Vecerny rant, nic dolezite.
Co sa tyka Kodi, tak tym uplne, ale uplne opovrhujem. Je to asi ten najhorsi a uzivatelsky najneprivetivejsi system scrapovania a katalogizovania filmov. Ani len neviem kolkokrat som sa uz premohol, ze teda idem ho nahodit, ved sa to muselo zlepsit, len aby som to po tyzdni znechutene zahodil. Dlhodobo som pouzival MediaPortal na HTPC s famoznym pluginom na spravu filmov (Moving Pictures). Teraz zanedbame, ze MediaPortal je spomalena linuxova zlatanina plna tisicov XML suborov vselijako na seba odkazujucich. Ten Moving Pictures plugin bol uplne skvely. Lahucko sa tam robili adresare/rozne katalogy filmov (napriklad ak cesta zacina U:\Anime, daj to do virtualnej kniznice Anime). Cely plugin bola vlastne appka vo Windowse, oscanovala ulozisko a co nepoznala, dala do zoznamu. Tam som si v drop-down menu mohol vybrat, ktory film to je a ked to bolo uplne mimo, mohol som lahko vyhladat podla ineho nazvu alebo podla iMDB ID. Nikdy ziaden problem s tym, ako som mal pomenovane filmy (v podstate scenove nazvy mojich zaloznych kopii).
Enters Kodi. Kodi je nieco ako Apple. Nic sa tam neda spravit a nefunguje to len preto, lebo to pouzivate zle. Cely koncept scrapovania je tam urobeny zle (rozdelene vlastne iba na Movies a TV Shows). Oscanujeme ulozisko napr. s 500 filmami a ... a nevieme, ktore to preskocilo (lebo nerozpoznalo nazov). Jaj, vlastne mozeme ist cez Video files a tam vidime, co nie je rozpoznane (nema napriklad cover - obrazok). Tak si na to klikneme, zadame horko-tazko nejaky nazov (spominam si na Star Trek Generations, zadal som Generations) a nenajde nic. Potom som zistil, ze musim zadat nazov uplne presne od zaciatku, tj. "Star Trek: Generations". Kedze pisat na TV je o drzku, zadal som "Star Trek" a zo zoznamu star trekov vybral Generations. Nascrapovalo to Star Trek The Moving Picture (tj. prvy film). Great success! Na hovno scrpery, na hovno vyhladavanie, na hovno prehlad o tom co uz je a co nie je (dokazom toho je aj plugin na to vytvoreny). Scrapovanie nenajdenych serialov? Ha ha. Na TheTVDB je serial najditelny, cez Kodi TheTVDB scraper nie. Zmenit jazyk na konkretny serial (Kodi je v EN, ale toto chcem scrapovat v CZ)? Ha ha, try again.
Urobenie dvoch Movies kniznic, aby som mal anime osamote? Tak isteze, tony polemik po forach ako editovat XML-ka a nejakym zahadnym nekromancerstvom po troch hodinach vyvolat polovicu pozadovaneho ucinku. Scraper nevie nieco nacitat? No a mate tie filmy pomenovane takto presne? Lebo inak to mate zle. No nie nemame, nikdy to nebolo treba a nikdy to tak nebudem robit. Zhrnul by som to len do: patlanina. Jedine, preco som vzdy rozmyslal nad Kodi bolo, ze beha svizne a ma krajsie UI a skiny. Ale uz som na to rezignoval. Zakupil som Vero 4K+ a postupne tam nejako dotlacim tie chybajuce filmy a serialy. Aj keby som mal natvrdo editovat tie ich SQLite databazky alebo v com to maju.
K madVR: Rozdiel tam je, nevrvaim, ze v kazdom pripade viditelny. Dolezite ale je toto: je to zlepsenie obrazu zadarmo. Tj. nestalo ma to nic a mam kvalitnejsi upscaling, kvalitnejsie prevody farebnych priestorov a mozem sa hrat s nastaveniami, pretoze som nerd. To mi staci. A ked uz staviam kvalitny chain (dobry TV, nakalibrovany obraz), tak madVR tam jednoducho patri, lebo sa hram na co najvyssiu mne dostupnu kvalitu.