Používal by som RCA tam, kde RCA sú, ak máš na oboch koncoch symetriku (TRS, XLR), tak použi tie káble, tie, ak pôjdu okolo iných napájacích káblov, monitorov (obraz) alebo komponentov, kde naberú rušenie, tak ho v monitoroch dokážu zrušiť. TO, s akou efektivitou je už iná vec ale ak je to otázka odkiaľ káble, tak aj v obchodoch ako Muziker majú tie rôzne Soundking a Accucable (American DJ).Sniper162 napísal: ↑Ne 13. Jan, 2019, 09:04 Nebude stacit zapojenie PC >USB kabel >Sabaj D3 >RCA >SUB >RCA >Mnitory? este som zabudol napisat, ze ja mam tie RCA kable do subu zapojene cez takuto redukciu https://www.ulozto.sk/tam/05833690-0234 ... 2b304b5eec a tie RCA kable sli doteraz rovno do Xonaru U7. Preto teraz kusok nerozumiem, preco si pisal o nejakom TRS kable do monitorov. Ten Crossover som mal nastaveny tak ako to prislo, je potrebne tam nastavit nejaku konkretnu hodnotu? Sub je pre moje potreby ok, lepsiu zostavu zvuku som nemal ako je tato, takze neviem porovnat. Prepac, ze sa tolko pytam, ale naozaj sa v tejto oblasti nevyznam, doteraz mi vsetko fungovalo ako ma. Ako to je este, co sa tyka cla pri tej objednavke cez ebay.de? Nebudu mi ho este k tomu uctovat? Co sa tyka toho zvuku cez Sabaj D3, mal by byt priblizne na rovnakej urovni ako na mojom Xonare? Myslim kvalitu zvukoveho vystupu.
Je to Amazon.de, normálne sa tam zaregistruj, vyplň adresy, vlož kartu, objednaj, tá ponuka je od tzv. "fulfilled by Amazon" predajcu, to znamená, že to príde z ich skladov tu v EU, takže nebudeš musieť nič doplácať, akurát je tam 7,60€ pošta, čo je jediný háčik a zamrzí, no aj samotná cena je tam výborná, takže oželieť tú poštu.
Takže ak ti nevadí investícia aj do toho, tak napíšem teraz reťazec rovno aj s káblami, ktoré by si použil:
PC > USB pribalené k D3 > Sabaj D3 > RCA>XLR kábel > SUB >
2xTRS>TRS(jeden z tých prvých 4, vyberaj podľa dĺžky) > Monitory
avšak môžeš použiť aj jeden z tých tvojich RCA s tými jack redukciami namiesto toho ADJ kábla z D3 do subu ale zo subu do monitorov by som kúpil tie dve TRS prepojovacie káble (TRS je inými slovami v tomto prípade 6,35mm stereo jack (stereo zistíš tak, že konektor má dve čierne pásiky, ktoré tvoria 3 oddelené kontaktné plochy T - tip, R - ring a S - sleeve, teda pri tomto využití je to L+, L- a zem) od Lewitzu, ktoré linkujem, už podľa dĺžky, ktorú potrebuješ, len kúp 2 rovnaké dĺžky.
A ešte ku crossoveru, na akej hodnote to máš teraz? Ono to hovorí o tom, kde "odreže" signál, teda ak máš to trebárs na 120Hz, tak frekvencie do 120Hz rieši sub a zvyšok signálu bez daných frekvencií pošle do monitorov, ale ak tam nemáš nejakú vysokú hodnotu a naozaj len do nejakých max. 120Hz, tak to nechaj tak ako máš, ak ti to vyhovuje.