MSI Afterburner
Re: MSI Afterburner
Ahojte,
Hral som sa s OC 1080ti. A mam nasledovný problem: Ked dam apply OC @Startup tak sa mi stane, ze sa karta po zapnuti PC stuckne na 400-500mhz core clock a tak je stucknuta po celu dobu pokial bud zmenim profile na defaultny a potom ho po chvilke prehodim na OC. Niekedy ani toto nepomoze. V tom pripade treba loadnut default profil, resetnut pc a az nasledne po resete s default profilom zapnut OC profil a potom vsetko funguje ako ma.
Je tu moznost, ze budem zapinat PC s default profilom a potom az zapnem OC, ale pride mi to dooost nekomfortne vzdy na to mysliet zapinat to atd...
Vdaka za rady.
Hral som sa s OC 1080ti. A mam nasledovný problem: Ked dam apply OC @Startup tak sa mi stane, ze sa karta po zapnuti PC stuckne na 400-500mhz core clock a tak je stucknuta po celu dobu pokial bud zmenim profile na defaultny a potom ho po chvilke prehodim na OC. Niekedy ani toto nepomoze. V tom pripade treba loadnut default profil, resetnut pc a az nasledne po resete s default profilom zapnut OC profil a potom vsetko funguje ako ma.
Je tu moznost, ze budem zapinat PC s default profilom a potom az zapnem OC, ale pride mi to dooost nekomfortne vzdy na to mysliet zapinat to atd...
Vdaka za rady.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno ono niekedy to len ukazuje 500 ale ide to normálne
ale neriešil som to kedže sa to popravilo samé v novších verziách, je aj otázka či je to AB alebo kôli ovládačom
ale neriešil som to kedže sa to popravilo samé v novších verziách, je aj otázka či je to AB alebo kôli ovládačom
Spoiler: ukázať
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Sem-tam to zblbne aj mne, ale nie často. U mňa stačí vypnúť/zapnúť profil alebo prinajhoršom reštartovať Afterburner a opraví sa to. Neviem čo môže byť príčina.
Bodaj by to bolo ako píšeš. Mne sa to reálne totiž aj stuckne na 500mhz a potom mám v hre 20 fps...
A keď sa mi to už podarí dostať do normálu tak to zase neidluje a je to stucknuté v idle na 1500mhz.
Edit:// Pozerám, že pri viacerých monitoroch a pri 144Hz monitore karta neidluje na low clock dosť ľudom. Fix je to zmeniť na 120Hz ale to robiť nebudem kašlať na idle clocks.
Je nejaká možnosť ako obísť limity pre max. takty ? Už viackrát sa mi stalo že by to šlo aj ďalej len AB proste viac nepustí... bavíme sa teraz o nvidia kartách
Prípadne nejaký iný soft na to ?
Prípadne nejaký iný soft na to ?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Čo presne myslíš? Jadro či pamäte? Neviem si vybaviť, že by ma AB nepustil na cifry kde to ešte má zmysel. Vždy som skôr narazil na nestabilitu než na limity AB. Možno u niektorých modelov kariet hej, ale to bude IMO skôr limit priamo v karte než v AB. Neviem, špekulujem, toto som fakt ešte nezažil.
Ja som to zažil už viackrát
Na notebookovej GTX1050ke sa nedostanem nad +1000MHz pre pamäte, a je to plne stabilné... takisto mám 1050Tičku aj v kompe, tam dám tiež stabilne +1000MHz a konec, SW viacej nepustí aj keď karta by asi reálne viacej dala ... no a tiež na predošlom booku s 950Mkou ma zase limitovalo +135MHz pre jadro, proste už ma to nasralo nie prvý krát, tak preto sa pýtam či niekto vie o niečom Viem že u AMDčka je možnosť zaškrtnúť tam extend official overclocking limits, ale u nvidie som na nič podobné neprišiel ...
Na notebookovej GTX1050ke sa nedostanem nad +1000MHz pre pamäte, a je to plne stabilné... takisto mám 1050Tičku aj v kompe, tam dám tiež stabilne +1000MHz a konec, SW viacej nepustí aj keď karta by asi reálne viacej dala ... no a tiež na predošlom booku s 950Mkou ma zase limitovalo +135MHz pre jadro, proste už ma to nasralo nie prvý krát, tak preto sa pýtam či niekto vie o niečom Viem že u AMDčka je možnosť zaškrtnúť tam extend official overclocking limits, ale u nvidie som na nič podobné neprišiel ...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
na NB to neni AB, tam je fyzicky bloknuté
ale jo niekdy sa stať môže
ale jo niekdy sa stať môže
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
V RTSS pozivate Vector3D, ci Raster3D. Hladam co je menej problemove. Vector ale vypada ovela lepsie
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
polozku " Unlock voltage control " maje na akej hodnote?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
su tam hodnoty
Reference design
standard msi
extended msi
third party
prve a posledne som skusal,nevidim v tom rozdiel
Reference design
standard msi