9.8.2019 tam bola referencna XT za 360€ (bez XT bola za 300€), super kupa, na PCT fore pisali este to najdes v historii, a akurat som to tam vtedy aj pozeral a zasvrbel ma prst. Fakt, kebyze nemam 1080 tak nevaham, aj ked furt je moznost ze to bol len omyl a nikomu to za tu cenu neposlali. Uz su bohuzial ine ceny, skoda ze je tato generacia taka predrazena od oboch firiem, mam pocit ze cim dalej tym je to horsie s cenami komponentov ak cloveku nestaci lowend. Alebo som cim dalej narocnejsi
Co sa zaruky tyka, co som cital minimalne v EU a US su tie nalepky "nelegalne" (vyrobca moze obmedzit len dobrovolnu zaruku nad ramec zakonnej, nemoze obmedzit to na co ma clovek narok zo zakona), napriek tomu ich vyrobcovia lepia vsade - chcu len ludi odradit. Vyrobca musi dokazat ze zariadenie sa pokazilo vinou zasahu pouzivatela aby mohol legalne zamietnut vybavit reklamaciu v zakonnej dvojrocnej zaruke - je to ten isty princip ako ked sa nedavno s velkou fanfarou vsade rozpravalo a pisalo ze clovek s novym autom moze ist na servis aj inde ako do autorizaku a nepadne mu automaticky zaruka (samozrejme nepadne mu len zakonna dvojrocna, na cokolvek nad ramec zakonneho zakladu uz nebude mat narok). Samozrejme su to opletacky navyse v pripade problemov a nie kazdemu sa s tym chce babrat. Mam poistenie pravnej ochrany, aspon by som ho vyuzil