Zloženie HTPC
- PROMETHEUS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Re: Zloženie HTPC
asi 1030 neviem ci su aj lacnejsie grafiky co hw dekoduju hevc mozno niekto iny bude vediet, alebo si rovno mozes kupit ryzen 2200g a vymenit dosku aj cpu a nemusis riesit grafiku vobec
MB: MSI X570 Tomahawk CPU: Ryzen 5900X RAM: BL2K8G36C16U4BL 4x8GB 3733MHz 16-18-18-35 GPU: Gigabyte RTX 3080 Gaming OC Waterforce Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN850 1TB, SN750 500GB, 4x1TB Samsung EVO CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Logitech G915 TKL + Logitech G903 Chladenie: CPU block: EK Quantum Velocity D-RGB Rads: EK SE360mm + EK XE360mm Fans: 9x Noctua NF-A12x25 PWM Pump: EK QUANTUM KINETIC TBE 200 D5 PWM D-RGB
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Vero 4K+ prehra v pohode 4K x265, ale v baleni je HDMI kabel, ktory to neda, takze rovno si kup aj nejaky HDMI kabel k tomu. Najlepsia vec na Vero je, ze ma HDMI CEC, takze realne funguje so zariadeniami (zapne si receiver na spravnom vstupe, volume tlacitka menia zvuk na receivri). Najhorsia je, ze je to len preskinovane Kodi a Kodi je uplne najviac vyfailovana patlanina.
Ked sa stavia HTPC, tak pre mna hlavna vyhoda je, ze tam mozes pouzivat madVR renderer a to vyzaduje uz nejaku grafiku. Hoci ty chces pouzit Kodi aj tam, takze to asi pada, lebo by si musel pouzivat externy prehravac a to uz nebude tak pekne integrovane do UI Kodi.
Kazdopadne ku grafikam... isiel by som do gayVidie, hoci ju nemam rad, lebo je na tom lepsie, co sa tyka perf/watt a bezi na tom aj lepsie madVR. That said, pozri si tuto tabulku. Ja osobne by som siel do GTX 1650, pretoze to je nieco ako GTX 1050 Ti (popularna HTPC grafika), ale ma navyse HW dekodovanie HEVC 4:4:4 (zrejme nevyuzijes) a VP9 10 a 12-bit.
To je moja go-to grafika, ked budem raz bohaty a budem si upgradovat HTPC (za predpokladu, ze nevyjde nieco lepsie). Navyse je <75W TDP, takze sa napaja len cez PCI-E slot. A kedze budes vyuzivat GPU na dekodovanie, vobec nemusis kupovat silnejsie CPU, toboz ked uz to mas zlozene.
Ked sa stavia HTPC, tak pre mna hlavna vyhoda je, ze tam mozes pouzivat madVR renderer a to vyzaduje uz nejaku grafiku. Hoci ty chces pouzit Kodi aj tam, takze to asi pada, lebo by si musel pouzivat externy prehravac a to uz nebude tak pekne integrovane do UI Kodi.
Kazdopadne ku grafikam... isiel by som do gayVidie, hoci ju nemam rad, lebo je na tom lepsie, co sa tyka perf/watt a bezi na tom aj lepsie madVR. That said, pozri si tuto tabulku. Ja osobne by som siel do GTX 1650, pretoze to je nieco ako GTX 1050 Ti (popularna HTPC grafika), ale ma navyse HW dekodovanie HEVC 4:4:4 (zrejme nevyuzijes) a VP9 10 a 12-bit.
To je moja go-to grafika, ked budem raz bohaty a budem si upgradovat HTPC (za predpokladu, ze nevyjde nieco lepsie). Navyse je <75W TDP, takze sa napaja len cez PCI-E slot. A kedze budes vyuzivat GPU na dekodovanie, vobec nemusis kupovat silnejsie CPU, toboz ked uz to mas zlozene.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Je vobec dakde vyuzitelny ten VP9 kodek? Ci len na YT? Filmy som v tom nikde nevidel.
Chromu 4:4:4 obycajny clovek riesit vobec nemusi. Aj v profi videu je to overkill a pouziva sa skorej 4:2:2, co ma asi aj UHD BD. Obycajne BD a TV vysielanie pouziva 4:2:0.
Chromu 4:4:4 obycajny clovek riesit vobec nemusi. Aj v profi videu je to overkill a pouziva sa skorej 4:2:2, co ma asi aj UHD BD. Obycajne BD a TV vysielanie pouziva 4:2:0.
