Google chrome ukladanie hesiel
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 04. Dec, 2017, 21:59
Google chrome ukladanie hesiel
Caute,
chcem sa opytat ci je bezpecne ukladanie hesiel v chrome alebo je nejake vyssie riziko ze by sa k tym heslam mohol niekto dostat?
Viem ze su aj vseliake aplikacie na ukladanie hesiel tak preto ma to zaujima ci je chrome nejak menej bezpecny ohladom tých hesiel.
chcem sa opytat ci je bezpecne ukladanie hesiel v chrome alebo je nejake vyssie riziko ze by sa k tym heslam mohol niekto dostat?
Viem ze su aj vseliake aplikacie na ukladanie hesiel tak preto ma to zaujima ci je chrome nejak menej bezpecny ohladom tých hesiel.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Re: Google chrome ukladanie hesiel
Riziko máš stále. Určite by som si nedával ukladať spôsoby platby ani heslá ... čo si nevieš zapamätať jedno - dve heslá ??
Poprípade si ich napíš niekde doma na stôl ceruzkou
Poprípade si ich napíš niekde doma na stôl ceruzkou
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
-
- Nový používateľ
Tak ja nepouzivam jedno dve hesla ale viac a samozrejme je to o dost pohodlnejsie ked len kliknem a hned sa mi to tam vzdy vyplni na strankach ktore navstevujem.
Sposoby platby nedavam ukladat to je jasne to by som neriskoval.
Napísane ich mam samozrejme pre istotu ale ide mi o to pohodlie že to človek nemusi stále vyplňať
Napísane ich mam samozrejme pre istotu ale ide mi o to pohodlie že to človek nemusi stále vyplňať
Tak to si natom podstatne horsie ako my co pouzivame ukladace hesiel, ak pouzivas jedno dve hesla
Ja pouzívam interny chrome + keepass.
Je to tak silne ako je silne heslo do tvojho Google Uctu, kedze tam sa tie hesla ukladaju.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Jedno , dve hesla? Ja ich mam niekoloo desiatok. Zaklad je mat dobre heslo do google. Ale ani to nie istota. Istota v podstate dnes neexistuje, ak ulozene hoc aj lokalne v pc a ten je pripojeny k netu, tak nemas istotu, ze sa k nim niekto nedostane
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Nový používateľ
No su aj taky experti asi co maju jedno dve hesla na vsetko
Diky, tak dam pre istotu silnejsie heslo od google aspon.
Diky, tak dam pre istotu silnejsie heslo od google aspon.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Nebuď lenivý !milanx777 napísal: ↑Št 14. Mar, 2019, 09:21 Tak ja nepouzivam jedno dve hesla ale viac a samozrejme je to o dost pohodlnejsie ked len kliknem a hned sa mi to tam vzdy vyplni na strankach ktore navstevujem.
To len tak obrazne som strelil, že "jedno - dve heslá" ... samozrejme, aj ja mám viac hesiel, také na Google, iné zasa na IB, onaké na Steame,.... atď ...ale určite nie viac ako šesť, či sedem hesiel. Možno je to pre niekoho málo, pre iného nie, každopádne vždy používam heslá:
- s aspoň 14-miestnou kombináciou malých/veľkých písmen, znakov, číslic;
- snažím sa ich občas meniť;
- neukladám si ich do žiadneho prehliadača;
- používam dvojstupňové overovanie loginu, čiže okrem hesla aj potvrdzovací kód cez SMS/emailom (poprípade overenie tokenom);
- taktiež mám všade nastavené upozornenie emailom/SMSkou na prihlásenie do účtu, aby som vedel keď sa mi niekto cudzí prihlási napr. do Internet bankingu
- už keď spomínam ten IB, každú zmenu nastavení mám poistenú overovacím kódom alebo tokenom;
- ďalej platobné metódy nikde neukladám, to radím aj Vám ...číslo platobnej karty, jej expiráciu, CVC kód, aj IBAN viem spamäti keďže nakupujem online takmer každý deň;
- aj tieto online platby (od 0,01€) mám poistené overovacím kódom cez SMS/emailom;
- no a samozrejme aj každý pohyb (od 0,01€) na platobnej karte alebo na bankovom účte mám hlásený SMSkou;
... no napriek tomu mám pocit, že je to stále málo na dnešnú dobu a niekto ma už možno dávno špehuje
btw, kedysi som si heslá písal na bočnú stranu PC skrinky, celá počmáraná bola
Ďalší lenivec (nič v zlom)
V čom si na tom lepšie, že máš tie heslá uložené ??
Nojó, na Google účte mám mocné heslo ... také mocné, ako keď ti na Blizzard účte vypíše pri silu hesla: "LEGENDARY" ... ale ako vravíš, istotu nemáš nikdy. Najlepšie asi mať čo najmenej účtov a peniaze doma pod vankúšom
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Ja mam hesla v chrome, nejake viem naspamat + 2FA. Nebojim sa nicoho.
.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
Jak sebavedome si to dal
eSsay to nema nic spolocne s lenivostou. Je nerealne si zapamatat random znaky. Radsej si budem ukaladat random hesla do chromu ako pouzivat jedno-dve hesla na vsetky weby (to si prvotne napisal, preto som nato reagoval).
Ano, tie vase 2FA skoncia jak par mesiacov dozadu ked bol problem v tokenoch )), nic neprislo nikomu a bolo.
.
-
- Nový používateľ
Inak teraz som zistil ze ja sa vlastne do chrome ani neprihlasujem ked ho zapnem a tie hesla su tam tak ci tak ulozene....jedine kedy zadavam heslo je pri pri zapinani windowsu, ale co sa tyka google tak tam nie len do gmailu sa vzdy prihlasim. Myslel som ze to je viazane ked sa prihlasim do gmailu ze si tam zmenim heslo silnejsie, ale vobec to nie je s tym prepojene. Chodim aj cez rezim inkognito a tie hesla su tam stale ulozene na tie stranky, aj ked sa ani na email neprihlasim, som myslel ze tym ze sa prihlasim do gmailu tak sa automaticky prihlasim do google a tam su tie hesla, to je divne...
Takze moja jedina ochrana je vlastne heslo od windowsu asi.
Takze moja jedina ochrana je vlastne heslo od windowsu asi.
pozri sa sem ci ich tam mas poukladane: passwords.google.com
Spoiler: ukázať