Izbová anténa k TV
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Izbová anténa k TV
Čaute,
hľadám izbovú DVB-T, DVB-T2 anténu k telke do kuchyne. Je to 22" FHD lowend, čisto len na vytváranie audio a video smogu.
Ťahať kvôli tomu koaxiál cez pol bytu je nonsens, exteriérovú tiež nechcem riešiť, tak si idem po radu. Ideálne z vlastnej skúsenosti.
Dosť sa bojím o kvalitu príjmu, lebo klasika panelák, železobetón a veľa rušenia inými signálmi, plus smer na vysielač je mierne blokovaný inými panelákmi. Teda nič moc situácia. Je reálne to rozchodiť?
Dizajnovo ideálne niečo uhladené čo sa dá položiť na chladničku povedzme a netrčia z toho tykadlá, prípadne niečo malé čo sa dá upratať k oknu na parapetu. Googlujem všeličo, ale recenzie sú vždy zmiešané, niekto vychvaľuje, iný to zakope pod zem, asi klasika podľa podmienok, to mi moc nepomôže.
Dík za radu.
hľadám izbovú DVB-T, DVB-T2 anténu k telke do kuchyne. Je to 22" FHD lowend, čisto len na vytváranie audio a video smogu.
Ťahať kvôli tomu koaxiál cez pol bytu je nonsens, exteriérovú tiež nechcem riešiť, tak si idem po radu. Ideálne z vlastnej skúsenosti.
Dosť sa bojím o kvalitu príjmu, lebo klasika panelák, železobetón a veľa rušenia inými signálmi, plus smer na vysielač je mierne blokovaný inými panelákmi. Teda nič moc situácia. Je reálne to rozchodiť?
Dizajnovo ideálne niečo uhladené čo sa dá položiť na chladničku povedzme a netrčia z toho tykadlá, prípadne niečo malé čo sa dá upratať k oknu na parapetu. Googlujem všeličo, ale recenzie sú vždy zmiešané, niekto vychvaľuje, iný to zakope pod zem, asi klasika podľa podmienok, to mi moc nepomôže.
Dík za radu.
Spoiler: ukázať
Re: Izbová anténa k TV
Je to 50/50 buto to pôjde alebo nie. Vyskúšať treba
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Beriem to tak, len som nechcel strieľať úplne naslepo, reku či tu nie je niekto kto to riešil v podobných podmienkach a vie dať tip. Určite nakoniec niečo kúpim a vyskúšam, len sa snažím zvýšiť šancu.
Podobny problem nikto neriesil, kedze nikto nebyva u teba. Podmienky signalu su v kazdom byte/izbe specificke. Tu ti kohokolvek skusenost velmi nepomoze.
Tam kde niekomu konkretna antena funguje, tebe nemusi, a vice versa.
Tam kde niekomu konkretna antena funguje, tebe nemusi, a vice versa.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Tu máš k tomu diskusiu. http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=144&t=65870
Miňo, predpokladám, že takáto sranda by ti mohla pomôcť https://www.alza.sk/evolveo-xany-3-lte- ... 6.htm?o=23
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ahoj, podobnú vec som riešil asi 5r dozadu.
Vyskúšal som niekoľko aktívnych aj pasívnych antén z nay rôzne v cene 10-20€.
Najlepšie výsledky som dosiahol pomocou doma vyrobenej antény.
Na skúšku ti postačí kus obyč koaxiálu.
Tvar som mal takýto, bez reflektora: https://www.changpuak.ch/electronics/bi ... signer.php
Neskôr som to nahradil anténou evolveo shark ktorá sa umiestnila do exteriéru a bolo po probléme.
Edit: volala sa double quad antenna
Vyskúšal som niekoľko aktívnych aj pasívnych antén z nay rôzne v cene 10-20€.
Najlepšie výsledky som dosiahol pomocou doma vyrobenej antény.
Na skúšku ti postačí kus obyč koaxiálu.
Tvar som mal takýto, bez reflektora: https://www.changpuak.ch/electronics/bi ... signer.php
Neskôr som to nahradil anténou evolveo shark ktorá sa umiestnila do exteriéru a bolo po probléme.
Edit: volala sa double quad antenna
- mino_85
- Pokročilý používateľ
No hento si na chladničku teda nedám.
Uvidíme, skúsim čosi a keď to nepôjde, tak to buď vzdám, alebo sa bude vŕtať a pôjde extriér.
Uvidíme, skúsim čosi a keď to nepôjde, tak to buď vzdám, alebo sa bude vŕtať a pôjde extriér.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ušetri si nervy a kúp rovno exterierovú, a klasické sito a nie nejakú s aktívnym zosilňovačom. Drísty z obalu o zisku 40dB si vôbec nevšímaj
Ja som kúpil najskôr nejakú tú "shark" , šlo to ale signál mohol byť aj lepší - sem tam to kockovalo, hlavne Joj, potom som neskôr kúpil sito a s ním to je omnoho lepšie.
Ja som kúpil najskôr nejakú tú "shark" , šlo to ale signál mohol byť aj lepší - sem tam to kockovalo, hlavne Joj, potom som neskôr kúpil sito a s ním to je omnoho lepšie.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vala sa mi jedna doma, keby si chcel vyskusat. pouzival som ju o svokry vo vranove v bytovke na prvom poschodi a chytal to v pohode. ale napr. doma na inej antene ani tuk
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
To veru nie
Ale na skúšku to je dostačujúce.
Pozhýbané to máš za 5min ak máš doma coax
Prípadne rovno exteriér a použiť prechodky cez okná, aby si nemusel vŕtať.
napr
https://www.alza.sk/okenna-priechodka-2 ... 248224.htm
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Exteriér nehrozí, lebo by som to musel ťahať poza roh cez vstavanú skriňu k oknu atď., nerozbúram kvôli jednému káblu pol kuchyne. To už by som radšej cez dve izby natiahol a zalištoval kábel z krabičky v obývačke. Ale aj tomu by som sa chcel vyhnúť.
Nebol čas to riešiť, ale skúsim nejakú izbovú a uvidíme.
Nebol čas to riešiť, ale skúsim nejakú izbovú a uvidíme.