AMD BUILD - Jonsbo
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
AMD BUILD - Jonsbo
Tak po dlhej dobe som sa rozhodol do nového domu postaviť aj nejaké stolné pc. Podmienka bola niečo elegantné s dostatkom výkonu na pozeranie YT, office a hranie HOTS, hlavne som dlho túžil po AMD builde s výkonom, čo nebude na konci každého "rebríčku", a to sa mi konečne ako tak splnilo
Aj napriek tomu, že som mal silné nutkanie ísť do najvyššej rady cpu 3900x, skutočne by sa u mňa nehorázne nudil, tak som nakoniec skončil pri 3700x, ktoré sa u mňa nudí o pár jadier menej pri hots vyuzitie asi 6-10% ... škoda slov.
Tak nakoniec som sa rozhodol pre túto zostavičku, ktorá mi dúfam bude dobre slúžiť celkom dlho (už som vyrástol z nonstop obmieňania hw, priority sa zmenili a zbrane stoja veľa bubákov):
AMD 3700X @ 4.325 ghz all cores, 1.352V
NZXT X52 Kraken
Gigabyte X570 AORUS ELITE
2x 16gb kit GSkill Ripjaws V 3200mhz CL16 (pre mňa velké sklamanie)
Samsung 970 EVO 512gb
XFX 5700XT Thicc 2 (karta je prepastovaná AC MX4; pri hraní naozaj tichá a to som ju krivku fanu nijak neriešil)
Jonsbo U5 Silver + 4x SW 2
Seasonic Focus 850W gold
príslušenstvo :
LG 32gk650f -2k, 144hz
HyperX Alloy Elite RGB RED
HyperX textilná podložka XL
Logitech MX518 (2019)
V odkaze prikladám fotogalériu zo skladania :https://ibb.co/album/n1468v
Koho by niečo zaujímalo nech sa kľudne spýta, rád zodpoviem (ak budem vedieť).
Celkovo som veľmi spokojný so setupom aj celkovým prevedením zostavy, zatiaľ mám pocit, že všetko co som chcel sa tam naplnilo
Aj napriek tomu, že som mal silné nutkanie ísť do najvyššej rady cpu 3900x, skutočne by sa u mňa nehorázne nudil, tak som nakoniec skončil pri 3700x, ktoré sa u mňa nudí o pár jadier menej pri hots vyuzitie asi 6-10% ... škoda slov.
Tak nakoniec som sa rozhodol pre túto zostavičku, ktorá mi dúfam bude dobre slúžiť celkom dlho (už som vyrástol z nonstop obmieňania hw, priority sa zmenili a zbrane stoja veľa bubákov):
AMD 3700X @ 4.325 ghz all cores, 1.352V
NZXT X52 Kraken
Gigabyte X570 AORUS ELITE
2x 16gb kit GSkill Ripjaws V 3200mhz CL16 (pre mňa velké sklamanie)
Samsung 970 EVO 512gb
XFX 5700XT Thicc 2 (karta je prepastovaná AC MX4; pri hraní naozaj tichá a to som ju krivku fanu nijak neriešil)
Jonsbo U5 Silver + 4x SW 2
Seasonic Focus 850W gold
príslušenstvo :
LG 32gk650f -2k, 144hz
HyperX Alloy Elite RGB RED
HyperX textilná podložka XL
Logitech MX518 (2019)
V odkaze prikladám fotogalériu zo skladania :https://ibb.co/album/n1468v
Koho by niečo zaujímalo nech sa kľudne spýta, rád zodpoviem (ak budem vedieť).
Celkovo som veľmi spokojný so setupom aj celkovým prevedením zostavy, zatiaľ mám pocit, že všetko co som chcel sa tam naplnilo
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: AMD BUILD - Jonsbo
Prečo?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
-
- Pokročilý používateľ
Lebo ladit tie ramky hocijako okrem xmp je nemozne.
Pre AMD veľké kity a problém je doska.. GB nikdy poriadnej pamäte nevedel.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
s doskou som maximalne spokojny, cpu a zvysok ide jak oci... nejake ladenie ram mi az tak nechyba, akurat som si myslel,ze aspon trosku sa s tym budem vediet pohrat, bohuzial som nad tym stravil x hodin a uplne zbytocne, proste nic ani tuk ci to gb s pametami vie, to neviem posudit, neviem ci som predtym gb mal
p.s. povodne som chcel 16gb a rychle 3600+ pamete, ale v rovnakej cene bolo toto, rozdiel vo vykone nie je priepastny (pri mojom vyuziti), tak som si vravel,ze vezmem pre istotu radsej kapacitu.
pevne verim,ze keby mam pocit,ze potrebujem lepsi hw tak viem len vymenit cpu/gpu a zvysok posluzi.
inak poznamka s tymi ryzenmi je celkom "Sranda" odladit chladenie, lebo teplota je schopna za sekundu vyletiet o 30stupnov a potom fany robili jak sialene, nakoniec som skoncil s dvomi skoro plochymi krivkami- plocha 50% a potom od 70stupnov postupne 80 az 100%
p.s. povodne som chcel 16gb a rychle 3600+ pamete, ale v rovnakej cene bolo toto, rozdiel vo vykone nie je priepastny (pri mojom vyuziti), tak som si vravel,ze vezmem pre istotu radsej kapacitu.