Preco patlanina? Aku alternativu by si pouzival? OSMC system pouzivany na Verach je defakto to iste co CoreELEC/OpenELEC, akurat nema tak univerzalnu HW podporu a je robeny hlavne na Vero a RPi zariadenia.Najhorsia je, ze je to len preskinovane Kodi a Kodi je uplne najviac vyfailovana patlanina.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
<OT>
No su manici, co dekoduju cisto cez CPU, lebo ze je tam najvyssia kvalita obrazu. Do hlbky som to nikdy nestudoval, ale pochybujem, ze to niekto okom rozlisi. Ale tak ludia sa bavia kadecim, netreba im to brat
</OT>
No su manici, co dekoduju cisto cez CPU, lebo ze je tam najvyssia kvalita obrazu. Do hlbky som to nikdy nestudoval, ale pochybujem, ze to niekto okom rozlisi. Ale tak ludia sa bavia kadecim, netreba im to brat
</OT>
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Skúšam to ziatiaľ s 1080Tičkou Keď v Kodi pustím 4K HEVC HDRko, tak nechápem, že keď to má dekódovať grafika, prečo má CPU 80-90% load. Ďalšia vec je, že tam je stuttering. Tak teraz neviem, či to bude telkou alebo PCčkom.
Tvorca madVR, madshi, to demonstroval napr. na zdroji 1080p upscalovanom do UHD cez madVR vs UHD zdroj a aspon na screenshotoch to je vidiet, ze ten jeho vykreslovac nema konkurenciu. Ale tam sa daju nastavit take veci, ze klakne aj Titan RTX.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Nikdy som nechapal akemukolvek (aj marketingovemu) vychvalovaniu upscalingu. To si aj fotky upscalujete z beznej "zrkadlovkovej" velkosti 6000x4000 na 10k x 20k? Preco nejaky upscale videa vobec povazovat za prinosny a vobec hodny pouzitia? Ked uz sa hram na strasneho obrazofila, tak si pustim nativne 4k, nie upscale.
madVR mi akurat pomohol so zobrazenim HDR videa na SDR displeji, kde samozrejme boli vyblite farby. Inac pre normalneho uzivatela nevidim prinos v pouziti ineho ako default rendereru. Exot, skuliaci do 4k z pol metra, hladajuci, ci farba nieje o dva odtiene vedla, bude mat samozrejme iny nazor a tiez ziadny zazitok s pozerania obsahu
madVR mi akurat pomohol so zobrazenim HDR videa na SDR displeji, kde samozrejme boli vyblite farby. Inac pre normalneho uzivatela nevidim prinos v pouziti ineho ako default rendereru. Exot, skuliaci do 4k z pol metra, hladajuci, ci farba nieje o dva odtiene vedla, bude mat samozrejme iny nazor a tiez ziadny zazitok s pozerania obsahu
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Tak nejak sa to umúdrilo a začalo to fungovať, CPU load mám teraz tak cca 20%.
Napr. vela starsich filmov nie je v UHD a si zober, ze su ludia co maju doma projektor a trojmetrove platno...shiro napísal: ↑Št 24. Okt, 2019, 18:51 Nikdy som nechapal akemukolvek (aj marketingovemu) vychvalovaniu upscalingu. To si aj fotky upscalujete z beznej "zrkadlovkovej" velkosti 6000x4000 na 10k x 20k? Preco nejaky upscale videa vobec povazovat za prinosny a vobec hodny pouzitia? Ked uz sa hram na strasneho obrazofila, tak si pustim nativne 4k, nie upscale.
Ale uz sme tu strasne OT.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ja mam HTPC v podpise, zalozene na Asrock J3455M a nemam problem ani s 4K x265 10bit. Jedine, co mu robi problem je HDR, ale to ma vobec netrapi. Inak vsetko spapa ako nic
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ale tie su upscaleovane priamo z kinofilmu, a shiro skor asi hovori o sw upscalovani z digitalneho videalithrai napísal: ↑Št 24. Okt, 2019, 23:00Napr. vela starsich filmov nie je v UHD a si zober, ze su ludia co maju doma projektor a trojmetrove platno...shiro napísal: ↑Št 24. Okt, 2019, 18:51 Nikdy som nechapal akemukolvek (aj marketingovemu) vychvalovaniu upscalingu. To si aj fotky upscalujete z beznej "zrkadlovkovej" velkosti 6000x4000 na 10k x 20k? Preco nejaky upscale videa vobec povazovat za prinosny a vobec hodny pouzitia? Ked uz sa hram na strasneho obrazofila, tak si pustim nativne 4k, nie upscale.
Ale uz sme tu strasne OT.
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
nova stoji zo 80e na alze...za rok staru by som dal tak 40-50...
k upscalingu:
ano, hovoril som o tom madVR, co je samozrejme sw upscaling. Povazujem to za zbytocnost. A este tym akoze demonstrovat kvalitu madVR? To je ako porovnavat prave ferrari s oktavkou, na ktoru hodili karoseriu z ferrari. UHD BD remastery su samozrejme skeny kinofilmu, to je o dacom inom.
k upscalingu:
ano, hovoril som o tom madVR, co je samozrejme sw upscaling. Povazujem to za zbytocnost. A este tym akoze demonstrovat kvalitu madVR? To je ako porovnavat prave ferrari s oktavkou, na ktoru hodili karoseriu z ferrari. UHD BD remastery su samozrejme skeny kinofilmu, to je o dacom inom.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB