Uz dlhsi cas som pozoroval divne spravanie. Prvy problem bol ze PC nechcel bootovat, najskor som si myslel ze je to doskou, biosom, atd....ale vzdy to vytuhlo a na doske svietila kontrolka VGA. Ked uz to nabehlo, niekedy sa stalo ze som vosiel do Win a tam to vytuhlo, ale bez nejakeho Post kodu. Nevedel som co to sposobuje, podozrieval som skor OC na CPU,ale robilo mi to aj ked bolo vsetko default. Zasekla sa mys a uz len tvrdy reset. Niekedy som musel PC takto startovat aj na 5x. Ked uz sa to ale rozbehlo, mohol som hrat aj 5 hodin, presli vsetky benchmarky, grafika slapala normalne.
Dnes zase tie iste problemy. Potom som hral asi 2hod WRC 8 a len zrazu cierna obrazovka, zasekol sa zvuk a resetlo PC.... Spravilo mi to 2x zase som pustil hru a na 3x uz grafika mrtva. Nedava ziadny signal, kontrolky napajania mrtve, ani sa nehreje, chladic , VRM studene.
Dal som zaloznu GTS450 a ta fici. Stratil som zarucak, takze RMA nic Musim kupit nieco nove.
Zdroj je OK? Lebo podobné chovanie som mal ja s vadným zdrojom /taký istý Golden King/ čierna obrazovka + zvuková slučka, tiež najprv len náznaky a neskôr sa to zhoršovalo. A bez karty sa systém tváril stabilne. Aj keď teda nedošlo to až do stavu, že by sa karta tvárila, že úplne vytuhla, ale pre istotu by som ju otestoval v inej mašine. Nikdy nevieš.
Nedalo mi to a zohnal som si dnes novy zdroj. Vysledok je ten isty, takze karta je definitivne mrtva. Ale dik za tip Lebo nebol som si 100% isty ci je ten zdroj dobry
ja len tak naokraj, prešli mi rukami v poslednej dobe Vega 56, 64 a GTX 1080 a musim povedat, ze AMD bolo a z casti este aj je v grafickej casti svojho podnikania zasluzene v takm stave a podiele ako je...
tie vegy mozno uz v DX 12 majú výkon 1070Ti (56) a 1080 (64), ale to po dvoch rokoch od uvedenia, ale co ma najviac serie na Vegách je tá desná spotreba/ neefektivita. Metro som zacal hrat na 56ke, ale dohral som to na GTX 1080, lebo ma nebavilo pocuvat 56ku ako fuci ako bujak do šrotu.. hodil som tam GTX 1080 a ani som nevedel ze PC bezi pod nejakou zatazou...
ten rozdiel spotreby Vegy a Pascala pri tom istom výkon je fakt gigantický, a tým samozrejme ruka v ruke hluk..
trošku zamrzí na Pascale to DX 12, lebo niekde sa už 64ka dosť vzďaluje GTX 1080ke, to kedysi nehrozilo ani omylom..
takže ďalšia karta niečo z Turingu, alebo RX 5700 ten Pascal je už si myslím off... a vega detto, lebo to žere ako dva tanky
Xbox Series X... Samsung S24 ... AMD Ryzen 7700X, Patriot Venom 32GB DDR5 CL30 6000MHz, ASUS PRIME B650 PLUS, XFX Swift RX 9060 XT OC 16 GB, 1TB M2 SN7100 OS, 2TB EVO 990 PLUS DATA, SEAGATE 4TB HDD DATA, Corsair RM550x, LCD 27" AOC Q27G4XF
tak problem bol to,ze neboli aftermarket verzie co dodnes nechapem preco... ja mam teraz 5700XT a som spokojny, konecne po dlhej dobe "amd build cpu+gpu"
64 boli hnané na krv a žrali ako sviňa + referenčné chladenie bola katastrofa, 56 boli na tom o dosť lepšie čo sa efektivity týka. Inak boli aj nereferenčné verzie, ale myslím že prišli o dosť neskôr. Ale je pravda že Pascal bol furt efektívnejší.
5700 sú dobré karty, ale za to vďačia len 7 nm procesu, zasa je do oči bijúce, že nVidia dokáže s generáciou starším procesom hravo konkurovať a aj predstihnúť AMD v spotrebe/výkon..
takže až nvidia prejde na 7 nm, tak to bude zasa to isté: ten istý výkon s o tretinu až polovicu menším príkonom..
wingo napísal: Št 19. Dec, 2019, 15:26
56 boli na tom o dosť lepšie čo sa efektivity týka.
sú lepšie ako 64, ale mal som dve verzie Gigabyte 56 Gaming a nebol som s nimi spokojný... proste to pri hraní hučalo. terajšia GTX 1080 Gainward GS to je nebe a dudy proti tým vegám..
jedine čo vegu 56 zachráni a spraví ju atraktívnou je undervolt. ale komu sa s tým chce srať... tú GTX 1080 som hodil na 2GHz a karta ani neviem, že beží pod záťažou, no skús pretočiť tú vegu..
Xbox Series X... Samsung S24 ... AMD Ryzen 7700X, Patriot Venom 32GB DDR5 CL30 6000MHz, ASUS PRIME B650 PLUS, XFX Swift RX 9060 XT OC 16 GB, 1TB M2 SN7100 OS, 2TB EVO 990 PLUS DATA, SEAGATE 4TB HDD DATA, Corsair RM550x, LCD 27" AOC Q27G4XF
No lebo Gigabyte nemáva práve najlepšie chladenie grafík, a neviem či to nebola náhodou najhoršia nereferenčná verzia Vega56 (tu vyšla asi 4x hlučnejšia ako Vega 64 od Sapphire ktorá má ešte o 70W vyššiu spotrebu https://pctuning.tyden.cz/hardware/graf ... d?start=18), naopak Gainward GTX1080 GS bola jedna z najlepších verzií GTX1080.
Tá karta žerie ako 1080Ti a potrebuje k tomu aj adekvátne chladenie aby nebola hlučná.
quicky napísal: Št 19. Dec, 2019, 15:12
tak problem bol to,ze neboli aftermarket verzie co dodnes nechapem preco...
Asi hlavne kvôli HBM, boli rôzne verzie čipov, niekde HBM neboli v rovine s GPU a pod.., asi sa na to blbo stavali nereferáky a k tomu NV valcovala, tak sa do toho nikomu poriadne nechcelo.
len myslim,ze lepsi chladic by spravil vyrazny plus...zla karta to vyslovene nebola ale proste blower fan nechce nikto okrem tych co to hodia pod vodu :O ale dodnes nezabudnem na asus strix 390X co sa bezne piekla na 95-100stupnov normalne sa mi plechy v bedni z toho ohybali (trosku prehanam ale doslova zerave boli)