pevne verim,ze keby mam pocit,ze potrebujem lepsi hw tak viem len vymenit cpu/gpu a zvysok posluzi.
inak poznamka s tymi ryzenmi je celkom "Sranda" odladit chladenie, lebo teplota je schopna za sekundu vyletiet o 30stupnov a potom fany robili jak sialene, nakoniec som skoncil s dvomi skoro plochymi krivkami- plocha 50% a potom od 70stupnov postupne 80 az 100%
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Tiež mám rovnaký problém s FANmi (len FANy na CPU cooleri, nakoľko CASE FANy mám zregulované cez NZXT Grid podľa teploty GPU)... V idle to skáče od 45 do 60 stupňov a ventilátoru "kúruje"... Musím upraviť krivku... Tiež som rozmýšľal, či zoberiem 3700X + X570 alebo 3600 + B450, ale nakoniec som ušetril kopec €€€ a som spokojný, nakoľko tie jadrá navyše by som aj tak nevyužil a o niečo vyšší boost nestojí za tie peniaze...
-
- Pokročilý používateľ
jasne vsetko je to otazka preferencii a niekedy aj penazi...
ja som musel tu krivku dat hentak a v podstate mam uplne idealne zregulovane, sedim vedla pc a vobec ma nerusi ani bez sluchatok, a ked uz bude pod stolom, tak to ani nebudem vediet,ze je
mozno teda vyjde nejaky novsi bios a bude to lepsie,ale myslim,ze zatial mam ulozeny bios, ktory mi 100% vyhovuje a hlavne,ze cpu sa celkom podarilo.
dalsia vec,skusal som taktovat ccx samostatne a teda vysledky testov horsie ako teraz, neviem ci to vobec funguje - cez ryzen mastera ked si dam creator mod + spravim OC a dam apply tak by to malo prepisat nastavenia v biose? teda aplikovat dane oc? lebo ako vravim, vysledky o nieco horsie (cine 15/20)
ja som musel tu krivku dat hentak a v podstate mam uplne idealne zregulovane, sedim vedla pc a vobec ma nerusi ani bez sluchatok, a ked uz bude pod stolom, tak to ani nebudem vediet,ze je
mozno teda vyjde nejaky novsi bios a bude to lepsie,ale myslim,ze zatial mam ulozeny bios, ktory mi 100% vyhovuje a hlavne,ze cpu sa celkom podarilo.
dalsia vec,skusal som taktovat ccx samostatne a teda vysledky testov horsie ako teraz, neviem ci to vobec funguje - cez ryzen mastera ked si dam creator mod + spravim OC a dam apply tak by to malo prepisat nastavenia v biose? teda aplikovat dane oc? lebo ako vravim, vysledky o nieco horsie (cine 15/20)
- diemkej
- Používateľ
No ja mám momentálne taký problém s hlukom, že HDD počujem jak hučí resp. zvuk, jak sa od neho prenášajú otrasy. Taký ten dunivý zvuk, takže budem to asi musieť nejak odhlučniť, lebo ten disk potrebujem v PC.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Použiť vibrationKiller od tichepc
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- diemkej
- Používateľ
No to bude problém, nakoľko nemám 5,25" pozíciu... mám NZXT H500i a tam je 3,5" kôš na 2 disky... Ten kôš sa dá vybrať celý, čiže možno nejaký odhlučňovací box namiesto toho?
Silentbox je dobré riešenie aj ak nemáš voľnú pozíciu. Tiež ho nemám kde dať (mám čítačku kariet a DVD-RW mechaniku takže obe 5,25" pozície obsadené), tak je len voľne položený vo vertikálnej polohe v koši pre HDD na bublinkovej fólii, takže žiadne vibrácie sa neprenášajú. Ghetto riešenie, ale skrinka nemá sklenenú bočnicu a je to účinné, takže neriešim
-
- Pokročilý používateľ
kup si synology a mas pokoj, ci nevyhnutne ho musis mat priamo v pc?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Na vibrácie je naj Vibration Killer, ale ten už je hodne dlhú dobu nedostupný, povedal by som, že momentálne end of life, uvidíme či navždy alebo dočasne. Druhá vec, že si to pýta 5,25" pozíciu a to je dnes problém. Silentboxy sú super na hluk platní, ale zas neriešia vibrácie, čiže riešenie je ako píše wingo, len ho voľne položiť na podlahu a podložiť penou. Dnes pri skrinke s PSU shroudom by sa to aj mohlo pekne schovať pod ním a pohoda. Vymontovať HDD šuflíky ak tam nejaké sú a spraviť tomu miesto. Ak sa tam teda vojde, záleží od skrinky a aj dĺžky zdroja, ale bolo by to riešenie.
Pekné, čisté, elegantné
PC: Ryzen7 7800X3D, ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI, G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5,ASUS TUF RTX 4070, Kingston KC3000 2TB, Corsair RM850x, Jonsbo D41,Noctua NH-U12A Chromax Black, 7xNF-A12x25 black
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<
Audio: GSP 500+GSX 1000 Notebook: Lenovo P50,Phone:GalaxyS21,
Diablo III battletag: Sorrow#2622, Star Citizen Handle: Erazer1
Vytvorte si účet v Star Citizen pomocou tohto ref. linku a získajte 5,000 in game kreditov zdarma
>>> STAR-K3QT-JHMS<<<