil whine čo so starým zdrojom nerobilo v takejto miere . Nepomáha ani vsync v hre čiže jedno koľko je fps..
Edit: je to GPU a robí to aj so starým zdrojom aj s novým. Je to rezonovanie v hrách. V predošlej skrinke to nerobilo. Netuším dôvod, že teraz prečo začalo. Je uchytena pevne rovnako aj základná doska v bedni 4 skrutkami.
Edit: je to GPU a robí to aj so starým zdrojom aj s novým. Je to rezonovanie v hrách. V predošlej skrinke to nerobilo. Netuším dôvod, že teraz prečo začalo. Je uchytena pevne rovnako aj základná doska v bedni 4 skrutkami.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
FP+G je semi-pasívny a do 30% záťaže ide pasívne.
Mám zdroj
https://m.alza.sk/seasonic-focus-plus-6 ... 40.htm?o=1
A je vonku z Pc a točí sa od zapnutia po vypnutie Pc nonstop akurát otáčky sa menia podľa zaťaženia Pc.
Tento nemá ten mód o čom hovoríš ty.
https://m.alza.sk/seasonic-focus-plus-6 ... 40.htm?o=1
A je vonku z Pc a točí sa od zapnutia po vypnutie Pc nonstop akurát otáčky sa menia podľa zaťaženia Pc.
Tento nemá ten mód o čom hovoríš ty.
Žiadne tam nie je. Ak pozeráte fotky na alze tak tie sú zle a sú z iného zdroja. (Nie zo semi modularneho)
- diemkej
- Používateľ
Tak ty máš tento: http://www.relaxedtech.com/reviews/seas ... sr-650fm/1
To je Focus FM. Ten nemá pasívny mód, to je pravda.
To je Focus FM. Ten nemá pasívny mód, to je pravda.
Presne ten mám. Áno. Písal som, že mám semi modulárny. Je to jedno aj tak. Či sa toci alebo netočí ventilátor. Coil whine nejde z ventilátora aj tak pri zdroji.